Våfflor :)

Jag skrev detta: 2009-03-24 Klockan: 14:04:26
Imorgon den 25 mars är det våffeldagen och det bör ju firas. Själv tycker jag att man äter våfflor och pannkakor aldeles för sällan så nu bör man ju passa på. Vi tjuvstartade ju lite redan i helgen hos Mia och Lasse. Det blev vanliga våfflor, en sån där våffelmix som man köper i affären, med sylt och grädde. Men jag var faktiskt ute och surfade lite nu och det går att variera våfflorna mycket mer!








Först vill jag tipsa om hemsidan http://www.vafflor.se/ som har väldigt många recept på glutenfria, laktosfria, vegetariska, matiga och söta våfflor.  

Sedan vill jag tipsa om att göra GI-våfflor som jag har tänkt att göra imorgon, om jag har sån tur så att min kära granne har ett våffeljärn som hon vill låna ut till mig :) Förresten tycker jag att man borde göra våffelsmeten själv. För om man har bråttom så är det ändå ingen idé att stå och grädda våfflor för det tar så himla lång tid. Och om man gör smeten själv så blir det lite billigare och man kan göra om receptet lite själv. Här är i alla fall receptet:


Våfflor (6 st så om man är två rekommenderar jag faktiskt att man gör
             dubbla satsen om man ändå ska göra sig besväret)

Smet:

3 dl fullkornsmjöl

1 tsk bakpulver

4 dl mjölk

50 g margarin eller smör

½ dl vispgrädde


Tillbehör:
vispad grädde
upptinade bär

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och blanda i resten av ingredienserna. Grädda våfflorna och servera med grädde och sylt.


Kommentarer :)

Kommentera gärna ;)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Det viktigaste av allt, Kommentar:


Trackback
RSS 2.0