Sick and tired

Jag skrev detta: 2010-01-30 Klockan: 09:51:05

Jag känner bara att jag behöver skriva av mig efter igår kväll då jag blev så fruktansvärt irriterad. Det är ju så att min kära pojkvän Max har många kära kompisar som vill sova hos oss varje helg eftersom de själva inte bor i Jönköping. Och självklart så har de fått det. Men nu känner jag att jag måste sätta ner en fot. För jag är sjukt trött på att få mina helger störda av Max kompisar. Han får jättegärna hitta på saker med sina vänner och jag vill gärna vara med ibland också. Men jag vill inte att vår lilla etta som är för trång för mig och Max ska vara det hotell som det faktiskt har varit den senaste tiden.

Innan jul så bestämde jag mig för att jag inte skulle låna ut några sängkläder och att det skulle vara städat när de har varit här. Och så är det. När jag kommer hem så är det städat och inga sängkläder har användts. Men de har istället sovit med mina duntäcken och kuddar till soffan utan påslakan på och jag kan inte säga att det är annat än äckligt. Orsaken till att man använder påslakan är för att inte smutsa ner täcken och kuddar innuti dem. Så nu känner jag att jag istället måste tvätta täcken och kuddar vilket är ännu jobbigare. Och trots att jag tjatar om att alla måste ta med sig sovsäck så har ingen med sig det och jag måste låna ut min sovsäck. Suck.

Det är ju också så att man inte har speciellt gott ställt när man är student och då behöver man inte folk som går och äter upp våra mackor och annat. Även om inte detta händer så ofta så blir det ofta med tanke på att de är här nästan varje helg. När vi tjejer träffas så ger vi varandra pengar för mat men detta fenomen har antagligen inte killar kommit på än.

Igår så tänkte jag att jag skulle komma hem och dricka lite vin efter after work som vi var på och bara ta det lugnt framför tvn. Men då hade givetvis Max tagit med sig en kompis hem. Och jag kände att jag kan inte sitta hemma med de hela tiden så jag stannade kvar med Jonna och Åland, och det var verkligen jättemysigt. Men det var inte det jag hade tänkt mig. Jag tänkte att jag skulle få komma hem till min lägenhet, titta på tv och gå och lägga mig när jag ville. Istället satt jag hos Jonna till klockan 12, blev hämtad, borstade tänderna och fick ligga med en sån där ögonbindel och hålla för öronen och försöka sova (även fast jag visste hur meningslöst det var när det sitter två killar och spelar tvspel mitt i natten i samma rum).

Men det är ändå inte sängkläderna, maten och bristen på sömn som stör mig mest. Det som stör mig mest är att jag vill inte känna att jag måste lämna min egen lägenhet på helgen, då jag helst av allt vill vara i min lägenhet och mysa, för att åka till någon annan och sova där för att jag inte ska tränga mig på hos mig själv. Den enda gången som jag har någon som sover över här är när min syster kommer kanske en natt varannan månad. Max kompisar är här om inte en så två nätter på helgen och en natt på veckodagen bara för att det är en smidig lösning för dem. Men guess what, detta är inget hotell. 

Jag vill kunna sitta i mina mjukisbyxor och dega framför tvn en hel helg utan att bli störd av någon och om någon skulle störa mig så skulle det vara bara Max. Jag vill kunna gå upp och äta frukost när jag vill och se på nyhetsmorgon. Jag vill kunna plugga, sitta vid datorn och allt annat utan att känna att jag hela tiden stör de andra som sover. Jag säger de eftersom det oftast inte är en person som sover här utan två eller tre killar. Jag känner mig ivägen i min egen lägenhet och jag vill inte ha det så. Inatt ska jag sova hos Jonna för att inte behöva sova hemma med tre killar. Men efter denna helgen så är det fan stopp. Och jag menar det. Jag orkar inte ha folk som sover här hela tiden. Ska ni festa så får ni se till så att någon är nykter och kan köra hem, eller så får väl Max åka till er istället. Även om alla är singlar så är inte Max det och då ska inte denna lägenheten som på papprena är MIN användas av andra än mig själv. Speciellt så ska den inte användas som en ungkarlslya för tvspelande och festande killar varje helg. Nu har jag sagt mitt och nu är det stopp!

MIN LÄGENHET ÄR INTE LÄNGRE ETT HOTELL! 


Storrensning på gång...

Jag skrev detta: 2010-01-29 Klockan: 09:42:13
Idag bestämde jag och Linda att vi skulle ta det lite lugnt och fortsätta arbetet på måndag istället. Och Max är i Göteborg så jag har lägenheten för mig själv. Och då finns det bara en sak som gäller. Storrensning.

- Kolla igenom vad jag har hemma och skriva en handlingslista till Ullared
- Gå bort med all återvinning
- Rensa mina kläder så att jag kan ge dem till Erikshjälpen
- Sortera i lådor och hyllor
- Bära grejer ner till källaren och upp till vinden
- Lunch med familjen vid A6
- After work med Jonna och Åland
- Träning?
- Titta på film med Max

Boven i mitt drama kallas kärlek...

Jag skrev detta: 2010-01-28 Klockan: 17:45:49

Igår började jag på en självbiografi av Unni Drougge som heter "Boven i mitt drama kallas kärlek" där hon beskriver en tid i sitt liv då hon blev misshandlad av en man som hon älskade. Hon skriver boken ur ett av sina barns perspektiv och det är mycket skickligt. Jag har varit intresserad av att läsa henne väldigt länge nu och eftersom jag hade hört talas om titeln innan så valde jag den romanen. Men efter att ha läst på insidan av boken så såg jag att det är hennes tionde roman. Men jag kommer hinna med många till och det finns två speciella böcker som ses som moderna klassiker som jag bara måste läsa. Hon skriver väldigt gripande, naturligt och humoristiskt samtidigt som det är allvarligt. Jag gillar den och kommer sitta med den i mina händer efter träningen ikväll.


Kall vinter...

Jag skrev detta: 2010-01-28 Klockan: 17:40:30

Jag kollade som vanligt på nyhetsmorgon i morse och där sa de att det är den längsta vintern (det vill säga att det har varit minusgrader konstant i typ 30 dagar) sedan 1995-1996. Eller var det 96-97. Men i alla fall. Och här går jag runt och halvklagar på att det är jobbigt att gå i snö. När vi nu håller på och oroa oss för växthuseffekten så ska vi nog vara glada över att det fortfarande finns riktiga vintrar. Visst längtar jag till våren, men det är ju bara januari. Alltså har vi inte haft så här kallt under så lång tid sen jag gick i lågstadiet. Herre gud vad tiden går fort. Det är bara att klä på sig tjocka sockar och halsduk :) Skönt att det fortfarande finns vintrar. Vad grått och trist allt skulle sett ut nu annars.


Mina semlor...

Jag skrev detta: 2010-01-27 Klockan: 14:02:26








Kolla in receptet här: http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15068


Bilder från tjejmiddagen...

Jag skrev detta: 2010-01-27 Klockan: 13:58:49



Fixande i köket :)



Jag hackade vitlök.



Ålands fina dukning med bruchetta som förrätt.



Kyckling med ostbågepanering och potatissallad.



Och en supergod kall sås med citron.



Bananchokladkaka till efterrätt med vaniljglass.


Nya träningskläder :)

Jag skrev detta: 2010-01-27 Klockan: 13:31:53

Igår var jag och Max på A6 på kvällen för att kolla på lite träningskläder. Och jag hittade ett par träningsbyxor och två linnen för bara 350 kr så jag blev superglad. Tänkte att jag skulle inviga dem idag men jag vet inte om jag ska träna. Jag börjar känna av att jag har ont i halsen och kanske är det inte så bra att anstränga mig då men samtidigt så tränade jag inte igår heller. Jo, det blir nog ett pass i alla fall men lite senare på kvällen.


Och så var sommarjobb fixat...

Jag skrev detta: 2010-01-25 Klockan: 10:36:03

På vägen hem från träningen så kom jag på att jag ska försöka kombinera sommarkurserna med att jobba. Så jag ringde min chef för att höra om jag möjligen skulle kunna få något. Och hon svarar: -Hej Lovisa! Kommer du och jobbar hos oss i sommar? Så jag har sommarjobb. Antagligen inte så mycket som förra sommaren, men jag har jobb och det innebär i alla fall några tusen extra :) Mer information får jag kanske i april om när det blir och om det bara blir natt eller också dag. Men gud vad skönt att det var så snabbt gjort :) Nu kan jag vara glad hela dagen.


Nu har jag bakat semlor :)

Jag skrev detta: 2010-01-22 Klockan: 16:53:43

Det senaste baket i veckan är mina semlor som håller på att svalna nu :)



Till lunch som en liten belöning för att jag hade skrivit klart tentorna så gjorde jag
falukorv med curry, äpple, lök och coscos :)



Igår bakade jag ett bröd med linfrön och solrosfrön.

    

Jag gjorde en sats med chokladkakor med kanel som
Max föräldrar hade beställt av mig.


Gårdagens förfest :)

Jag skrev detta: 2010-01-22 Klockan: 16:41:21

Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från kvällen igår. Dock är det bara bilder från förfesten eftersom jag hade en hemtenta att skriva idag. Men det var mycket trevligt och att det skulle få plats 17 personer i Jonnas lägenhet trodde jag inte. Förvånad blev jag över att det var bara en som behövde sitta på golvet.

                  

               



Vad skulle jag göra utan er, mina älskade tjejer? <3


Omelettrecept...

Jag skrev detta: 2010-01-22 Klockan: 16:04:15
Främst till min kära kusin som behöver tips till matlagningen som student :)

Du behöver:

2 ägg
100 g fetaost
salt
peppar
en tomat
1/4 röd lök
torkad basilika

Gör såhär:

Smula ner fetaosten i en bunke och kläck i äggen. Salta och peppra och vispa runt.
Värm en stekpanna på hög värme men sänk när du har hällt i smeten.
Ta en stekspade och rör runt lite i geggan så att allting stelnar lika mycket.
När omeletten är som en lös äggröra så är det dags att lägga på tunt skivad tomat och lök och torkad basilika.
 Sedan är det bara att vänta tills omeletten är fast och det blir gott om fetaosten har blivit gyllengul på undersidan.
 Gör lite sallad till och lunchen är klar på 15 minuter :)

Nya inköp för mig och Max..

Jag skrev detta: 2010-01-22 Klockan: 15:58:16

Specialpris på spel, filmer och skivor tycker jag om. Var inne och kollade på cdon.com för att jag skulle beställa säsong 1 av How I met your mother. Men det blev visst lite mer :) Check it out!

Tv-serier:

          

Säsong 1 av Two and a half men (99), Säsong 1 av How I met your mother (99), Säsong 1 av Scrubs (129)

Filmer:

    

Trångt i kistan (99) och När lammen tystnar (79) på Blue ray

Spel till PS3:

    

Modern Warfare 2 (599) och Sing it med två mickar (199) 


Träningen är igång, äntligen!

Jag skrev detta: 2010-01-18 Klockan: 15:28:26

I morse promenerade jag och Max ner till gymmet. Så skönt. Jag tog det ganska lugnt och tränade bara lår, mage och rygg. Resten av kroppen blir det imorgon eftermiddag. På morgonen är det inte speciellt mycket folk på gymmet så man kan lätt träna i sin egen takt utan att behöva stå och vänta på någon maskin. Men jag saknar en mp3. Det hade varit behövligt med tanke på den dåliga och opeppande musik som de spelar på gymmet.

Till lunch åt vi fetaomelett vilket är helt underbart. Men inte så mättande som man skulle önska. Det blir något slags mellanmål nu innan jag sätter igång med plugget. Bättre sent än aldrig.



Ägg, fetaost, rödlök, tomat, peppar, basilika...


En mysig helg...

Jag skrev detta: 2010-01-18 Klockan: 00:00:49

Helgen har varit riktigt skön. I fredags åkte jag till Jonna på kvällen. Vi köpte pizza och såg på två filmer, Juno & The breakup. Juno hade jag inte sett så det var spännande. Helt okej film, men det som gjorde den speciell var huvudkaraktären. Så himla skön tjej. Det var trevligt att bara slappa och sitta och snacka.



I lördags gjorde jag en helgfrukost åt mig själv med mitt hembakade bröd och egengjorda musli. Självklart var nyhetsmorgon på tvn. Sitter hemma och är förtvivlad över situationen på Haiti men det finns ju ingenting som jag kan göra mer än att skänka pengar, men när jag studerar så känner jag att jag överlämnar det till de som har jobb och faktiskt TJÄNAR pengar.



Sen åkte jag till Gislaved för att göra Max sällskap när han satt tentavakt. Eftersom hans morfar fyllde år så åkte vi dit för att äta middag :) När vi kom tillbaka till Jönköping så hyrde vi en film som heter "The children". Den var inte speciellt bra, det hade kunnat vara det för att det fanns vissa kvaliteter i den. Men allt för mycket var kasst. Men så var den gjord i England också och när det inte är Hollywoodfilm så är det helt enkelt inte lika bra (tyvärr).



Idag har jag och Max haft sovmorgon. Sedan bakade jag bröd som jag gjorde goda mackor av med latte till. Efter att ha slappat igenom hela förmiddagen så gick vi ner till Friskis (jag dum nog utan mössa och Max utan vantar, men båda var duktiga och hade vinterkängorna på oss). Vi köpte gym- och gruppträningskort för ett halvår. Nu är det verkligen dags. Jag har både tagit mina mått och före-bilder för att jag verkligen ska kunna se resultaten. Men jag ska inte mäta mig förrän om tre månader, annars kommer det antagligen inte märkas någon skillnad.



På eftermiddagen bowlade jag och Max. Till bådas förvåning så var vi fruktansvärt lika och han van med ynka 15 poäng över mig. Så det blir till att spela fler gånger framöver. Vi hämtade upp Jonna och jag fixade lite "Kajsa Warg" vilket inte Max eller Jonna visste vad det var. Men det är helt enkelt rester. Jag och Jonna gjorde en choklad-efterrätt som var supergod men mäktig. Sen såg vi "Johan Falk" på tv och nu är det dags för sängen.


Shoppingsug!

Jag skrev detta: 2010-01-13 Klockan: 22:32:04

Mitt tidsfördriv de senaste dagarna har varit att jag har tänkt på allting som jag vill köpa men som jag inte har pengar till. Men för att göra det hela lite enklare så har jag bestämt mig för att göra två saker:

1. Köpa sminket som jag vill ha för det priset de kostar (bara för att äntligen känna att sminkningen är rolig, lätt och skön). Jag använder trots allt smink nästan varje dag så jag måste trivas med det också. Och min hud mår inte bra av att vara övertäckt av olika produkter. Så fort pengarna kommer in på kontot så kommer jag gå till affären och köpa det jag behöver.

2. Göra en stor rensning bland mina kläder (trots att jag gjorde en precis innan jul) eftersom det fortfarande finns en massa kläder som jag aldrig använder som jag kan skänka bort till Erikshjälpen. Jag behöver få lite plats i garderoben nu när vi är två som bor på detta trånga ställe. Om jag kan rensa bort mycket så kanske jag äntligen kan se vad jag har och vad jag är i behov av. Istället för att helt ovetandes använda samma kläder som jag hade förra veckan eftersom det är för jobbigt att kolla vad den innersta högen av tröjor innehåller. När jag har rensat klart kanske jag lättare ser vad jag har behov av egentligen.

Våren bara ropar på mig nu! Jag vill ha förnyelse och ändra allt i min vardag. Jag är peppad!


Snart är det dags för en ny kurs...

Jag skrev detta: 2010-01-13 Klockan: 11:33:45
Nu börjar jag snart Lärande 2 som det heter och jag surfar runt nyfiket på internet för att försöka hitta kurslitteratur och schema. Har länge varit smått irriterad över att scheman för vårterminen inte har kommit upp på nätet än. Men nu har högskolan i alla fall skrivit ett meddelande om att de håller på att byta program för scheman så det är därför det krånglar. Men jag känner ändå att man borde ha tillgång till första veckan av kursen i alla fall. Hoppas att det kommer upp snart.

Kursen kommer i alla fall innehålla specialpedagogik, kulturmöten och globala miljöfrågor. Jag tycker att det ska bli väldigt intressant och jag har höga förhoppningar om kursen trots att alla jag har pratat med tycker att kursen är supertråkig. Kurslitteraturlistan är uppdaterad nu i alla fall och summan för hela terminen blir 1800 kr vilket inte är jättedyrt. Har visserligen hittat begagnade böcker vilket gör att jag får ner priset 450 kr men samtidigt kommer krångliga överföringar och porto till, och då ser jag inte att det är värt pengarna. Kanske kan jag hitta begagnat i skolan på anslagstavlorna? Är väldigt sugen på att köpa all litteratur nu på en gång. Är så underbart när man får hem ett stort paket med nya böcker som ska få mig att förstå världen på ett lite annorlunda sätt än vad jag har gjort innan.

Just nu kämpar jag med att hålla fokus på denna kursen som snart är slut äntligen. Det är inte att det är tråkigt, men jag börjar bli lite trött på hela grejen nu. Jag vill byta grupper, lärare, kurslitteratur och sådär. Förnyelse.

En ordentlig dag...

Jag skrev detta: 2010-01-12 Klockan: 18:33:38

Eftersom jag och Max nu bor ihop på riktigt så håller vi på att organisera vardagen lite. Vilka regler som gäller vid städ, disk och tvätt till exempel. Det går jättebra än så länge och tur är väl det. Mindre bra går det med plugget eftersom jag har haft fullt upp med blodgivning, makeuprådgivning, shoppingrunda, städning, bakning och tvättning. 

Blodgivningen i morse gick bra och jag hade ett väldigt högt blodvärde, 140! Vilket är bra för att vara kvinna. Något som inte var lika roligt att höra är att det är blodbrist i hela landet. Hela södra Sverige har inställt alla operationer för det finns verkligen inget blod. Så nu larmar de på radion och skickar ut kallelser i förhoppning om att någon kommer och lämnar blod. Hemskt att tänka att om någon är med om en olycka så kanske personen inte går att rädda på grund av blodbrist. Något som också är dumt är att många blir blodgivare, går några gånger och sen skiter de i det. Vilket gör att de bara kostar vården en massa pengar och inte bidrar med något. Skärpning!

Jag och Max tog ner alla julsaker idag och satte upp vårgardiner och sådär. Nu är lägenheten fräsch igen efter en städning och rensning. Vi tvättar alla kläder från fjällen idag vilket är väldigt behövligt eftersom tvättkorgen var överfull i morse. Jag har hunnit med att prova ett nytt recept av blåbärsmuffins men jag tycker inte att de blev speciellt lyckade. Har dock tappat bort det receptet som jag tycker är så himla bra.

Jag var på en makeup-rådgivning idag eftersom jag fick ett presentkort på det när jag blev medlem i The Body Shop. Hon som sminkade mig var väldigt trevlig och bra och jag fick många tips. Som vanligt när jag har gjort något sånt här så blir jag oerhört peppad och vill köpa allt som hon visade. Men efter att ha kollat priserna så var jag inte lika säker längre eftersom det kostar lite mer än vad man kan punga ut. 2000 kr för hela kittet. Men jag måste säga att det är bra produkter. Alla sminkborstar är väldigt bra och ingenting av sminket är testat på djur.

Hann med att gå in i några affärer och självklart shoppade jag fast jag egentligen inte har råd. En randig tröja och ett vitt nattlinne från HM, och tre armband från Lindex. Men det var ju billigt (som jag alltid tröstar mig med). Är såååå sugen på att köpa lite nya kläder till våren och förnya mig lite. Jag känner ofta att jag har på mig kläder som jag egentligen inte trivs med bara för att använda dem. Men så är det säkert för alla.


RSS 2.0