Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry
Ingredienser
Portioner: 4
4 bitar skinn- och benfri laxfilé à 150 g
3 palsternackor (ca 300 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
1 msk curry
2 dl vitt vin
1 msk konc fiskfond + 2 dl vatten
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 kruka koriander till garnering
smör
salt
svartpeppar
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Salta fisken på båda sidor med 1 tsk salt. Låt ligga i kylen och rimma tills den ska ner i grytan.
2. Skala och skär palsternackan i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Banka nedre delen av citrongräset med knivskaftet och hacka fint.
3. Fräs lök, palsternacka, vitlök, citrongräs och curry i 1 msk smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond + vatten och kokosmjölk. Låt småkoka utan lock i ca 15 minuter tills palsternackan är mjuk.
4. Red av grytan med majsstärkelsen utrörd i 1/2 dl kallt vatten. Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
5. Lägg fiskbitarna i grytan och låt sjuda 5–7 minuter. Garnera med koriander och pumpa- och kokosströssel, sök receptet "Pumpa- och kokosströssel" på ICA.se . Servera med basmatiris eller couscous.
allt det där lät gott. du måste berätta för mig hur resultatet vart:)
jag satte just upp ditt recept på den kladdiga "kladdkakan" som du bjudit på några gånger, den i cocotteformar. Den e ju såååå god:)