Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry

Jag skrev detta: 2009-10-16 Klockan: 12:37:29

Ingredienser
Portioner: 4

4 bitar skinn- och benfri laxfilé à 150 g
3 palsternackor  (ca 300 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
1 msk curry 
2 dl vitt vin
1 msk konc fiskfond + 2 dl vatten
1 burk kokosmjölk  (400 ml)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 kruka koriander  till garnering
smör
salt 
svartpeppar 

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här

1. Salta fisken på båda sidor med 1 tsk salt. Låt ligga i kylen och rimma tills den ska ner i grytan.
2. Skala och skär palsternackan i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Banka nedre delen av citrongräset med knivskaftet och hacka fint.
3. Fräs lök, palsternacka, vitlök, citrongräs och curry i 1 msk smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond + vatten och kokosmjölk. Låt småkoka utan lock i ca 15 minuter tills palsternackan är mjuk.
4. Red av grytan med majsstärkelsen utrörd i 1/2 dl kallt vatten. Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
5. Lägg fiskbitarna i grytan och låt sjuda 5–7 minuter. Garnera med koriander och pumpa- och kokosströssel, sök receptet "Pumpa- och kokosströssel" på ICA.se . Servera med basmatiris eller couscous.


Kommentarer :)
Postat av: åland

allt det där lät gott. du måste berätta för mig hur resultatet vart:)

jag satte just upp ditt recept på den kladdiga "kladdkakan" som du bjudit på några gånger, den i cocotteformar. Den e ju såååå god:)

2009-10-16 @ 20:25:02
URL: http://sandralicious.blogg.se/

Kommentera gärna ;)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Det viktigaste av allt, Kommentar:


Trackback
RSS 2.0