Vardagsknep...

Jag skrev detta: 2009-01-30 Klockan: 15:29:06
2009-01-30
Lovisa Davidsson


Detta etui hittade jag på coolstuff.se och det heter frootguard och funkar på exakt samma sätt som the banana guard (69 :-) gör men detta är för andra frukter som äpplen och vindruvor.. Kostar 99 :- för ett stort etui och 79 :- för ett litet. :)

       


BreOn
är en svensk uppfinning som är gjord av plast och passar alla svenska standardtuber. BreOn fungerar också som en kork och används istället för tubens kork. (59 :-)




S-XL Kakform är en annan häftig sak på coolstuff.. Tyvärr är den lite smådyr (269 :-), annars hade jag köpt den :) Alla vill alltid ha olika stora bitar av kakan så sluta måtta och ta en lagom bit.




Bakis och grammatik...

Jag skrev detta: 2009-01-30 Klockan: 09:56:01
2009-01-30
Lovisa Davidsson


Idag är jag ledig och vi har precis ätit klart frukost på sängen som jag har fixat. Igår var det en hyfsad dag. Jag, Max, Pontus och Catharina var ute i onsdags och trots att jag bara drack typ fyra cider så var jag bakis igår. Som vanligt. Gick upp på morgonen och var pigg men illamående efter nästan sex timmars sömn. Skippade frukosten och packade två mackor i väskan. Efter en lång bussresa så gick jag av vid Brunnsparken och tog en skön promenad till skolan. Gick upp tre trappor och hade grammatik i tre timmar som faktiskt gick snabbt till min förvåning.

Våra grammatiklärare är minst sagt speciella. Den ena är flummig men väldigt trevlig och rolig. Den andra är duktig och rolig men hon anspelar på sex hela tiden. När vi skulle göra några övningar med satsdelar så hade hon i övningsexemplet ordet mjukporr. Hallå? Så när vi skulle gå igenom övningarna så sa hon: Ja, mjukporr är ju lite lugnare sex och hårdporr är ju mer med stövlar, piskor och tortyr och sånt. Men gud, vi går ju på högskolan? Om det är någon som inte vet vad skillnaden mellan de två är så får den väl ta reda på det, det är väl ingenting man tar upp på en grammatiklektion på högskolan? Och hon tar upp fler exempel för varje lektion som går. Hon har tex. nämnt gynekolog, annorlunda massage och bordell. Man kan ju inte göra annat än att skämmas när sånna saker tas upp.

Mina planer för dagen är att skriva klart inlämningen som ska in idag, städa lägenheten och trapphuset så att jag slipper göra det imorgon innan alla kommer och sedan är det tjejkväll som gäller. Skulle vilja träna på grammatiken lite men det får kanske bli imorgon istället? Det är ju så tråkigt. Men det är bara 21 dagar kvar och jag vill ju inte köra. Men samtidigt, om jag gör det så är jag inte ensam om det och det är lugnande. Men att bli av med den hade varit suveränt. Men jag har förhoppningar eftersom jag inte har tränat någonting hemma än men efter varje lektion så trillar fler poletter ner. Jag börjar, tro det eller ej, förstå. Men jag tänkte att jag skulle skriva en massa lappar och sätta upp i lägenheten så att man hela tiden repeterar lite i taget. För då kanske det går in tillslut? För det är inte ofta som man blir sugen på att sitta och slå upp alla papper och böcker på en gång. Så det kanske är ett bra knep? Men jag skulle behöva få hem den sista kursboken snart också så att jag kan vara väl förberedd till tentan. Hoppas att den kommer nästa vecka...


Matlåda för student...

Jag skrev detta: 2009-01-28 Klockan: 16:57:49
2009-01-28
Lovisa Davidsson


Titta vad jag hittade på bluebox.se, smart!


"Det här snygga måltidskitet är lika praktisk i stan som ute i naturen! Det passar perfekt att ha med sig i ryggsäcken, båten, picknickkorgen eller som lunchlåda. MealKit innehåller allt du behöver för att kunna äta var du än befinner dig: två tallrikar, en spillfri kåsa med lock (300 ml), en kombinerad skärbräda och durkslag, en Spork (sked/gaffel/kniv) och en liten vattentät burk för tillbehör som behöver hållas torra."




Annorlunda tapeter...

Jag skrev detta: 2009-01-28 Klockan: 15:27:42
2009-01-28
Lovisa Davidsson


Här är några jättefräcka tapeter som jag hittade på yourwallpaper.se. Visserligen är de dyra, men sjukt snygga! Värt några kronor extra när man får en sådan tapet, och samtidigt så behöver man ju inte tapetsera hela rummet och då blir det ju inte så dyrt. ;)

    

    


Vänner...

Jag skrev detta: 2009-01-28 Klockan: 15:10:44
2009-01-28
Lovisa Davidsson


Idag är det Gustavs födelsedag och jag ska skicka iväg ett litet grattis till honom snart. Dock fyller han 19, inte 20. Jag kan verkligen inte tänka mig att jag snart är 20, eller ja, om fem månader. Det känns jättekonstigt. Jag tror att jag på något sätt fortfarande känner mig som 18. Alla som är 20+ är ju så gamla, men snart är ju jag det. Men det ska bli skönt att komma in på lite fler klubbar, eller oftast är det ju 21 då men 20 är ju nära, och om man är tjej så brukar det ju gå. Och handla på systemet får man, så slipper man känna sig besvärlig när man frågar kompisar om de kan köpa ut. Eller när man ska äta en middag med Jocke och Alle och kanske vill ha en flaska vin till maten så behöver man inte tänka på det en vecka i förväg för att kunna få det utan då är det bara att gå ner och köpa.

Men det här med åldersgränser tycker jag är ganska sjukt egentligen. Tänk när man står på kåren och snackar med någon internationell person, och så ska man förklara att: - Ja, i Sverige förstår du så får man gifta sig, skaffa barn, gå på krogen och köra bil när man är 18 år men jag får inte köpa en flaska vin och ta med mig hem för då är jag minderårig. Jo, så är det förstår du. Sjukt! Okej, jag förstår att det måste finnas regler men alltså, då borde de vara vettigare. För de som är minderåriga (inkluderar mig) får ju tag i alkohol ändå och jag tror inte att det hade varit mer 18-åringar som skulle köpa ut än vad det finns 20-åringar idag. För det är hur många som hellst som köper ut. Hade varit mycket enklare om alla hade skött sig själva.

Smsade med Catharina precis och hon skulle tydligen på någon förfest och sedan till kåren, så jag får se om jag följer med. Så kanske jag kan möta upp Max och Pontus senare. Det hade varit kul att få träffa lite folk. Men mitt krav är att jag i alla fall måste börja skriva på inlämningen som jag fortfarande inte har gjort eftersom jag har suttit fastklistrad vid vänner i två timmar. Det är ju så bra! Och nu har Joey blivit kär i Rachel också. Haha, besatt håller jag på att bli. Men jag kan inte se det så ofta eftersom Max sitter fastklistrad vid sitt PS3 hela dagarna. Men förhoppningsvis så får han anställning snart. Men jag läste i tidningen att det var en städfirma som hade sökt personal som skulle jobba halvtid. 400 personer hade sökt tjänsten! Vart är världen på väg? Jag hoppas verkligen att den här krisen inte håller i sig så länge till men det lär den väl göra.

Det är tydligen folk som avbokar sina klipptider för att de ska spara pengar sa Mia när vi var uppe i Trosa. Men hur desperata kan människor vara? Om dom inte klipper sig så kommer ju salongerna också stänga och då kommer frisörerna också söka jobb och tävla om jobben med de redan arbetslösa. Man måste ju försöka att hålla igång de företag som finns i Sverige för att det inte ska bli ännu värre? Och appropå det så behöver jag nog boka en klipp och färgtid hos Kikki igen. Men det är ju lite smådyrt. Men om jag bokar den så jag får den i mitten av februari eller i slutet så blir det nog lagom. Vill prova något nytt någon gång. Det säger jag jämt men det blir hela tiden samma frisyr efter ett tag i alla fall. Är så sugen på att klippa det kort på ena sidan vid örat. Det är så snyggt! Men jag får väl se hur det blir. Först behöver jag ju ha en klipptid. :)


Goda nyheter...

Jag skrev detta: 2009-01-28 Klockan: 12:13:56
2009-01-28
Lovisa Davidsson


Idag var det dags för ett sånt där efterlängtat (not!) besök till stolen igen. Visst är det ganska obehagligt när man ligger där och blir granskad med en lampa. Men samtidigt förstår jag inte varför unga tjejer har så svårt för att ta sig till mottagningar och göra en rutinkoll. Det är väl meningen när man blir äldre att man ska gå till en gynekolog en gång om året för att se så att allting står rätt till och så att man inte har livmoderhalscanser eller något. Men allting såg bra ut för min del och jag gick glatt därifrån.

Igår kom mina kursböcker, eller ja, alla utom en. Och mina planer var då att jag alltså skulle gå till Akademibokhandeln och köpa den idag, så jag bar med mig fyra gamla kursböcker för att jag skulle lämna in dem så jag i alla fall kunde få 600 kronor tillbaka och sedan köpa den nya boken. Men nej! "Vi har slutat att ta emot begagnad kurslitteratur nu efter årsskiftet" What?! Varför skulle man börja med en sån grej? Begagnad litteratur borde ju sälja som smör i solsken? Eller vill alla köpa dubbelt så dyra nya böcker? Det tror jag inte. Hela idén med att man kan lämna tillbaka böckerna när man har använt dem är ju jättesmart. Ja, jag tänker INTE köpa fler böcker där.

Dagens inköp kommer från Indiska och är två tekoppar som är svarta och gröna, ett pennfack i grönt och en liten "portmonä" eller snarare en liten tygpåse som jag ska använda när jag är ute till att ha mina kort i. Idag kommer tydligen Pontus hit och de ska antagligen gå ut, får se om jag orkar följa med. Det hade varit skönt att sitta hemma eftersom jag ändå inte ska dricka för det lär det bli tillräckligt av på lördag.

Har ingen aning om hur många vi kommer bli här i vår lilla etta men vi har typ bjudit in 20 pers, men sedan är det ju alltid hälften som inte kommer så då kanske vi blir en lagom skara. Oliver och Jenny kommer upp på fredag och stannar till söndag så det ska bli trevligt att träffa dem också, det händer ju inte så ofta. Eller jag har nog aldrig träffat Jenny på riktigt och dom har ju varit tillsammans i ett halvår nu eller nåt. Men på fredag är det i alla fall dags för en tjejkväll hos Jonna med Linda och Sandra vilket ska bli mycket trevligt. När vi inte alls går ihop längre så träffas vi väldigt sällan.

Borde plugga lite nu, skriva essän i alla fall.. Ja, får se hur jag gör...


Tvätt och hamburgare...

Jag skrev detta: 2009-01-27 Klockan: 18:39:58
2009-01-27
Lovisa Davidsson

Idag är det lönedag och 2700 kronor har letat sig in på mitt konto efter julens bestyr på ålderdomshemmet. Men tyvärr har jag redan shoppat för 300 på rean (hittade dock väldigt bra saker) och resten är väl meningen att jag ska spara. Usch, på ett sätt tycker jag om när pengar kommer in på kontot, men samtidigt är det förödande att se hur det bara töms med pengar när hyra, el, comhem, telefon, buss, mat och allt annat ska betalas i slutet av månaden. Så i slutänden så har man ändå bara kanske 2000-3000 kvar som ska räcka i tre hela veckor! Och när man tänker på att man lånar väldigt mycket av de pengarna så blir det ännu jobbigare att tänka på.

Jag såg på Oprah idag och det handlade om alla de mammor som försöker hinna med alldeles för mycket själv. En mamma hade varit så stressad att hon hade glömt att lämna sin tvååring på dagis och åkt till jobbet. Vid fyratiden hade hon slutat och då såg hon att sin dotter satt kvar i bilen och var död. Hon hade dött av värmen i bilen eftersom det var 35 grader varmt ute och hon hade suttit där i åtta timmar. Fy fan vilken panik! Hennes hud hade börjat trilla av av värmen och usch. Sedan var det en massa mammor som ringde in till programmet och berättade om mindre allvarliga men ändå hemska saker som hade hänt dem eftersom de var stressade. Nu ska jag inte sitta här och påstå att jag är en sönderstressad mamma, men ibland känner jag mig som det. Och jag tror att många känner igen sig i att man jämt är alldeles för stressad. Jag borde nog ta tag i den där boken och sätta den i praktiken snart. Måste bara hitta en "hurtsh" (hur stavas det?) som passar till mitt skrivbord så kan jag bli vardagseffektiv sedan.

Idag har jag och Max handlat en massa mat igen, han lagade hemmagjorda hamburgare. Det blev väldigt gott och jag börjar sakta men säkert bli av med min ogillande mot dem (eftersom jag åt det varje fredag hur länge som helst åt det när jag var liten). Det är tvättdag idag också och jag försöker lära Max hur man tvättar. Men jag tror faktiskt att han kan det lika bra som jag men det är bara det att han inte vill göra det och därför låtsas han som att han inte kan. Men eftersom jag nu har visat honom allt, kanske ska skriva en liten lista som han kan gå efter?, så finns det inga ursaäker för varför han inte skulle kunna tvätta. Men nu verkar det som att han inte gör någonting här hemma. Men han är verkligen helt underbar och hjälper till jättemycket. :) Nu är det dags att gå ut och gå igen och kanske ska se något på tv och plocka upp tvätten från tvättstugan.


Premenstruellt syndrom...

Jag skrev detta: 2009-01-26 Klockan: 18:05:04
2009-01-26
Lovisa Davidsson


Skolan idag var skittråkig och eftersom alla har sina olika idéer om hur man ska dela in ordklasser och satser så blir det ännu rörigare. Jag behöver nog börja plugga nu så att jag kan strukturera upp allting på ett stort A3-papper. Max skjutsade in mig till skolan eftersom jag missade bussen och skulle därför bli försenad om jag inte åkte bil. När jag skulle hoppa av vid högskolan så tog jag mina lägenhetsnycklar så att jag skulle kunna komma in sen när jag kom hem. Problemet var bara att precis när lektionen hade börjat så kom Max på att han inte hade sina nycklar med sig så han fick åka tillbaka till Jönköping och hämta dem klockan halv tre när jag hade rast.

Tog bussen hem och halvsprang upp för den långa backen (som håller på att ta kol på mig varje gång). När jag kom innanför dörren så luktade det kycklinggryta och ris, dammsugaren var igång och ljus var tända. När min älskling är så underbar så kan jag trycka undan mitt pms ett tag för att njuta av stunden. Nu ska vi snart gå ut och , sedan blir det väl så att vi slappar i soffan. Tänkte att jag skulle läsa klart andra kapitlet i Teleman så att jag kan börja skriva min essä imorgon. Det hade verkligen varit skönt att få den ur världen.


Ordklasser, satsanalys och översikt...

Jag skrev detta: 2009-01-26 Klockan: 10:50:36
2009-01-26
Lovisa Davidsson

Idag är det måndag igen. Jag har en föreläsning klockan ett till halv fem. Ordklasser, satsanalys och översikt. Gud vad intressant det låter då! Usch. Jag vet att grammatik är nödvändigt och bra men jag kan inte hjälpa att jag tycker det är tråkigt. Och snart är det dags för tenta och jag känner mig bara mer förvirrad när det gäller ordklasser och satser än när jag började. Okej, jag kan ju mer, men det är otroligt rörigt. Måste kolla om det var någon läxa tills idag för då behöver jag sätta igång med den nu. Jag håller just nu tummarna för att mina kursböcker ska komma så att jag kan börja plugga på riktigt. Imorgon går jag ju bara på förmiddagen i skolan så då tänkte jag att jag kanske ska skriva essän som ska lämnas in på fredag.

Håller på att ladda över musik till min "nya" mobil. Eller rättare sagt så köpte jag Jockes gamla igår så jag får lite omväxling och så har Max lånat min så att han kan ha en mobil som låter när det ringer. ^^ Göran ringde nyss och sa att han hade fixat ett jobb till Max. I Nässjö. Hur bra som helst! Förhoppningsvis kanske han kan börja redan denna veckan? Ne, jag vet inte men det hade varit så skönt om han fick jobb nu, ett tag i alla fall. Sen funderar ju han på att söka in till högskolan till hösten trots att han hatar att plugga. Men vi får väl se hur det blir med det. Slutet av förra veckan var, och jag kan räkna med att början av denna kommer att bli, jobbig eftersom jag har pms. Så jäkla jobbigt att gå runt och vara sur över ingenting hela tiden men samtidigt så vet jag inte hur jag ska bli av med mina humörsvängningar. Blir galen, det hade varit så mycket enklare att vara kille. Jag bad Emelie från mitt gamla högstadium att photoshoppa mina blider från fotograferingen lite och det ville hon. :) Det ska bli kul och se vad hon har gjort med dem.


Tips på god fisk...

Jag skrev detta: 2009-01-25 Klockan: 13:45:41
2009-01-25
Lovisa Davidsson


Jag tänkte lägga upp ett tips på en bra fiskrätt som man kan göra som student. Superenkelt, gott och snabbt.. Man tar ett paket upptinad torskfilé och lägger den i en ungsfast form. Blandar ihop en halv tub räkost, lite grädde, salt och peppar till en gegga. Kleta på geggan på fisken och sätt in den i mitten av ugnen i 200 grader i typ 20 minuter. (Brukar variera på tiden lite så det bästa är om man tittar i mitten av fisken efter 20 minuter så att man ser att den är färdig). Koka lite ris under tiden som fisken är i ugnen och skär lite grönsaker. En perfekt lunch för två, och det funkar utmärkt att ha med sig som matlåda till skolan :)


"Modell för en dag"

Jag skrev detta: 2009-01-25 Klockan: 13:40:02
2009-01-25
Lovisa Davidsson


Igår var jag, Alle och Julia i Jönköping för att vara "modeller för en dag" som det nu heter. Det var helt okej men jävligt stressigt. När vi kom dit så bytte vi om till första plagget, blev "stylade i håret" och sminkade. Sedan var det dags att gå in till första fotografen, ta några bilder snabbt, springa och byta om. Vi gick till tre olika fotografer om man kan väl säga mycket om alla tre. Den ena var en gubbe som var skitdålig på att fota, en annan var väldigt säker på hur han ville att man skulle se ut men var väldigt porrig och överdrev, den sista var väldigt trevlig och gav en inte så mycket instruktioner.

Om man ska sammanfatta det  så var det kul att göra det men om jag ska göra det igen så ska jag åka till Göteborg eller något där man betalar lite mer pengar och verkligen kan få till fina bilder. Men jag blev nöjd med tre av typ 50 så jag köpte dem. För 800 spänn! Sjukt dyrt men det är det värt. Det är så kul att ha lite fina bilder på sig själv. :) Julia och Alle köpte också tre bilder var. Men här är bilderna i alla fall :)














Fullspäckad vecka...

Jag skrev detta: 2009-01-21 Klockan: 16:35:37
2009-01-21
Lovisa Davidsson

Denna veckan går jag i skolan alla dagar.. Eller jag var ju ledig idag men vi fick ju en gruppuppgift till på fredag så vi var ju i skolan idag också. I måndags så åkte jag med Bogis ner till Gislaved för att se utbildningsmässan och träffa lite gamla kompisar. Vilket både var trevligt och mindre trevligt. Det var kul att se gamla lärare och självklart treornas show. Dock var den inte lika bra som vår men vi var mer kommersiella så det kan ju bero på det. Killarna körde en backstreet boys låt i alla fall som var hur kul och bra som helst. :)

Men sedan så påmindes man om ryktesspridningen i gymnasiet när jag, max och vickan fick reda på att det pratas om att max och vickan BRUKAR ha sex. Hur sjukt är det då?Håller med Vickan, "jag trodde att vi hade gått ur gymnasiet...", men det sjuka var ju inte att ryktet fanns, det sjuka var att de som vi har gått i samma klass med trodde att det var sant?! På tisdagen var det dags att åka upp till Jönköping för det var föreläsningar. När jag kom till Göllingstorp så stod det en lastbil och blockerade vägen eftersom den hade glidit ner för backen. Jag tänkte att här kan jag ju inte stå så jag körde helt enkelt ut på åkern och körde förbi den, och fortsatte i lugn och ro. Men jag fick ta det lugnt för det var otroligt halt.

Efter skolan så kom Max hit och jag kan här med meddela att vi är så kallade sambos. Så han packade in alla sina saker i lägenheten och sedan åkte vi och handlade. Men idag är det onsdag och Simon har kommit upp hit för att Max och han ska ut ikväll igen som alla andra onsdagar. Imorgon kommer Amanda, Catharina och Louise hit och så ska vi ha en liten tjejkväll. På fredag kommer Julia upp och sover här för att på lördagen ska vi in till Jönköping när Alle och Jocke har kommit upp hit. Jag, Alle och Julia ska göra en såndär "modell-grej" som ska bli väldigt intressant. På fredag måste jag alltså fixa naglarna och välja kläder till lördagen. Har ingen aning om vad jag ska ha på mig och man får ju ha med sig tre ombyten. Men man har bara 45 bilder och jag vill ju att några av dem ska bli bra så att man kan köpa dem.

Efter fototagningen ska Julia åka hem och jag, Max, Alle och Jocke ska hitta på något eftersom Jocke har permission. Så man kan säga att hela min vecka är väldigt fullspäckad. Försöker samtidigt som jag träffar alla vänner och går i skolan träna inför tentan som jag har den 20 februari eller vad det nu var. Grammatik! Det är verkligen skitsvårt men jag ska försöka lära mig. Den ena läraren sa visserligen att mellan 80 och 90 procent av alla som gör den tentan kuggar första gången. Men det hade ju varit kul ifall jag var en av dem som inte gör det.

Den här delen av kursen är något som jag bara vill få överstökat så jag slipper att tänka på det tills nästa grammatikperiod som är nästa vår. Usch! Men okej, det är väldigt viktigt och självklart lär man sig otroligt mycket som är bra att kunna som svenskalärare även om det inte är den sortens grammatik som jag ska lära ut. Man utvecklar ju sitt språk och skrivande hela tiden när man går på högskolan så det är ju väldigt bra att kunna grammatiska grunder, men det betyder inte att det är roligt.

Nu tänkte jag att jag ska sätta igång med maten och sedan ska jag plugga lite grammatik när killarna har åkt och slappa framför tvn. Jag ska försöka lugna ner mig lite eftersom den här veckan är lite stressig som sagt. Men det är samtidigt kul att man hittar på en massa saker hela tiden.

(Min lilla logga fungerar inte för tillfället.. Fråga mig inte varför..)

Kursutvärdering...

Jag skrev detta: 2009-01-16 Klockan: 22:00:14
2009-01-16
Lovisa Davidsson


Idag var det dags att avsluta min första termin på högskolan och utvärderingen var inte speciellt givande, men förhoppningsvis blir den det för de som går nästa eller nästnästa år på högskolan. Har lånat de tre sista sesongerna av Jonna idag och såg vem Rachel skulle ha barn med idag så nu är jag inte så nyfiken längre. Förövrigt så har jag suttit och läst en av böckerna som jag har planerat att läsa, den om hur man strukturerar upp vardagen. Så otroligt intressant så jag kunde inte sluta läsa och jag lär nog läsa ut alla 260 sidor innan jag somnar idag. Men det är sjukt mycket att tänka på i början när man ska få sina tankar och mål på papper men när jag är färdig med strukturen så tror jag att jag kommer känna mig mycket lugn och ha mer tid för allt annat.

Imorgon så tänkte jag att jag skulle städa lite, läsa i plugga smart-boken och sedan ska jag vara hos Caroline klockan två. Jag, Jonna, Elinor, Caroline, hennes pojkvän och antagligen Max ska se på en sju timmar lång film och äta tacopaj. "The 10th kingdom" heter den men jag har aldrig hört talas om den så det blir intressant. Max kommer antagligen lite senare men jag sa att det inte gör någonting för då kan jag kanske summera de tre första timmarna för honom. Haha! Det ska bli trevligt att umgås lite med dem och lära känna Caroline bättre eftersom vi ska gå i samma klass från och med måndag. Förövrigt så känner jag nu fyra stycken i min klass så det känns säkrare att börja på måndag, även om jag vet att man lär känna många snabbt så är det bra att man har någon att ty sig till i början.


Hemtentamen i LOU och bakfylla...

Jag skrev detta: 2009-01-15 Klockan: 22:42:53
Torsdag 2009-01-15
Lovisa Davidsson


Igår var det kåren som gällde och även om jag bara tänkte dricka fyra cider, så blev det en till och tre shots. Så jag mådde som jag förtjänade när jag vaknade i morse med mina kära vänner Max, Simon och Erik. Jag hade beslutat att jag skulle gå upp klockan sju idag, men nej, så blev det inte. Mådde kasst men jag kunde inte sova så jag gick upp vid åtta. Gav killarna vatten och satte mig vid köksbordet men jag kunde inte plugga när jag mådde så dåligt så jag la mig i badkaret lite. Åt lite fil trots att jag var illamående vilket oftast brukar straffa sig men inte denna gången.

Vid halv tio så beslutade jag mig för att väcka Erik och Simon så jag kunde få plats i soffan och kollade på vänner hela förmiddagen så sesong sju är nu avklarad. Men självklart så ska Rachel bli gravid i sista avsnittet så att jag verkligen måste låna de tre sista sesongerna av Jonna imorgon. När killarna hade åkt så åt jag lunch och slappade. Klockan tre var det dags för mig att sätta igång med hemtentan som ska skickas in senast 08.44 imorgon bitti. Tog en paus och lagade Putte Wickmans korvgryta som blev god men pepprig. Sedan fortsatte jag med tentan och jag blev klar för en stund sedan. Skönt!

Idag kom till min förvåning alla tre böckerna som jag hade beställt. Lära svenska som jag tänkte börja läsa nu till helgen för att vara förberedd till nästa vecka. Få det gjort! som är en bok om hur man är effektiv i vardagen, något som jag antagligen inte behöver men eftersom jag är pedantisk så tänkte jag att det hade varit kul att läsa lite ur den. Plugga smart och lär dig mer! heter den tredje boken som jag tänkte kolla i lite innan jag börjar läsa den första. Hur man läser kursböcker mer effektivt är något som jag verkligen skulle kunna ha nytta av och samtidigt så finns det tips på minnestekniker som man kan använda till tentor. Dessutom kanske jag kan lära ut några av tipsen till mina framtida elever.

Men just nu håller jag på med Smärtans barn av Waris Dirie eller något sådant. Superbra bok som handlar om hennes kamp för att få bort omskärelsen av kvinnor. Tänkte att jag skulle borsta tänderna nu och läsa något kapitel innan jag går och lägger mig. Imorgon är det sista dagen på min första termin på högskolan. På måndag blir det nya tag!


Rörig dag..

Jag skrev detta: 2009-01-14 Klockan: 17:38:14
Onsdag 2009-01-14
Lovisa Davidsson

Skulle egentligen gå upp vid sju idag men som vanligt var vi trötta och sega efter långpromenaden igår så jag gick helt enkelt upp kvart i nio och bussen gick till jönköping tio över. Så jag slängde på mig kläderna och gick ner för att äta frukost. Men eftersom det var stressigt så gjorde jag två mackor som jag kunde äta på bussen men jag åt ett ägg och ett glas filmjölk. Problemet var bara att när jag skulle hälla på kanel på filen så, ja, jag tog curry. Jag tyckte det såg väldigt konstigt ut och jag insåg mitt misstag men lyckades ta bort curryn och hällde på kanel istället. Sedan blev det en väldigt snabb promenad till busstationen och jag fick springa sista biten för att hinna med bussen. Efter två timmar och en kvarts resa steg jag in i min lägenhet.

Sedan när jag skulle laga mat och hacka löken till tomatsalladen så skar jag mig i tummen. Så just nu är jag väl lite handikappad. När jag hade ätit så var det dags för min ryggbehandling som jag bara kan sammanfatta som smärta. Visst var det skönt när jag fick en massa krämer och ånga på ryggen. Men sen kom vi till det momentet där hon skulle klämma sönder min rygg. Fy fan! Men efter en kvart var det över, tack och lov. Ska dock tillbaka dit om typ en månad och göra samma sak igen. Aj. Får hoppas att det blir bättre i alla fall.

Magen kurrar igen och jag skulle behöva laga något men jag ska åka om en trekvart så jag hinner inte. Får slänga in en fiskgratäng i micron kanske. Jaja. Sedan är det dags för Kåren med Jonna och Elinor. :) Ska träffa Catharina på kåren också, och sen kommer Max, Simon och Erik in till centrum för att de ska festa så kanske träffar jag dem lite också. Men jag ska verkligen inte dricka så mycket för jag behöver gå upp tidigt imorgon för att göra hemtentan. För ja, jag har inte gjort någonting och jag behöver maila in den imorgon kväll. :S Men det kommer gå fort att göra det. Men nu är det dags att sätta igång med någon slags mat.


Hungrig morgon

Jag skrev detta: 2009-01-13 Klockan: 09:04:03
Tisdag 2009-01-13
Lovisa Davidsson


Idag vaknade jag och var hur hungrig som helst. Så jag gick upp och gjorde frukost till mig och älsklingen som vi åt i soffan framför "vakna med the voice" som för övrigt står på i bakgrunden fortfarande. Men nu är jag redan hungrig igen så det blir väl lite frukt innan jag beger mig till skolan. Idag har jag och Max varit tillsammans i 27 månader. När jag tänker på det så känns det som att det är sjukt lång tid som vi har varit ihop för att vara 19 år. Men samtidigt så känns det som att det alltid har varit vi och att det är väldigt fjuttigt att säga 27 månader. Men tiden är alltid svårt att hålla koll på, jag menar det känns ju som att det inte var alls längesedan man firade millenniumskiftet men det var ju nio år sedan.

Idag är det sista gången som jag och Jonna går på samma lektion på högskolan. Buhu! Men jag hoppas att jag ska överleva. :) Det viktigaste är att man verkligen måste se till att man träffas för tid finns ju alltid. Linda och Sandra har jag ju aldrig gått tillsammans med men vi var ju i samma insparksgrupp, men dem måste jag också försöka att hålla kontakten med. Vänner har man alltid nytta av och de tre har jag verkligen trivts ihop med detta halvåret. Så underbara personer alla tre. Men det är Jonnas tur att ta tag i en tjejkväll hos henne så jag hoppas att det kommer en inbjudan snart. Vi har sagt att det måste vara en "återträff" minst en gång i månaden. Och det är ett bra riktmärke tror jag. Istället för att bara säga "åh vi måste göra om detta snart" för då blir det oftast aldrig av.

Igår när jag och Max var ute och gick i regnet så gick vi förbi en liten stuga där det stod "Skincare" och vi gick in och beställde en tid för att rengöra min rygg. Så kan äntligen en hudexpert kolla på den och se vad jag kan göra för att försöka hålla dom där röda hårda prickarna som gör så ont borta. Men nu ska jag läsa lite i "pedagodik för 2000-talet" som är världens tråkigaste bok! Men "you've got to do what you've got to do".


Vill ändra utseende på min blogg...

Jag skrev detta: 2009-01-12 Klockan: 14:40:02
Måndag 2009-01-12
Lovisa Davidsson

Ibland undrar jag hur jag kunde få vg i webbdesign i gymnasiet för jag är skitdålig på att ändra bloggens utseende. Visserligen är det inte samma koder som till en vanlig html-sida men ändå. Jag vet ju vad de mesta betyder men hur jag än försöker så blir det inte som jag vill. Gah! Men jag får väl helt enkelt tillägga här att jag skulle vilja ha den här bilden bredvid "livets tankar" som de flesta bloggare har..




Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Jag skrev detta: 2009-01-12 Klockan: 13:52:13
Måndag 2009-01-12
Lovisa Davidsson


Såhär skrev jag i min blogg i november 2007:

- Inför det svenska nationella provet har vi fått ut ett häfte med olika texter och två av texterna handlar om bloggar. Vi gick igenom häftet igår på lektionen och jag bestämde mig för att återuppta mitt bloggande igen efter (ja vad kan det vara) ett halvårs vila? Detta kommer inte att vara min dagbok som de flesta bloggar (jag känner till) är utan jag kommer istället reflektera över saker som jag har funderat på den senaste tiden. Jag ska försöka att inte vara allt för självutlämnande men jag kommer självklart att skriva om hur jag ser på saker och mina tankar.

Efter att ha kollat på min blogg så kan jag verkligen konstatera att jag inte alls har skrivit så som jag har tänkt mig att skriva. Dels för att ibland så kommer jag inte på något viktigt att skriva om, dels för att jag vet att det är få som läser min blogg men de som gör det gärna vill läsa om min dag. Så hur ska jag göra nu då? Jag får väl helt enkelt göra så att när jag kommer på något bra att skriva, som är relevant för den här bloggens titel det vill säga livets tankar så får jag väl skriva om det, och annars så kommer det vara en helt vanlig "dagbok".

Men något annat som jag har tänkt på är en sak som Blondinbella sa häromdagen (kan inte hjälpa att jag kollar in hennes videodagbok, så knäppt) att i bloggen ska man vara personlig men inte privat. Men frågan är hur många som egentligen kan skilja mellan dessa två. Jag vet att jag har väldigt svårt att göra det och jag blir ofta aldeles för privat oavsett vad det gäller för jag älskar att prata och säga vad jag tycker och tänker och det spelar ingen roll vem det är jag pratar med. Men jag har verkligen försökt att skärpa mig när det gäller just det och jag tror att jag har lyckats att inte göra det lika mycket som jag gjorde innan.

Vad försöker jag då säga med detta inlägget? Jag antar att jag vill säga att det blir inte alltid som man har tänkt sig och man vet inte alltid hur det kommer att bli.


Oplanerad sovmorgon och sen frukost...

Jag skrev detta: 2009-01-12 Klockan: 13:36:45
Måndag 2009-01-12
Lovisa Davidsson

Försov mig idag. Ställde klockan på sju men vaknade inte innan elva. Så jag slängde mig in i duschen. Kokade ägg, blåste håret och strök en skjorta på samma gång. Åt frukost och kollade på ett vänner-avsnitt när jag insåg att jag var tvungen att gå till bussen om jag skulle hinna till skolan innan lektionen började. Men insåg i samma stund att jag inte skulle kunna äta lunch innan klockan fem och det skulle bli stressigt om jag gick. Eftersom den inte var obligatorisk så ringde jag till Max för att få lite stöd i mitt beslut. Och jag bestämde mig för att stanna hemma och göra hemtentan istället. Så nu tänkte jag att jag skulle sätta mig och plugga lite. Få något gjort på den i alla fall. Inte för att det tar så lång tid att göra klart den men ändå.

Jag hoppades på att en kursbok som jag har beställt till nästa kurs skulle ha kommit idag så jag skulle kunna börja läsa i den snart men det var ingen post idag. Den kommer väl senare i veckan. Och förhoppningsvis också studiebidraget. Det hade varit skönt att åtmindstånde veta att jag har pengar på kontot även om jag inte ska göra mig av med dem. Men jag måste ju såklart köpa alla andra kursböcker till svenskakursen som kommer gå på över 2 000 kronor. Men det är så det är. Jag betalar ju pengar för att gå en utbildning så om jag inte skulle lägga pengar på att köpa böcker till den så vet jag inte vad jag skulle lägga pengarna på.

Kanske kommer Max hit idag. Han visste inte riktigt om hans mamma tyckte det var okej att sova ensam i huset men om det är det så kanske det kan bli lite mys med honom ikväll. Jag har aldrig känt mig så trygg med någon som jag gör med honom. Det är bara helt underbart att krama om honom och vara helt avslappnad. Men så var det självklart inte i början. Shit vad nervös jag var de första månaderna som vi  var tillsammans, och hela tiden rädd för att göra någonting fel som skulle få honom att inte gilla mig. Men då fick man ju också allt pirr i magen på köpet och det är ju en underbar känsla. Det går ju över efter ett tag men ibland så får man några fjärilar i magen och det påminner en om just hur lyckligt lottad man är.

Nu är klockan redan halv två men det känns aldeles för tidigt att äta lunch även om jag borde ha gjort det för länge sedan. Men jag åt ju frukost för bara en timma sen. Inte för att jag inte är hungrig för det är jag jämt. Men det känns lite tätt imellan (stavas det imellan eller emellan, båda två ser helt fel ut, och jag som ska bli svensklärare haha) att äta redan. Jag får se hur jag gör. Jag vill ju ändå hålla mig till någon slags rutin även om jag försov mig. Men jaja. Idag börjar Catharina högskolan och Jocke har ryckt in i lumpen. Lycka till båda två :) 


RSS 2.0