Bloggar - okej, men en blogg om bloggar?!

Jag skrev detta: 2009-10-29 Klockan: 18:55:27
Jag kanske är lite seg i utvecklingen i det här med blogg. Och jag har inte speciellt stor koll på de stora bloggarna. Kan hända att jag kollar in på någon blogg då och då. Men nyss fick jag en chock. Alltså, det finns folk som bloggar om bloggar. Kommenterar andra bloggares inlägg på en egen blogg. Okej? Har det inte gått till överdrift?!

Kolla själva: http://hotgossips.blogg.se/

Lånat från Ironielle...

Jag skrev detta: 2009-10-29 Klockan: 18:48:34
Har inte kollat upp detta själv så därför citerar jag:

"I kväll ska Linda Rosing och Kissie vara med i Debatt på SVT1 kl. 22:00. Kvällens ämne är alltså inte helt otippat - plastikkirurgi."

You know i love these things! Jag kommer kolla iaf :)

Lycknisbeställning... igen...

Jag skrev detta: 2009-10-29 Klockan: 18:22:23
Efter att ha läst skönlitteratur i snart två terminer så känner jag att jag gärna vill ha de gamla klassikerna hemma så att jag kan ta upp och använda dem när som helst. Dessutom så blir de aldrig för gamla så jag kommer kunna ge dem till mina barnbarn om det är så (om inte tiderna ändras drastiskt). Och när jag ska beställa och alla klassiker kostar 30 kr styck så vill jag ha dem ännu mer. Visserligen i pocket men jag tycker att det är ganska skönt. Så nu har jag gjort en beställning från Lycknis igen, älskar den sidan!

Detta är vad jag beställde:

Romeo och Juliet (Shakespeare, William)
Hamlet (Shakespeare, William)
En midsommarnattsdröm (Shakespeare, William)
Förnuft och känsla (Austen, Jane)
Don Quijote av la Mancha (Cervantes, Miguel de)
David Copperfield (Dickens, Charles)
Pennskaftet (Wägner, Elin)
Röda rummet (Strindberg, August)
Singoalla (Rydberg, Viktor)
Det går an (Almqvist, Carl Jonas Love)
Pappa Goriot (Balzac, Honoré de)
Iliaden (Homeros)
Odysséen (Homeros)
Jane Eyre (Brontë, Charlotte)

OCH lite kurslitteratur:

Fågelflickor och frusna pojkar (Monthan Axelsson, Christina)
Epikanalys (Holmberg, Claes-Göran)
Vår klassiska lyrik (Michanek, Germund (red))

Allt för otroliga 698 kronor!
Och som att inte det vore bra nog så har jag önskat mig det i julklapp. Så jag kommer inte bli förvånad på julafton, men glad :)


En bok avverkad...

Jag skrev detta: 2009-10-28 Klockan: 17:40:49
Nu har jag precis läst ut Slumdog Millionaire. Och jag måste säga att den var fruktansvärt bra. Det konstiga är att jag verkligen inte kan rangordna filmen och boken i relation till varandra. Det är helt olika handlingar och gripande på olika sätt. Åh, jag vill bara läsa den om och om igen... :)

Nya ica-reklamen...

Jag skrev detta: 2009-10-27 Klockan: 19:47:39
Så har ICA kommit ut med den tredje delen av praktikant-reklamen. Jag måste säga att det börjar ta sig Är inte lika sur över reklamen nu när Jerry har fått hämnas lite på Ulf. :)


Tekniken går bara framåt...

Jag skrev detta: 2009-10-27 Klockan: 18:21:22
Kollade just på en video om Google Wave. Typ en supermulticool e-mail som Google har skapat. Inte för att jag känner att jag behöver det. Men det är häftigt att se hur snabbt tekniken utvecklas. Kommer inte att ta lång tid förrän jag är den läraren som inte förstår någonting av vad unga gör på Internet. Jag vill inte bli gammal och få ett stort glapp mellan mig och ungdomars teknik. Men egentligen så finns det nog ingenting jag kan göra åt det. Men jag kan i alla fall kolla på den här videon. Och det kan du också :)


Boksug...

Jag skrev detta: 2009-10-27 Klockan: 17:46:39
Är fast i "Slumdog Millionaire". Tur det eftersom jag måste ha läst klart den denna veckan. Såg filmen två gånger för två helger sen i hopp om att jag skulle ha ett hum om boken. Jag kan säga att det finns små detaljer som liknar varandra. ...Men i det stora hela är det två HELT olika berättelser. Nu har jag visserligen bara läst två tredjedelar av boken men än så länge så skiljer den sig mycket ifrån filmen. Det finns spår av händelser ifrån boken i filmen men de är helt omgjorda så att det ska bli en bättre story som film. Filmen måste jag säga är mer spännande, men boken är mycket djupare och berör på ett helt annat sätt. Jag måste säga att jag har blivit ganska blockerad av att jag har sett filmen innan men jag får försöka att tänka bort den då jag läser. En bok som är bra att använda om man som lärare inte vill att eleven ska kunna fuska med läsningen och se filmen. (Inte något ont sagt om att det är dumt att se filmen istället för att läsa boken, tror jag däremot kan vara nyttigt ibland). Så du som tyckte om filmen, det finns mycket nytt att hämta i boken. Läs den.


Sjuk planering...

Jag skrev detta: 2009-10-26 Klockan: 21:22:11
I fredags hade vi en tenta i den förra kursen. I onsdags fick vi reda på att vi skulle använda en kursbok i denna veckan. Så i torsdags beställde jag boken. Självklart har den inte kommit än. Och imorgon ska vi ha läst ut hela boken! Och så ska vi diskutera i grupper i 45 minuter. Lätt att göra det när inte ens 50 % har läst det vi ska? Och sen ska vi ha 45 minuter på oss att skriva en skriftlig reflektion. Eh?! Som tur är så får vi skriva den hemma och lämna in den nästa måndag. Skönt det. Men jag är ändå väldigt arg över hur dom har planerat detta. Kursboken hade jag inte beställt. Det beror på att boken inte ens är med i denna kursens kurslista. Den står med i den första kursen, då vi inte behövde den. AH! Men jag orkar inte riktigt bry mig. Det får lösa sig helt enkelt.

Kill Bill 1 och 2...

Jag skrev detta: 2009-10-26 Klockan: 18:36:05
Nu har jag äntligen sett två av filmerna som man måste se innan man dör. Har aldrig riktigt förstått vad Kill Bill handlar om men bestämde mig för att låna dem av Jocke. Riktigt bra filmer båda två. Och jag måste säga att det var tur att jag hade tvåan så att jag kunde se den direkt efter ettan, annars hade jag nog dött av nyfikenhet. Ett mycket oväntat slut på hela historien måste jag säga. Ja, om du inte ha sett den så gör det. Jag är inget stort fan av actionfilm men den var riktigt bra :)


Parodi på Svenska Hollywoodfruar...

Jag skrev detta: 2009-10-26 Klockan: 11:32:59

Visserligen tycker väl jag att kvinnorna i Svenska Hollywoodfruar är ett skämt i sig. Men nu har det gjorts en parodi på "parodin" så här är två klipp. Jag måste säga att det är riktigt skickligt gjort :)




Influensavaccin...

Jag skrev detta: 2009-10-22 Klockan: 18:05:15

Jag vet inte om det är påhitt eller inte. Men man blir ju inte så sugen på att vaccinera sig i alla fall...


Underbar film...

Jag skrev detta: 2009-10-22 Klockan: 16:11:31
På 70-talet så kunde man köpa ett lejon på Harrods i London. Detta gjorde två personer men lejonet blev snabbt för stort för deras lägenhet och fick därför åka tillbaka till afrika. Detta är en inspelning från när de efter ett års tid träffas igen. Underbart! Måste anstränga mig för att hålla tårarna borta.


Studentlitteratur säljes...

Jag skrev detta: 2009-10-22 Klockan: 12:36:55
Nu har jag lagt ut mina överblivna kursböcker från lärande 1 på lycknis boktorg. Jag tvivlar på att jag kommer att få några svar men nu visar jag ändå att jag vill sälja dem. Ska bli intressant att se hur det fungerar och om det är någon som nappar. Det var i alla fall superenkelt att lägga in dem och det kostar ingenting.

Jag har också beställt två kursböcker till den kursen vi börjar med på tisdag. 580 kronor för två böcker. Men den boken som kostade 400 kr vill jag verkligen ha och kommer att ha användning för. Den andra boken får jag väl se om jag behövde den eller inte. Den andra boken ska i alla fall vara utläst till på onsdag. ^^ Jag är glad om jag får den på onsdag. Men men, lärarnas planering är ibland så himla konstig.

Kolla in den billigaste studentlitteraturen, både nytt och begagnat!
www.lycknis.se

Film...

Jag skrev detta: 2009-10-22 Klockan: 12:19:04
Trots att jag har läst (snart) alla böcker till tentan imorgon så har jag ändå sett på tre filmatiseringar av tre av böckerna. Igår såg jag brott och staff och don Quijote. Och idag lyckades jag hitta David Copperfield i sin helhet på youtube. Det känns ändå som att alla romaner snurrar runt i huvudet och blandar ihop sig med varandra. Sjukt jobbigt! Men jag känner att jag inte kan hålla på och stressa upp mig för mycket inför tentan nu utan jag får ta det som det kommer. Jag tror att det är viktigare att jag mår bra och känner mig lugn än att jag har stenkoll på allting imorgon. Men jag är väl lite nervös. Det är jag alltid. Men nu ska jag försöka läsa ut Papa Goirot idag innan träningen och konserten, så känner jag att jag har gjort tillräckligt.

Nya marabouchokladen...

Jag skrev detta: 2009-10-21 Klockan: 22:11:38



Jag och Jocke köpte de nya sorterna från Marabou i måndags. Efter som jag är allergisk mot nötter så kan jag inte säga vad den med valnötter smakade. Men jag testade den med hallon och yoghurt och det var väl ingen höjdare direkt. Visst den var god, men alldeles för söt och sliskig för min smak. Jag tycker mest om mörk choklad och detta är så långt ifrån som man kan komma. Chokladsmaken finns inte riktigt där så att den märks utan det är mest gräddig hallon. Det som jag tyckte var lite speciellt och extra gott är att det är små bitar i den som är krispiga, så det är inte bara ett enda kladd. Men den är sjukt mastig, två bitar sen mår jag illa.

Att prata på natten...

Jag skrev detta: 2009-10-20 Klockan: 18:08:10
När jag och Jocke hade gått på bio så gick la vi oss direkt när vi kom hem. När jag släckte ljuset var klockan ändå halv 12 och jag var ganska trött. Men så började vi snacka och bara fortsatte. Det är det bästa med att sova över hos varandra. Att man har så givande samtal. Kan verkligen prata om djupa saker på kvällarna. Kanske är det att båda ligger avslappnade i sina sängar, att det är mörkt så att man ser inte hur den andra reagerar, att om det blir ett jobbigt ämne som tas upp så kan man smita ifrån det genom att säga godnatt. Jag vet inte vad det är som gör det så speciellt men jag vet i alla fall att man gör det aldeles för sällan.

Unga om kärlek...

Jag skrev detta: 2009-10-20 Klockan: 18:04:18
På bussen hem från skolan idag så hamnade jag bredvid tre tjejer och en kille i tolvårsåldern. De började prata om kärlek och jag lyssnade med stora öron. Jag kan inte citera men detta är ungefär vad de sa:

Kille: Dom gjorde slut idag.
Tjej 1: Nej, det gjorde dom inte.
Kille: Men skulle hon inte göra slut med honom?
Tjej 1: Nej, men dom älskar ju varandra.
Tjej 2: Älskar varandra?
Kille: Så hon tycker om honom nu då?
Tjej 1: Ja, dom gör ju det. Dom älskar verkligen varandra.
Tjej 3: Men när man går i sexan eller sjuan så kan man inte älska någon.
Tjej 1: Jo, men det gör hon.
Tjej 2: Nej, dom tycker om varandra väldigt mycket.
Kille: Man kan inte säga att man älskar varandra.
Tjej 1: Jo, men hon började till och med gråta när dom bråkade. Hon älskar verkligen honom.
Tjej 3: Jag tror inte att man kan älska någon när man är så liten. Jag skulle inte kunna säga att jag älskar någon. Inte så som mamma och pappa älskar varandra.
Tjej 1: Jo det kan man visst.

Senare...

Tjej 1: Men nu skickade han ett sms igen.
Tjej 2: Vad skrev han då?
Tjej 1: Han undrar om vi ska bli ihop.
Tjej 2: Men säg ja då.
Kille: Ja, säg ja.
Tjej 2: Så kan du göra slut direkt sen.
Tjej 1: Nej, orka vara ihop med honom.
Tjej 3: Säger man ihop eller tillsammans. Det låter bäst att säga ihop.


Tyckte bara att det var så himla gulligt :) Kommer ihåg den tiden då man själv var tolv och skrev kärlekslistor :)

Bio idag också...

Jag skrev detta: 2009-10-19 Klockan: 18:32:56
Idag är Jocke här som sagt och det blir bio ikväll. Bröllopsfotografen igen. Jag längtar så! Den är så himla bra :) Jag vet att jag är nördig men sån är jag. Gå och se den!

Vänner blir film?

Jag skrev detta: 2009-10-19 Klockan: 11:28:13

Friends reunited: Jennifer Aniston and the gang set to return for big-screen blockbuster

The highly anticipated film production of TV series Friends has finally been given the go-ahead, MailOnline has learned.

Cast members Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow and David Schwimmer will reprise their roles for a big-screen adaptation 'within the next 18 months', according to insiders.

The actors have been inspired by the recent success of Sex And The City, which recently hit cinemas worldwide.

friends

Together again: Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Jennifer Aniston and David Schwimmer will star in the Friends movie

A source said: 'Jennifer, Courteney and the rest of the cast are keen to reprise their roles, under the right circumstances.

'The box office success of Sex And The City has really got their wheels spinning about how a Friends film could be just as big, if done right.

'Timing and the script are really important, but now that Courteney and Jen both have production companies, they can potentially get very involved in those decisions.'

Talk of a reunion for the loveable gang from New York's Central Perk has been bandied around Hollywood ever since the show aired its final season in 2004.

While Cox, 44, LeBlanc, 40, Perry, 39, Kudrow, 45 and Schwimmer, 41, were believed to be keen on the reunion, Aniston, 39, is believed to have dragged her heels.

Now, however, she is keen to move ahead with the project, which will be produced by Warner Bros.

The source added: 'As the biggest star of the Friends franchise, Jennifer can't help but look at what's happened with Sarah Jessica Parker and the Sex And The City film and be a little jealous.

'What's held back a Friends movie so far is that people were worried that Jennifer had simply become too famous to play Rachel again.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1030981/Friends-reunited-Jennifer-Aniston-gang-set-return-big-screen-blockbuster.html#ixzz0UN98mMOy


Dyslexi...

Jag skrev detta: 2009-10-19 Klockan: 11:24:21
I lördags när jag och Max åkte bil upp till Jönköping så började vi fundera över dyslexi och vad det egentligen är. Nu när jag ska bli lärare så känner jag att det är viktigt att jag har kunskap om olika svårigheter som elever kan ha, och att jag också känner mig säker med den kunskapen så att jag kan använda den i klassrummet. Så jag har kollat upp lite och sammanfattar lite fakta här:

- Dyslexi betyder att man har svårt att läsa och skriva.
- Det beror på att vissa språkliga funktioner som automatiserar ordavkodningen inte fungerar.
- Dyslexi har inte med inteligens att göra. Dyslexi handlar inte om läshinder som orsakas av synproblem, brister i undervisning, sociala förhållanden eller motivation.
- Ibland kan dyskalkyli, dvs. problem med räkning, finnas i samband med dyslexi.
- Genom träning och/eller anpassning så kan man underlätta för personer med den här diagnosen.
- Det finns ett dyslexiförbund som heter FMLS. De har en hemsida: www.fmls.nu

The International Dyslexia Association formulerar hela tiden definitionen:
"Dyslexi är en specifik inlärningssvårighet som har neurologiska orsaker. Dyslexi kännetecknas av svårigheter med korrekt och/eller flytande ordigenkänning och av dålig stavnings- och avkodningsförmåga. Dessa svårigheter orsakas vanligen av en störning i språkets fonologiska komponent, som ofta är oväntad med hänsyn till andra kognitiva förmågor och trots möjligheter till effektiv undervisning. Sekundära konsekvenser kan innefatta svårigheter med läsförståelse och begränsad läserfarenhet, vilket kan hämma tillväxten av ordförråd och bakgrundskunskap."

Bröllopsfotografen...

Jag skrev detta: 2009-10-19 Klockan: 09:20:35

I lördags var jag och Max och såg Bröllopsfotografen för att fira att vi har varit tillsammans i tre år.
Och vad jag har längtat!

Den bästa sommaren var den första filmen som Ulf Malmros regisserade. Den var klockren men jag tror att Max är med entusiastisk när det gäller den än vad jag är. Kjell Bergkvist är lika klockren som alltid i den och barnens ärliga och inte alltid så passande uttryck gör den här filmen till en guldklimp. Just problematiken att vara sommarbarn och inte känna sig älskad är ett gripande tema. Den är förövrigt utsläppt i en ny upplaga nyligen :)

Smala Sussie är Ulf Malmros andra film och handlar om Sussie, Erik, Pölsa, Micke 13, polisen Davidsson, tanten som luktar krabba och många andras liv hemma i Värmland. Det är en klockren försvenskad "actionfilm" som liknar en komedi. Erik som är Sussies storebror lämnade Värmland för att göra författarkarriär i Stockholm och när han sedan kommer tillbaka så får han fullt upp med att lösa problemet om var Smala Sussie egentligen har tagit vägen. Det är ganska mycket baklängesfilm som kräver att man ser den i alla fall två gånger för att förstå det egentliga händelseförloppet. En superrolig film som samtidigt berör.

Tjenare kungen är den tredje filmen som Ulf har gjort. Jag har sett den, men jag kan inte riktigt komma ihåg vad den handlar om. Men jag har för mig att jag tyckte om den mycket. Jag ska försöka hyra den så jag kan ge den en andra chans. :)

Bäst i Sverige är också en film som Ulf Malmros har gjort men som inte har uppmärksammats speciellt mycket. Jag har inte sett den, men har ett väligt svagt minne av att jag kanske har sett framsidan av filmen någon gång..

Bröllopsfotografen är då den femte filmen som Ulf Malmros har gjort. Jag måste säga att han förvånade mig för att jag trodde att den skulle vara mer som Smala Sussie, men den liknade mer en vanlig film. Men han har fortfarande kvar de klockrena karaktärerna som jag bara älskar. Det som gör det hela förvirrat är att även om skådespelarna från smala sussie och den bästa sommaren är med, så spelar de inte samma roller. Vilket gör att i alla fall jag blir förvirrad. Men det är superkul att Ulf får in båda filmerna i en ny utan att det blir tråkigt. Att göra karriär i Stockholm, att inte känna sig lyckad, överklassens problematik och hur man tacklar sitt liv hemma i Värmland är teman som tas upp. Jag måste säga att den här filmen är den som berör mig mest och även om den är rolig och underhållande så är den väldigt gripande och får mig verkligen att tänka till. Nu längtar jag bara tills den kommer ut på film så att jag kan se den om och om igen.

           


ICA-reklamen...

Jag skrev detta: 2009-10-19 Klockan: 08:57:30

Nu är det måndag och det innebär att den nya ICA-reklamen har kommit som jag har väntat på. Max mormor berättade i helgen att de gör den här reklamen för att de kommer anställa personer nu som är mongolida och har andra svårigheter. Men jag kan inte känna att reklamen gör ett okej uttryck trots att jag förstår vad de vill visa. I den här andra reklamen så får Ulf ändå en käftsmäll tillbaka för att han undervärderar Jerrys kompetens. Men jag tänker bara på de som inte ser ICA-reklamerna med sådan entusiasm som jag (vilket jag tvivlar på att någon gör) så vet jag inte om man förstår vad de vill få fram. Ofta är reklam sådant som man ser små glimtar av när man vandrar runt i hemmet, eller hör ifrån köket när man fixar något. Jag tror inte att alla kommer att förstå vad de vill säga helt enkelt..

Här har ni den:


Vännermaraton...

Jag skrev detta: 2009-10-19 Klockan: 08:51:01

Just nu väntar jag på att Jocke ska komma hit. Vi ska ha vännermaraton :) Det innebär helt enkelt att vi ska se på vänneravsnitt hela dagen. Ska bli kul att börja titta på serien igen. Är ändå ett år sedan jag gjorde det. Och så får jag inviga min box också. Jag har funderat lite på hur många avsnitt vi hinner se. Ett avsnitt är ungefär 22 minuter och det är åtta skivor a' 4 avsnitt. Så en säsong tar ungefär 12 timmar.. Oj, vi kommer inte hinna med någonting. Jag tänkte mig att vi skulle hinna två, början på tredje säsongen. Men nehe. Vi hinner kanske se första säsongen i alla fall. Men vänner-avsnitt hela dagen är verkligen inte fy skam!


Makeover-adress...

Jag skrev detta: 2009-10-18 Klockan: 19:17:35

Eftersom Erica vill ha adressen till makeover-sidan så lägger jag upp den: http://www.peoplestylewatch.com/people/stylewatch/makeover/0,,,00.html?action=showMakeover&tab=hair


Städning av skrivbordet...

Jag skrev detta: 2009-10-18 Klockan: 19:13:23



Det såg inte jättebra ut innan, böckerna låg huller om buller..



Med två bokstöd, och en låda kan man få ganska bra ordning.
Men antagligen är det bara jag som märker skillnaden...



Nu ser balkongen tom och kall ut. Längtar redan
tills jag kan gå ut och sätta mig i vårsolen..


Nu har hösten kommit till min lägenhet...

Jag skrev detta: 2009-10-18 Klockan: 19:09:41

FÖRE:



Ja, visst. Det är jättefint tycker jag. Men jag kände att jag behövde
förändring och lite mer höstinspirerat...




Även om bilderna blev suddiga pga. mörkret så ser man ändå skillnaden.



Soffan fick kuddarna från balkongen eftersom
jag gjorde iordning den inför vintern.



Ljuslyktorna från gardinstången, tidningssamlaren och
min palm fick också komma in i värmen...



En höstig bricka med ljus...



Ljuslyktorna och fällen blev mysiga i garderobshörnet...


Nya köksblommor...

Jag skrev detta: 2009-10-18 Klockan: 19:00:38



Kryddorna jag köpte tidigare i höst har vissnat för länge sedan och
eftersom jag inte tror att de trivs så bra nu när det är så mörkt ute
så kom jag på att jag skulle köpa blommor istället.



En ormbunke, en fikus och två aspleinum... Riktigt nöjd.


Fixardag i lägenheten...

Jag skrev detta: 2009-10-18 Klockan: 18:55:28
Idag tog jag en tripp till IKEA för att köpa på mig lite höstsaker. Så nu har jag hållit på hela eftermiddagen med att plocka, ordna och fixa. Så nu lägger jag upp lite bilder på hur höstfin lägenheten blev :)

När jag väl börjar fixa så går det inte att stoppa mig. Jag kom hem vid fyra och var superhungrig men jag har inte ätit än för när jag väl är igång så måste jag fortsätta. Jag glömmer tiden och är helt inne i det jag gör. Jätteskönt faktiskt. Även om det hade varit bra om jag kom ihåg att äta ibland.

Makeover...

Jag skrev detta: 2009-10-16 Klockan: 13:47:07

Har hittat en sida på internet där man kan göra om ett foto.. Ganska kul och rikitgt bra teknik för att ändra tex. ögonskugga och hår.. Här har ni mig:

FÖRE:



EFTER:


Pumpa- och kokosströssel...

Jag skrev detta: 2009-10-16 Klockan: 12:39:30
Ingredienser
Portioner: ger ca dl

1 dl pumpakärnor (naturella)
1/2 dl riven kokos
1 dl havregryn
1 msk honung
1 msk färskpressade limejuice
1 msk neutral olja (t ex solrosolja)
 
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla ingredienser i en ugnssäker form.
2. Rosta i ugnen i ca 15 minuter, rör om efter 10 minuter. Låt svalna och servera gärna till laxgryta.

Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry

Jag skrev detta: 2009-10-16 Klockan: 12:37:29

Ingredienser
Portioner: 4

4 bitar skinn- och benfri laxfilé à 150 g
3 palsternackor  (ca 300 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
1 msk curry 
2 dl vitt vin
1 msk konc fiskfond + 2 dl vatten
1 burk kokosmjölk  (400 ml)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 kruka koriander  till garnering
smör
salt 
svartpeppar 

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här

1. Salta fisken på båda sidor med 1 tsk salt. Låt ligga i kylen och rimma tills den ska ner i grytan.
2. Skala och skär palsternackan i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Banka nedre delen av citrongräset med knivskaftet och hacka fint.
3. Fräs lök, palsternacka, vitlök, citrongräs och curry i 1 msk smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond + vatten och kokosmjölk. Låt småkoka utan lock i ca 15 minuter tills palsternackan är mjuk.
4. Red av grytan med majsstärkelsen utrörd i 1/2 dl kallt vatten. Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
5. Lägg fiskbitarna i grytan och låt sjuda 5–7 minuter. Garnera med koriander och pumpa- och kokosströssel, sök receptet "Pumpa- och kokosströssel" på ICA.se . Servera med basmatiris eller couscous.


Pannacotta med passionsfrukt...

Jag skrev detta: 2009-10-16 Klockan: 12:33:30
För fyra personer, görs två timmar innan servering.

Ingredienser:

  • 3 gelatinblad eller 1,5 tsk gelatinpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker eller en halv vaniljstång
  • 4 passionsfrukter

Gör såhär:

  1. Ställ fram fyra formar, glas eller koppar att göra pannacottan i. De ska rymma ca 2 dl var.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i 5 minuter. Använder du gelatinpulver till pannacottan så rör du ut det i en kopp med 1,5 msk vatten och låter svälla i 5 minuter.
  3. Koka under tiden upp grädde och mjölk med socker samt vaniljsocker under omrörning i en stor kastrull - akta så det inte kokar över eller bränns. Ta av från värmen. Använder du vaniljstång så delar du den på längden och skrapar ur fröna ner i mjölken. Tillsätt även stjälkarna som ger smak. Ta upp dem innan du blandar i gelatinet.
  4. Tag upp gelatinbladen från vattnet och vispa i dem i gräddblandningen tills de löst sig (eller vispa i koppen med det blötlagda gelatinpulvret - ta alltihop även vattnet).
  5. Fördela pannacotta-blandningen i formarna.
  6. Ställ att svalna i rumstemperatur och sedan i kylen minst 2 timmar så att de stelnar (har du bråttom kan du ställa dem någon halvtimme i frysen). Pannacottan ska bli fast men krämig - med för mycket gelatin blir pannacottan som gummi och det är inte så gott.
  7. Servera pannacottan med passionsfrukt. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innhållet. Fördela på pannacottorna och servera.
  8. Du kan också stjälpa upp pannacottan ur formarna om du önskar och servera på tallrik.

Superenkel och god efterrätt som jag har gjort till kvällens middag :)


Det är dags för fredagsmys...

Jag skrev detta: 2009-10-16 Klockan: 09:44:38
Idag har jag självstudiedag vilket är jätteskönt. Har tvättid hela förmiddagen så jag håller på med andra omgången nu i tvättstugan, samtidigt som jag kämpar mig vidare i Papa Goirot. Nu ska jag åka ner till affären och handla hem allting inför helgen som vi behöver. Krävs åtminstånde två "storhandlingar" i veckan hos mig och pengarna bara rinner iväg när det gäller maten. Ska köpa lite blommor och vin också så att det blir extra mysigt ikväll när Max kommer hem. :)

Idag ska jag göra en maträtt som jag inte har varken smakat eller gjort innan. Hittade den i buffé-tidningen som jag får ibland från ICA. Vilket är en tidning som jag vanligtvis bara bläddrar igenom och fastnar egentligen inte för något av recepten även om allting låter gott. Men ikväll ska jag göra en lax-gryta kan man säga med vitt vin, koriander, curry.. och sen ska det vara en slags strössel till med pumpafrön och kokos. Låter jättemysko men jag tror att det kommer bli väldigt gott.

Men jag får väl räkna med att stå i köket i en och en halv timma. För konstigt nog är det så att även om det står i recepten att det ska ta 40 minuter att laga något, så tar det ändå 90 minuter för mig att göra det. Måste träna upp mina cookingskills lite kanske? Hoppas bara att tiden i köket är värd maten som lagas. Jag får väl se, och om det är en höjdare så lägger jag upp receptet här sen :)

Världens största orm, hittad död...

Jag skrev detta: 2009-10-15 Klockan: 22:57:21

Mammas pojkar...

Jag skrev detta: 2009-10-15 Klockan: 20:05:08
Har inte ätit kvällsmat än så min mage kniper. Nu ska jag gå ifrån datorn en stund och kolla på Mammas pojkar på tv4 som är ett såntdär meningslöst dåligt program som man ändå vill se. Te och rostade mackor blir det på menyn...

Skribent...

Jag skrev detta: 2009-10-15 Klockan: 19:59:42
Idag fick jag sjukt mycket inspiration till att skriva en novell. Mest berodde det väl på att ilskan bubblar inom mig när jag tänker på det.. Så nu har jag börjat skriva den. Ska göra lite utkast och så eftersom det är en text som kommer betyda mycket för mig och jag vill inte att någonting ska kunna tolkas fel och sägas på fel sätt. Känns jättekul att komma igång med skrivandet igen som har legat på hyllan aldeles för länge. Hade gärna hållt på med det mer om bara inspirationen och tiden fanns. Har precis börjat på den så jag har skrivit inledningen ungefär. Ska sitta med den imorgon tänkte jag :)

Så skönt!

Jag skrev detta: 2009-10-15 Klockan: 19:48:43
Jag är så himla lättad! Jag hade planerat att jag skulle göra test 2 idag för att se hur jag låg till. Bestämde mig för att ta Emmas goda råd, att ta det lugnt, göra det till en lärorik stund, ta de lätta frågorna först och sedan de svåra när jag vet hur mycket tid jag har kvar. När jag hade suttit i en timme och 40 minuter så skickade jag in mina svar. Och jag fick 97% rätt! Ett fel av 44. Hur bra är jag egentligen?! Ja, inte bättre än de flesta men ändå. Jag är jättestolt och glad över detta och nu slipper jag kämpa med det i helgen och kan bara fokusera på romanläsning istället. Gött!

Uppgradera bredband...

Jag skrev detta: 2009-10-14 Klockan: 14:51:16
Har glömt att skriva att jag och Max har beställt ett snabbare bredband nu. Skiljde bara 79 kronor i månaden mellan 2 och 7-10. Så förhoppningsvis har vi ett mycket snabbare internet vid månadsskiftet :) Gött!

Återinspark!

Jag skrev detta: 2009-10-14 Klockan: 14:48:57
Idag är det dags för återinspark och jag måste säga att jag känner mig halv om halv peppad. Det ska bli jättekul att gå på sittning och så, men samtidigt ska det bli tråkigt att vi blir så få. Kanske är fem ettor (inte nollor) där och sju av nio faddrar. Dålig stil om ni frågar mig. Men jag ser fram emot kåren och träffa massa trevligt folk :) Och att sova över hos Jonna såklart, det är alltid trevligt. Ska köpa en påse chips på vägen till Jonna så jag laddar ordentligt med bukfylla innan jag börjar dricka. Sedan ska jag försöka få i mig en korv innan vi går hem för att sova också (hoppas bara korvgubbarna är ute idag?). PARTY!

Annan ICA-reklam?

Jag skrev detta: 2009-10-13 Klockan: 21:35:23
Va? ICA brukar byta reklam en gång i veckan, men nu har de redan bytt. Det var vad jag såg precis på tvn i alla fall. Men det har jultema? Och gör reklam för Peter Jöbacks nya julskiva? Va? Nu fattar jag ingenting.Kanske bytte de reklam pga. mitt upprörda blogginlägg från tidigare idag? (mohaha, skrattar jag elakt eftersom jag har sådan makt i detta land) På måndagen är de diskriminerande underbemannade, på tisdagen firar de jul i oktober bara för att första snön har kommit? Jag är fruktansvärt nyfiken på vad det blir för reklam imorgon. ICAs reklamskapare verkar ha blivit galna!

Skönt att få lite kommentarer i bloggen...

Jag skrev detta: 2009-10-13 Klockan: 21:31:12

Att jag länkar till bloggen på fb leder många gånger till att jag får lite nya ansikten som kollar in på bloggen. Att jag får kommentarer är mycket trevligt. Fortsätt med det! :)


Veckans ICA-reklam?!

Jag skrev detta: 2009-10-13 Klockan: 17:43:17
Alltså allvarligt vad är detta? ICAs reklamer är något jag följer med stort nöje och jag tycker många gånger att de är trevliga, roliga och underhållande. Men denna veckans reklam?! VAD HAR DE GJORT?! Personerna på ICA behöver förstärkning eftersom de har så mycket att göra. Då skaffar Stieg en praktikant. Praktikanten är mongolid och när Stieg presenterar honom så ser alla i personalen snett på honom. Vad menar de egentligen? Jag kan inte säga att jag tycker om den. Detta kräver en förklaring!


Skönhetsfläckar...

Jag skrev detta: 2009-10-13 Klockan: 17:38:38
Tänkte bara tipsa om en superbra dokumentär som jag såg för kanske två veckor sedan på svt1. Den heter skönhetsfläckar och handlar om en kvinna som i många år tävlade i triatlon och sedan gick in i väggen. Hon gjorde sedan denna dokumentären där hon visar tidens ideal och vad egentligen skönhet är. Mycket bra om man är intresserad av mat, träning och alla konsekvenser som kan komma med detta.


Tre år...

Jag skrev detta: 2009-10-13 Klockan: 10:06:35

Idag är det tre år sedan jag och Max blev tillsammans och detta ska vi inte fira på något speciellt sätt. Tanken är väl att vi ska ut och äta på resturang någon gång men det är lite svårt att planera in sånna grejer så det får bli när det blir. Vi har alltså varit tillsammans i tre år och varit förlovade i fyra månader. Tiden går verkligen fort och jag kan inte tänka mig något annat sätt att spendera min tid i framtiden än tillsammans med honom.  (och ja Jocke, det är också vår treårsdag eftersom vi träffades första gången då jag och Max blev ihop. Känn dig inte utelämnad på något sätt :) haha)



En bild som någon tog på en fjäskfest med beach-tema
(därav max fina pappersgrej runt halsen) haha vilken bild!


Det ständiga problemet i denna lägenhet...

Jag skrev detta: 2009-10-13 Klockan: 09:53:58
Det jag och Max diskuterar mest här hemma är vem som ska ta hand om disken. Jag gör det ofta, Max mer sällan. Men hans argument för att han inte ska behöva göra det är att han får så ont i ryggen, något som jag också får. Men oavsett så blir det så att disken samlas till ett berg och sen måste någon av oss ta tag i det. Och idag var det Max tur. Men samtidigt så vet jag att det är min tur nästa gång och det svider lite. Men Max försökte i alla fall lösa det där ryggproblemet med hjälp av ett av våra soffbord idag. Såhär kan det alltså se ut om man är lång och har en för låg diskbänk när man ska diska. :)


Soundtrack till Slumdog Millionaire

Jag skrev detta: 2009-10-13 Klockan: 09:41:36
Här är en superbra udda låt som bland annat är ett av soundtacken till Slumdog Millionaire. Den heter paper planes :) Såg filmen två gånger i helgen (mest för att jag ska komma ihåg händelseförloppet) eftersom jag ska ha läst den till min VFU vilket jag antagligen inte kommer att hinna. Men det var i alla fall en mycket bra film som har många bra ämnen som man kan ta upp i skolan. See it!


Första snön!

Jag skrev detta: 2009-10-13 Klockan: 09:20:45

Jag som längtar till julen mer än någonsin nu blev lycklig idag när jag steg upp. Den 13 oktober 2009 kom den första snön i Jönköping! Å så mysigt. Nu vill jag bara sitta i soffan med en filt, en kopp te och en bra bok. Vinter kom och ta bort denna regniga höst vi har fått.

Kanske ska byta till vinterdäck snart? Men risken finns ju alltid att det blir plusväder i flera veckor efter det och så har man slitit ut vinterdäcken innan vintern ens har kommit. Hmm.





Inte speciellt bra bilder men man ser i alla fall
att det är snö och inte regn. Eller?


Silviakaka...

Jag skrev detta: 2009-10-12 Klockan: 17:28:22
Som vanligt så håller jag på att baka till Max. Denna gången blir det silviakaka. Det är en ljus variant av den kända kärleksmumsen/moccarutan. Här har du receptet :)


Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten

Kräm
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker

Tillagning


175 grader,ca 15 min

Gör såhär

Vispa ägg och socker
Blanda I resten
Grädda I långpanna med bakplåtspapper
Koka ihop krämen, låt puttra lite på svag värme
Låt kakan svalna
Bred ut krämen och strö på kokos.

Äntligen!

Jag skrev detta: 2009-10-12 Klockan: 10:30:05
Nu har jag äntligen klarat test 1 på ping-pong. Det krävdes fyra försök för att få 100 % och nu är jag väldigt lättad över att ha gjort färdigt det. Speciellt med tanke på att test 2 kommer upp på ping-pong redan idag och ska vara avklarat nu i veckan. Men jag känner mig lugn. Jag vet ju att om jag inte klarar det på de tre försöken som man egentligen ska få på sig så kan jag få en till chans.

Nu har jag tänkt att jag ska läsa igenom en grupps arbete så jag har något att säga om det på redovisningen. Sedan ska jag också kolla igenom vårat arbete så jag vet vad jag ska säga när vi väl står framför klassen och ska redovisa. Jag tog visserligen det lättaste momentet på redovisningen eftersom jag ska läsa upp strävansmålen och sedan förklara lite kring dem. Det ska inte bli så svårt hoppas jag.

Förövrigt så mår jag väldigt bra idag, för en gångs skull. :)

Så himla glad...

Jag skrev detta: 2009-10-11 Klockan: 23:47:05
Efter en timmes gråtattack i lördags över att jag inte klarade svenskatestet på internet och ytterligare två senare på lördagen så har jag idag fått ett mail från min lärare. Och jag får göra testet igen! Det betyder alltså att jag kommer lyckas och få göra tentan! Är så himla lättad. Så nu har jag gått runt och haft ont i magen för ingenting. Men så himla skönt. Så imorgon ska det pluggas och sen ska jag göra testet igen :)

surrogates...

Jag skrev detta: 2009-10-11 Klockan: 23:31:02
Har precis varit och kollat på bio med killarna. Vi såg surrogates. Det är en film som handlar om att alla människor har var sin "surugat" som de styr genom tankarna. Alltså att alla går runt som robotar som man styr genom att sitta i en stol. Bruce Willis spelar huvudrollen och är riktigt duktig. Ja, jag kan inte riktigt förklara utan att säga för mycket. Men det är en bra film i alla fall som jag lätt skulle kunna se igen. :)


Jag ger upp...

Jag skrev detta: 2009-10-11 Klockan: 13:21:52
Efter att ha velat fram och tillbaka i helgen om hurvida jag ska fortsätta med mina stressiga studier eller om jag ska hoppa av resulterade i morse i att jag ska hoppa av psykologin. Jag orkar helt enkelt inte med det just nu och jag behöver inte plugga 150 %. Nu ska jag istället satsa på svenskan fullt ut, och kanske få mer fritid då jag kan läsa lite mer böcker och göra sådant jag tycker är avslappnande och för min skull.

Det känns som om en tung sten har lyfts från mitt hjärta. Och mamma sa att om jag nu ångrar mig att jag hoppade av så får jag skylla på henne när jag inte får en tjänst som psykologilärare om fyra år. Mamma letade upp en text ur en av hennes "må-bra-böcker" och jag tyckte att den var så bra att jag skrev av den. Har skrivit ut den och ska sätta den på mitt kylskåp när jag kommer hem till Huskvarna.

Att ge upp är inte att förlora

Jag skrev detta: 2009-10-11 Klockan: 13:17:12

STRESSFORSKARE HAR KOMMIT fram till att många människor i vårt samhälle har en låg självkänsla och en prestationsbaserad självbild. Det här gör att man reagerar oförnuftigt på utmaningar: istället för att ge upp när man möter motgångar ökar man sina ansträngningar.
     Att ge upp är något vi föraktar. Det visar en svaghet vi inte vill kännas vid, allra minst hos oss själva. Den här synen präglar oss som människor och den präglar hela samhället. Idealet är ju att en människa inte ska ge upp. Hur stor utmaningen än är, hur mycket påfrestningarna än nöter, hur enorm uppgiften än är. Vi ger inte upp. Problem är till för att lösas. Trassel för att redas ut. Det är bara att komma igen.
     Det är ganska svårsmält insikt att vi människor istället skulle må mycket bättre om vi någon gång gav upp. Sa tack och hej och gick.
     Om vi istället gav upp snabbare, insåg våra begränsningar och inte framhärdade i varje utmaning, skulle vi må bättre. Då skulle vi skapa ett samhälle där alla – politiker, analytiker, vd:ar, allehanda makthavare och vi själva – kunde säga: »Det här var fel, jag ger upp, jag inser det orimliga i det jag lovat, sagt och gjort.«
     Att aldrig ge upp är symtom på sjukdom, press och stress – på låg självkänsla och en prestationsbaserad självbild.
     En grundläggande kristen tanke är den om nåden. Nåd kan vara att inte behöva kämpa hela tiden, inte behöva prestera, inte behöva bevisa, inte vara framgångsrik, slagkraftig och smart. Nåd är att få vara de törstande, ofärdiga och trevande människor vi alla innerst inne är. En ständig kamp i livet och att ständigt bita ihop är förödande och inte något heroiskt.
     Vi är människor. Vi får ge upp. Vi behöver inte reda upp allt. Vi behöver inte klara allt. Ingen kan det. Ingen måste det. Inte du. Och inte jag.

-          Det är ingen fara, du är människa – Livsbetraktelser
Annika Borg


Fan vad jag är värdelös...

Jag skrev detta: 2009-10-10 Klockan: 09:50:24
Jag är så fruktansvärt besviken på mig själv. Men samtidigt vet jag att det är stressen det beror på och ingenting annat.

Nu tar jag en paus...

Jag skrev detta: 2009-10-09 Klockan: 17:42:27
För att jag inte ska riskera att få magkatarr för att jag är så stressad så tar jag nu en paus ifrån bloggandet. Återupptar det antagligen efter tentorna eller på VFU-n. Jag känner bara att jag är så stressad att jag inte hinner med min "fritid" så då får bloggen förkastas.

Dags för en välbehövd tjejkväll...

Jag skrev detta: 2009-10-07 Klockan: 18:03:31
Jag ska till Jonna nu med Åland och Linda för att snacka lite och bara ha det trevligt. Sen bär det av till landet eftersom jag ska klippa mig imorgon. Lånar Julias säng inatt och kanske kan mysa med en katt? Sen klipper jag av mig håret imorgon. Skönt!

Den segaste föreläsningen någonsin...

Jag skrev detta: 2009-10-06 Klockan: 22:14:18
Idag kom jag till föreläsningen med förväntningen att vi skulle gå igenom renässansens litteraturhistoria. Men istället visar det sig att halva lektionen så snackar göteborgaren om hurvida Shakespeare är Shakespeare och hur olika forskare tänker omkring det. Åååh, så tråkigt. Och sedan diskuterade vi olika saker från "En midsommarnattsdröm" vilket var mer givande men hur långtråkigt som helst. Jag överdriver inte när jag säger att det var den mest sega föreläsning som jag någonsin gått på.

Om det är någon som undrar så är avspärrningarna i skolan där för att de ska måla "akademiska prickar" som vaktmästaren kallade det. Detta för att visa var trappor och ramper börjar och slutar. Smart!

Ett ihop-plock till kvällsmat...

Jag skrev detta: 2009-10-06 Klockan: 22:10:28
Idag fixade jag kvällsmat efter träningen. Det blev sent men jag måste få i mig mat efteråt. Så jag stekte schnitzel, kokade rödbetor och gjorde en guacamole. En knasig blandning med det är gott :) Brukar inte göra någon av sakerna så att det var gott med lite omväxling. Rödbetorna finns på ICA nu, 1 kg för 9,90 kr. Billigt för en student :)

En liten shoppingrunda hann jag med...

Jag skrev detta: 2009-10-06 Klockan: 22:06:28

         

Ett par örhängen som matchar ett av de nya armbanden.
Och ett par gråa knästrumpor som kan passa till en tunika och leggings nu i höst.




Suddig bild men man ser ändå hur sött armbandet är :)



Och ett nästan likadant fast i lila :)



En bok som heter syskonkärlek av min ungdomsboksförfattarfavorit
Katarina von Bredow. Såg att hennes nyaste bok finns på bokrean
men jag får väl låna den istället. Har tänkt att plöja igenom
alla hennes böcker någon dag.



Köpte en present till pappa för han fyller år snart.
Men när jag sa att jag ville ha den inslagen så fick jag den i
denna fula kartong med ett ditklistrat snöre. Hallå?
Hur snyggt är det egentligen. Så jag fixade till den lite.



Såhär blev den. Jag tycker att det blev mycket bättre.
Förpackningen ger ju mottagaren sina förväntningar och då måste den ju vara fin :)



Elva dagar kvar...

Jag skrev detta: 2009-10-06 Klockan: 11:08:24
Eftersom jag måste klara av två test i svenskan innan jag kan göra tentan den 23:e så har jag fokuserat på det nu. Men nu känner jag att det är dags att fokusera mer på psykologin. Herre gud, det är ju bara elva dagar kvar till tentan! Men det ska nog gå bra. Men jag ska bara klara det första testet i svenskan så ska jag plugga psykologi hela helgen sen.

Just nu håller jag på att läsa en roman som ska vara utläst på fredag och jag har kommit 70 sidor av 300. Den heter papa Goirot och verkar vara en långsam 1800-talsroman men det ska väl gå att plöja igenom den.

Finns inte på kartan...

Jag skrev detta: 2009-10-06 Klockan: 08:01:22

På nyheterna idag så berättade de om en kvinna som heter Carin Hjulström som nu har skrivit sin första bok. Den heter "Finns inte på kartan" och handlar om en ung kvinna som vill bli journalist. Hon bor i en mycket liten by med under 100 invånare. En dag får byns invånare reda på att de ska försvinna från kartan eftersom de är så få bosatta där. Det gör invånarna mycket upprörda.



Så himla rolig framsida med en
"eniro-pinne" mitt ute på en åker.


Får jag tag i den så ska jag försöka läsa den. Tycker att det är ett intressant namn (mest med tanke på att jag kommer från en by med 50 invånare). Ja, den blev jag väldigt sugen på att läsa. 159 kronor på adlibris.


Sista avsnittet av svenska hollywoodfruar...

Jag skrev detta: 2009-10-05 Klockan: 20:42:43
Idag är det fjärde och sista avsnittet av svenska hollywoodfruar på tv. Av första säsongen, för jag förutsätter att det kommer mer om man ser till hur populärt det är. Idag "kidnappar" tydligen Anna Ankas exman deras barn, får se hur patetiskt det i själva verket är eftersom de förstorar upp allting enormt i den här serien. Och jag ska vara bänkad! Ska bara slänga mig en snabbis i duschen och fixa lite te och digistivekex. Så är kvällen gjord.

Core...

Jag skrev detta: 2009-10-05 Klockan: 20:03:07
Eftersom grupparbetet drog ut på tiden så missade jag mitt bokade medelpass idag. Jag stressade hem för att boka ett senare pass. Bytte om och slängde i mig mat på 20 minuter och gick ner till friskis. Först så ville jag inte riktigt välja passet som heter Core för det verkar så himla tufft. Det ska vara koncentrerad träning med fokus på mage och rygg. Men jag ville ha en ganska tidig träning ändå så jag bokade det. När jag tänker core, så tänker jag hard core. Jag tänkte att det skulle vara mer som en militärträning när man kör stenhårt med situps och sånt. 

Men det visade sig vara typ pensionärsgympa med lite styrka (förlåt men det var verkligen löjligt). Vi rörde knappt på oss på uppvärmningen och sen gjorde vi lite situps och rygglyft. Sen tränade vi balansen och det var väl det enda på passet som var lite jobbigt. Sedan var det lite gående fram och tillbaka och avslappning. Och allt detta till orientalisk lugn musik.

Jag måste säga att det passet går jag inte på igen och det får fett underkänt! Men för alla gamla som var där verkade det vara jobbigt. Så jag får väl vänta i si sådär 50 år innan jag kan uppskatta det?

Grupparbete...

Jag skrev detta: 2009-10-05 Klockan: 19:56:34
Idag träffades min grupp för att arbeta med didaktikuppgiften vi ska lämna in och redovisa. Vi bestämde att vi skulle träffas klockan ett och sitta med det till vi blev klara. Det visade sig bli klockan fem. Och då hade vi ingen rast eller någonting. Först satt vi och diskuterade, valde en annan text än vad vi tänkt från början. Sedan skrev vi ner lite punkter och satte oss vid datorn för att få ihop några sidor. Det gick inte speciellt effektivt och det brukar det aldrig göra. Detta beror till största delen på att man är fyra personer som ska tycka att alla formuleringar är bra. Det kan tex. se ut såhär om det man vill få fram är att man tycker om sin hund.

1. Jag älskar min hund.
2. Min hund tycker jag väldigt mycket om.
3. Att jag älskar min hund är ingen överdrift.
4. Den hund som jag äger älskar jag.

Vilket bidrar till att det blir sjukt mycket diskussioner om hurvida den punkten ska vara där eller inte. Och jag måste säga att jag blir irriterad. För om man tänker efter. Hade alla fyra lämnat in varsitt arbete som man hade skrivit själv, så hade alla fyra fått godkänt även om vi hade formulerat oss på olika sätt. Så vad spelar det för roll egentligen? Visst kan det ibland handla om syftningsfel och det är en annan sak. Men oftast handlar det bara om petitesser. Någon som håller med?

Ja, vi fick ihop vårat arbete i alla fall och har nu skickat det till vår "granskningsgrupp". Vi hann också med en powerpoint. Nu behöver vi bara lägga upp vem som ska säga vad på redovisningen, men vi har tid på oss. Den är ju inte förrän mitten av nästa vecka.

Statistiken på min blogg ökar :)

Jag skrev detta: 2009-10-05 Klockan: 11:50:06
Är otroligt nöjd över att jag har lyckats blogga så mycket som jag har gjort den senaste tiden. Detta firar jag därför med att lägga upp lite statistik :)


Coola converse som kostar därefter...

Jag skrev detta: 2009-10-05 Klockan: 11:21:53
Kollade runt lite på nätet och hittade den här fräna sidan som har mycket speciella converse. Tyvärr så är de aldeles för dyra för att jag skulle komma på tanken att köpa dem. Men jag kom istället på att varför inte styla sina converse själv (och då menar jag inte de fula texterna i svart tuschpenna som alla har). Sätta dit nitar, brodera något snyggt? Kanske ska jag fixa till mina när jag får tillbaka dem. Har förövrigt varit utan dem sen vi var i Ullared vilket var i början av augusti. Och jag saknar dem sååå!

Kolla in skorna!



http://www.freepeople.com/index.cfm/fuseaction/products.browse/categoryID/a7da4b24-5d3a-4f6c-b494-127c384163c1

Tidig morgon blev en vanlig morgon...

Jag skrev detta: 2009-10-05 Klockan: 09:16:35
Tanken var att när Max åkte till Göteborg i morse så skulle jag gå upp, klockan sex. Men när han gick upp så ställde jag mobilen på halv sju, som ringde. Jag tänkte att jag bara skulle snooza lite som vanligt och vaknade halv åtta. Tack och lov för att jag inte sov längre. Så jag gick upp som vanligt idag också. Jag har tänkt att jag ska hinna med att plugga en massa idag. Gick in på Ping-pong och gjorde det första testet, mer för att prova. Det gick inte helt lysande. Precis innan jag skulle lämna in det så kände jag att: jo men det här klarade jag nog. Men resultatet blev 24 av 33, 72 % vilket inte är nära tillräckligt. Jag måste ha 90 % och idag lägger de upp det andra testet också. Men nu ska jag i alla fall plugga i den tjocka röda fina boken...

Bildcollage från Ålands inflyttningsfest igår :)

Jag skrev detta: 2009-10-04 Klockan: 22:04:37



Vissa påstod igår att jag och kent (han i bakgrunden på mittenbilden) är lika?
(därav den stora bilden på mig)


Kanelbullens dag...

Jag skrev detta: 2009-10-04 Klockan: 21:56:10
Kollade in lite recept på bullar med tanke på att det är kanelbullens dag. Jag har inte bakat några och jag tror inte att jag kommer göra det heller för det är lite för tidskrävande. Men man kan variera bullarna lite. Tex. så kan man göra blåbärsbullar ---> http://www.recepten.se/recept/blaabaersbullar.html jordgubbsbullar ---> http://www.recepten.se/recept/jordgubbsbullar.html äppelmosbullar --->http://www.recepten.se/recept/jordgubbsbullar.html och vanliga kanelbullar ---> http://www.recepten.se/recept/kanelbullar.html


I veckan blir det plugg för hela slanten!

Jag skrev detta: 2009-10-04 Klockan: 21:31:59
Nu börjar det verkligen närma sig tenta och jag känner mig lite nervös. Så därför blir det verkligen stenhårt pluggande i veckan som kommer och jag ska inte boka upp mig i helgen för att jag ska kunna sitta i lägenheten ensam och plugga. Imorgon lägger skolan upp det andra testet och jag har inte kollat det första än. Jag tänkte att jag ska läsa imorgon förmiddag i svenskan, så ska jag skriva en inlämning till onsdag. Ska försöka börja läsa en roman som ska vara utläst på fredag. Jag ska verkligen försöka köra stenhårt! Men ibland kan diciplinen svika mig.

Seg söndag...

Jag skrev detta: 2009-10-04 Klockan: 12:54:08
Igår var det inflyttningsfest hos Åland. Mycket trevligt. Dock hällde jag i mig vin utan att tänka mig för. Det konstiga var att när vi vaknade vid elva i morse så var jag inte ens bakfull. Så himla skönt. Jag tror inte det har hänt någon gång i mitt liv med tanke på hur mycket jag egentligen drack. Så skönt! Så jag gick upp och gjorde en så kallad english breakfast som vi tryckte i oss. Nu har vi mest bara suttit och snackat. Jag funderar på att slänga mig i duschen. Undra om man ska göra något vettigt idag eller bara slappa?

Nu är det helg...

Jag skrev detta: 2009-10-02 Klockan: 21:21:05
Nu tar jag en paus från bloggandet och är antagligen tillbaka på söndag :) Puss och kram!

Härliga höst...

Jag skrev detta: 2009-10-01 Klockan: 21:14:04



Att kunna andas kall luft och se löven falla är underbart!
Hade jag kunnat slippa värmeproblemen i min lägenhet
så skulle det vara underbart. Varmt när jag ska sova så
jag får ha fönstret öppet. På dagen är det iskallt och jag
får ha massor av kläder på mig inomhus. Men samtidigt
är det mjukiskläderna som är det mysiga med hösten :)


Rosa bandet på Guldfynd...

Jag skrev detta: 2009-10-01 Klockan: 21:08:44
Såg idag att Guldfynd har skaffat en massa grejer som har med rosa bandet att göra. Kolla in dom. Själv är jag sugen på det rosa armbandet och en pins. Funderar också på om jag ska köpa en påse rosa bilar imorgon i skolan :)

http://www.guldfynd.se/page.jsp?node=375


Datorn är knäpp...

Jag skrev detta: 2009-10-01 Klockan: 17:59:09
Det hände en gång i söndags, en gång igår och två gånger idag. När jag är mitt uppe i någonting så stängs datorn av. Fattar inte vad som har hänt. Visserligen är den tre (eller fyra?) år gammal nu så den börjar lida mot sin undergång. Men jag vill ändå inte punga ut kanske 5 000 för en ny. Tur är att jag har en extern hårddisk som jag köpte av Jocke vilket gör att jag kan säkerhetsspara i princip allt på den. Så nu tänkte jag sitta med det ett tag. Som tur är så är Jocke här i helgen så kanske kan han pilla med den lite? :)

Hoppig träning är inget för mig...

Jag skrev detta: 2009-10-01 Klockan: 17:55:53
Gick på passet som heter puls/medel idag. Samma som jag gick på förra veckan med, för en gångs skull, en manlig instruktör. Men när passet började lida mot sitt slut så kände jag ändå att det kanske inte är något för mig. På passet gör man nämligen väldigt många hopp och efter ett tag så kände jag hur ont jag fick i knät och stod mest stilla sista låten (vilket gör att jag ser idiotiskt ut eftersom de som ser mig tror att jag inte orkar mer). Så lite ont i knät har jag nu och jag hoppas att inte passet imorgon gör det värre. Sen är det ju trots allt helg och vila som gäller :) Nu tänkte jag gå in på hemsidan och boka några av passen inför nästa vecka så att jag vet vad jag har att se fram emot.

Nu har Nuut kommit till Sverige...

Jag skrev detta: 2009-10-01 Klockan: 14:37:50

Nu kan man köpa Nuut hos teknikmagasinet för 2 999 kr. Åh, jag vill ha! Men kanske borde jag vänta åtminstone till jul. Surt!


Stel...

Jag skrev detta: 2009-10-01 Klockan: 14:02:43
Nu har jag städat klart i lägenheten och det känns jätteskönt. Man vågar ta ett djupt andetag i lägenheten utan att oroa sig för att man ska få en damtuss i halsen. Kom förresten på att jag skulle lägga upp ett litet städtips som jag har kommit på aldeles själv. I handfatet på toaletten kan man ibland inte riktigt få bort allt kladd. Det är som en fet hinna. Då tar man bara lite grumme grönsåpa. Funkar utmärkt och bättre än alla toaspray som finns att köpa. Testa!

Nu har jag tänkt att jag ska brygga en kopp kaffe, läsa lite i svenskaboken och sen bege mig till träningen vid fyratiden. Men jag är lite orolig för jag har känt mig stel i mitt högra knä hela veckan och nu börjar jag bli ännu stelare. Men jag har inte känt något under träningarna. Så jag tänkte att jag ska gå idag och så märker jag väl om det inte funkar. I så fall får jag ta det lite lugnare. Jag har ju mer eller mindre alltid haft problem med knäna och ont i dem. I våras när jag tränade mycket så märkte jag inte av det speciellt mycket och jag tror att det är nyttigt för mig att träna dem så :)

Storstädning på gång...

Jag skrev detta: 2009-10-01 Klockan: 10:29:54
Gick upp vid halv åtta idag. Åt frukost och kollade på nyheterna som vanligt. Nu har jag suttit med litteraturhistorian och plöjt igenom kapitlet om medeltiden, 35 sidor. Men nu ska jag ta tag i min lägenhet så blir det mer plugg i eftermiddag. Det ser verkligen för jäkligt ut här inne och jag har ett stort berg av disk. Det ska bli skönt att få röja lite och lyssna på underbar musik. :)

RSS 2.0