PhotoScape...

Jag skrev detta: 2009-09-30 Klockan: 21:44:53
Tänkte bara göra lite reklam för ett program som heter PhotoScape. Det laddar du ner gratis och använder som ett basic fotoredigeringsprogram. Superbra!

Man kan tillexempel göra fotocollage (tihi):




Jag vill baka!

Jag skrev detta: 2009-09-30 Klockan: 21:05:57
Är supersugen på att baka en massa gott. Antagligen blir det sysselsättningen fram emot helgen när killarna är här och kan äta upp det jag bakar :) Cupcakes ser alltid så svårt och tidskrävande ut men det behöver det verkligen inte vara. Kolla in www.recept.nu för att hitta Leilas recept.


Och så var det höst...

Jag skrev detta: 2009-09-30 Klockan: 20:58:42
Underbara hösten har kommit till Sverige. Till skillnad från andra så har jag helt enkelt börjat acceptera årstiderna och se det vackra i dem. För det finns inte så mycket man kan göra åt dem när det väl kommer till kritan. Men nu är det höst. Det är riktigt mörkt vid åtta, nollgradigt på morgonen och löv på gatorna. Härligt!

Det som jag skulle vilja se som negativt är väl då att det ofta slår om så fort mellan årstiderna att man inte kan använda speciellt mycket höst- och vårjackor. Så det är konstigt att man ändå köper dem. Men imorgon tänkte jag att jag ska gå upp på vinden och hämta ner min pälsväst. Mysigt och varmt. Sen blir det väl vinterjacka så småningom men skinnjackan duger gott fram till december.

Men eftersom det nu är så mörkt på kvällarna så funderar jag lite på om det inte är dags att ställa tillbaka klockan snart? Jag har ett bra tips för att komma ihåg när man ställer tillbaka och fram klockan. Tänk såhär: på våren tar man fram utemöblerna, och på hösten ställer man tillbaka dem i förrådet. Enkelt va?

Fråga Olle-dokumentären...

Jag skrev detta: 2009-09-30 Klockan: 20:52:31
 Homo, Bi, Trans och stolt,  Vi jobbar med porr!,  Sex till salu och dagens avsnitt Jakten på orgasmen är titlar på de dokumentärer som den kända Olle gör en programserie om just nu. Sex är något vi inte kan prata nog om men som vi sällan tar upp överhuvud taget. Men om du då är lite blyg, så kolla in dokumentärerna! Finns på webb-tv på www.kanal5.se. Dokumentären Jakten på orgasm går idag klockan 21.55-23.00 på kanal 5.

Wipeout...

Jag skrev detta: 2009-09-30 Klockan: 20:28:03
Jag måste bara påminna om att wipeout går på tv nu igen. Denna veckan klockan åtta på femman. Det är de amerikanska programmen som visas med det är fortfarande Wiklund och Herngren som är kommentatorer. Och jag måste bara säga att dom är så störtsköna! Sitter och småskrattar när jag kollar på det (vilket jag inte gör ofta framför tvn). Kolla in!

Aerobic-dans...

Jag skrev detta: 2009-09-30 Klockan: 20:26:09
Idag tänkte jag som tidigare i veckan prova på något nytt på friskis och lotten föll på aerobic-dans. Jag påstår mig vara en ganska usel dansare och aerobic har jag aldrig gått på så det var strålande utsikter för min del. När tränaren presenterade sig så sa hon att detta pass var en svårare sorts aerobic vilket gjorde mig smått nervös. Uppvärmningen var inte enkel för fem öre och jag kände att jag var efter men ändå med i svängarna. Sedan började vi med koreografin och de olika delarna i halvt tempo var helt okej.

Men efterhand började vi sätta ihop allting och köra det i helfart. Det gjorde mig mycket förvirrad och bidrog till att jag mest hoppade från höger till vänster och viftade med armarna. Men när finalen kom så kände jag ändå att jag hade lärt mig massor och var svettig. Ska verkligen gå på det nästa onsdag också. Det kan man kalla hjärn-gympa!

Plugg!

Jag skrev detta: 2009-09-30 Klockan: 13:03:13
Idag är det plugg som gäller och ingenting ska få störa mig! Dock har jag redan suttit på internet i 30 minuter trots att jag inte skulle det. Men jag har avverkat en roman och skrivit en sammanfattning om den idag. Det är inte illa pinkat.

Får se om det blir något bloggat ikväll.

Sovmorgon?

Jag skrev detta: 2009-09-29 Klockan: 09:40:54
Max åkte tillbaka till Göteborg klockan sex i morse. Då vaknade jag men eftersom jag hade bestämt att jag skulle gå upp klockan sju så tänkte jag att jag skulle sova en timma till. När klockan sedan ringde så gjorde jag som jag av misstag har gjort förr. Jag stängde av mobilen och hoppades på snooze. Men min mobil har inte snooze. Så det resulterade i att jag vaknade tio i nio och blev sur över att jag slösat bort min tid. Åh!

Idag har jag två föreläsningar på eftermiddagen men jag har valt att jag ska gå på psykologin eftersom det är det svåraste och jag kan säkert skriva av anteckningar av någon på fredag från svenskan. Sedan är det träning på kvällen. Imorgon har jag tvättid hela dagen och så ska jag städa lägenheten också, det är så sjukt smutsigt här inne! Jag är ledig hela dagen på torsdag också så då tänkte jag att jag ska hinna med att plugga en massa. Framförallt hade det varit bra om jag kunde läsa Don Quijote som ska vara utläst på fredag. Och jag har inte börjat. Suck! Och i helgen blir det inte så mycket plugg.

Det känns bara som att jag beklagar mig hela tiden, men samtidigt så pluggar jag knappt och därför kommer jag inte ikapp någonting. Men jag ska försöka ta tag i det nu denna veckan. Försöka.

Jag vill stoppa tiden och bli bokhora!

Jag skrev detta: 2009-09-28 Klockan: 17:22:50

Den läslusten jag har just nu tror jag aldrig att jag har haft förut. Kanske, då jag var typ 10-12 år för då slukade jag verkligen hästböcker och sånt där på biblioteket, men det är inte riktigt samma sak. Och jag blir bara mer och mer stressad över den mentala lista som jag bygger upp hos mig själv på böcker som jag vill läsa men aldrig kommer att hinna. Då tänker jag att man borde få jobb som bokrecensent för då lär man hinna läsa massor av böcker. Det finns fem tjejer som arbetar med just detta (jag vet inte om de enbart jobbar med det, men det är ju tidskrävande nog kan man tycka). De har en hemsida som heter www.bokhora.se som är väldigt kul att gå in och kika på ibland. De recenserar mycket nytt som har kommit ut och det är alltid kul att ha koll på. Hade inte det varit ett härligt yrke? Att bara läsa en massa böcker. Underbart! Men jag som nu pluggar 150 % och har massor av litteratur att läsa känner att min personliga läsning staffas enormt. Därav min titel "jag vill stoppa tiden och bli bokhora". Någon som känner av samma problem?


Finns ingen ork i kroppen idag...

Jag skrev detta: 2009-09-27 Klockan: 16:46:53
Idag är jag helt slut. Har så stor lust att sova men samtidigt så vet jag att jag har massor att göra som jag borde ta tag i. Jag och Max var och handlade på vägen hem och vi orkade knappt gå igenom affären. Jag hade egentligen ett pass inbokat ikväll men jag känner att jag måste avboka det. När jag inte ens orkar gå från soffan till köket så är inte en timmas "gympa" det bästa. Samtidigt så har jag fortfarande träningsvärk i vaderna, så det kan vara bra att vila dem en dag. Men jag har bokat in min träning för veckan som kommer nu i alla fall. Det blir en liten blandning med step, ki-balans, aerobicdans, puls/medel och medel-pass. Det blir nog bra. Men idag ska jag bara ta det lugnt och läsa lite inför imorgon.

Tränat...

Jag skrev detta: 2009-09-26 Klockan: 12:46:37
I morse tog jag sovmorgon men halv tio gick jag upp. Jag åt frukost i lugn och ro och drog på mig träningskläderna. Klockan elva körde jag ett medelpass på 55 minuter. Det var superjobbigt idag, jag har jättemycket träningsvärk i vaderna och det blir väldigt jobbigt att hoppa fram och tillbaka då. Men samtidigt blir det inte värre när jag tränar. Jag tror tvärtom att det är bra för musklerna så att dom inte blir stela. Ledaren vi hade idag är superbra, hon är lite som en militär. Och jag älskar det. Hon har superbra musik, är alltid på topp och har bra övningar. Men gud vad varm jag blev i huvudet. Det sköna är när man blir helt blöt i håret av svett, då vet man verkligen att man har kämpat. Passade på att köpa ett träningskort på en månad när jag ändå var på gymmet. Känns underbart att vara igång igen!

Sigges säsongsavslutning...

Jag skrev detta: 2009-09-26 Klockan: 12:42:04
Idag är det dags för Sigges säsongsavslutning utanför Gislaved. Sigges loge som det heter är ett dansställe mitt ute i skogen dit många (speciellt runt 18) åker och blir fulla på lördagar sommartid. Det är ett lantligt inpirerat ställe med fyra(?) dansgolv, trubadur, barer, black-jack, dansband. En massa knasigt kul med andra ord. Jag är inte ett jättestort fan av Sigges loge och jag har nog inte varit där mer än sju gånger. Men idag är det dags, efter två års uppehåll. Förra gången jag var där så hade jag druckit aldeles för mycket och ville bara åka hem så fort vi kom dit, vilket var sjukt taskigt mot Max som hade sett fram emot den kvällen. Men när man är för full så tänker (i alla fall inte jag) på andra.

Förfest blir det först hos Jimmie (tror jag) och sen blir det buss till Logen. Som vanligt på säsongsavslutningar så är det Björn Rosenström som är där och det innebär sjukt mycket folk. Det sura är att det är sååå dyrt att gå in, 200 kronor kostar det. Men förhoppningsvis kan Max pappa fixa vip-biljett till oss så vi kommer in gratis, har ju funkat förr. Jag måste erkänna att jag är lite nervös inför ikväll, eftersom det kommer vara många gamla kompisar där och det känns konstigt att träffas igen. Samtidigt känns det som att när man åker hem på sånna saker så är det som att man måste bevisa något för andra, att man har utvecklats och lyckats sen man såg sist? Någon mer som känner så? Hur som helst så ska jag i alla fall släppa loss ikväll och ha kul, och dricka LAGOM.

Helt slut!

Jag skrev detta: 2009-09-25 Klockan: 19:17:09
När jag var och tränade innan så var det faktiskt riktigt jobbigt. Körde det vanliga 55-minuters passet som heter medel. Jag pustade och stånkade men som tur är så glömmer man verkligen hur jobbigt det är när man väl har kommit utanför salen. Måste bara berömma friskis-ledarna för att dom har så fruktansvärt bra musiksmak. Det gör ju hela passet!

Och när jag tar ut mina sista krafter på uppförsbacken på hemvägen så ser jag Max bil som står utanför lägenheten. Och snacka om att jag blev glad! Och till på köpet så hade han diskat åt mig när jag kom in i köket. Å, helt underbar är han ju. Nu ska jag renskriva lite anteckningar och sen kommer Simon. Det blir beställning på Majstången (pizzerian) ikväll! Sovmorgon imorgon eftersom jag inte ska gå på passet förrän elva. Så skönt att det är helg!

Bokmässan 2009

Jag skrev detta: 2009-09-25 Klockan: 07:23:02
Nej, nu har jag blivit jättesugen på att gå på bokmässan i år. Jag har aldrig varit där och med tanke på mitt yrke (och mina nya intressen) så hade det varit lämpligt att ta en titt. Frågan är bara vem jag ska åka dit med. Kanske kan jag övertala mamma att åka till Göteborg med mig? Jag ska ringa till henne idag och fråga.

Förövrigt har dom en utställning med läsplattor som jag skulle vilja se :) Ååå, dom visar den på nyhetsmorgon nu. VILL HA! Sen är jag sugen på att se kokböcker och sådär som är väldigt trevligt att titta på. Kanske får man upp ögonen för en ny författare också? Det är öppet från 9 till 18 på lördag och 9 till 17 på söndag. Kostar typ 120 kr i inträde så det är inte så farligt. Kanske ska jag åka på söndag istället i så fall. Så kan man hitta på något på lördagskvällen och sådär. Jag har ju bokat in ett träningspass på lördag klockan 11 så.. Ja, jag får se hur jag gör.


Nu vet jag vad jag önskar mig i julklapp...

Jag skrev detta: 2009-09-24 Klockan: 19:51:42
Såg på Opra Winfree show i våras och fick upp ögonen för den nya häftiga e-book:en. Alltså det är som en liten handdator där man laddar ner böcker och läser dem i den. Visar en sida och sen bläddrar man med knappar. Man kan ha hur många böcker som helt sparade på den och slippa bära runt på tunga pappershögar. Dessutom så är det ju miljövänligt. Men jag har inte riktigt kollat upp laddningen och så där på den än men det är för att den inte har lanserats i Sverige riktigt än. Den heter i alla fall Nuut. DEN VILL JAG HA I JULKLAPP! :) Kommer kosta strax under 3 000 kronor. Jo, jag vet att det är dyrt. Men jag tror att det är värt det.


Secondhandfynd ...

Jag skrev detta: 2009-09-24 Klockan: 19:00:37



Jag håller på med ett broderi som jag köpte på marknaden förra lördagen för halva priset alltså 129 kr. Jättebilligt med tanke på att de brukar ligga på 200-300 kronor. Smådyrt och det är därför jag inte broderar så ofta. Men nu blir det andra bullar! Håller på med en julbonad som jag (om jag hinner klart) ska ge till mamma i julklapp. Efter att jag var och lånade böcker på biblioteket så åkte jag förbi secondhandbutiken i Huskvarna. Eller rättare sagt en av tre. Gick runt där ett tag och sedan hittade jag ett jättefynd! I en hylla som jag inte lagt märke till innan hittade jag en massa broderier. Vissa var lite gjorda på och jag vågade inte lita på att personen i fråga hade gjort rätt så jag köpte inte dem. Men jag köpte tre andra set. Är så sugen på att börja nu :)

Jag vet att jag inte kan göra så mycket med det jag gör, eftersom jag inte kan hänga upp en massa broderade tavlor i lägenheten. Det skulle vara fruktansvärt fult och nej, det vill jag inte. Men jag köpte bara en bonad, sen köpte jag två dukar. Dom tänkte jag faktiskt att jag skulle kunna ha när vi flyttar ut till vårt lantliga hus, då passar de väldigt bra in :) (Ja, jag planerar i förväg) Men oavsett om jag kan använda dem så är det ju inte det jag broderar för. Jag tycker bara att det är en skön avkoppling som jag kan göra när jag kollar på tv. Känner mig mycket mer effektiv då :)


Let's do some workout!

Jag skrev detta: 2009-09-24 Klockan: 18:44:19
Då var jag igång igen. Gjorde ett 55-minuterspass som heter puls/medel på Friskis. Passet hölls i kristallsalen som är den nybyggda i Huskvarna och det var lite kul att vara där. Det jag irriterade mig lite på var att absolut alla ser in i den. Från joggingmaskinerna, gymmet och receptionen. Så det var ett gäng killar som kollade ner på oss gympaapor hela tiden. Passet gick bra, känner mig lite ringrostig men jag struntade i att göra en del övningar fullt ut eftersom jag inte vill trötta ut mig för mycket i början. Har ju tre pass kvar denna veckan så :)

Ungefär en timme innan jag skulle gå ner till träningen så fick jag en jobbig huvudvärk. Jag vet att man egentligen inte ska träna då, men jag såg det mer som att min kropp försökte få mig att inte träna. Så jag drack lite vatten och bet ihop. När jag kom hem kom den tillbaka men nu har den minskat mycket. På vägen till gymmet så gick jag med väldigt bestämda steg och jag kände hur bra jag mådde redan innan. Och efteråt så drog jag på mig mjukiskläderna och promenerade hem helt utmattad. Men samtidigt väldigt välmående och lugn.

Supernöjd över att jag har tagit tag i träningen igen, nu ska jag bara ändra lite matvanor igen så ska jag vara tillbaka på toppen igen :) Innan träningen så tog jag alla mått på mig själv så att jag har något att jämföra med sen när jag har tränat ett tag. Väga mig får jag väl göra i helgen om jag åker hem, men jag vet vad jag väger egentligen. Går egentligen aldrig upp eller ner, det är bara kroppen som ändrar sig från muskler till fett (tvärtom hoppas jag ska ske nu). Jag känner mig väldigt tillfreds just nu och ska kolla runt lite på nätet. Sen ska jag äta lite kvällsmat och kolla på idol :)


Såhär såg jag ut på träningen. Supersköna men inte så
snyggt sittande mjukisbyxor men de fick duga.


Grundkurs i statistik...

Jag skrev detta: 2009-09-24 Klockan: 08:09:58
Är väldigt lycklig över att två böcker som jag behöver till psykologitentan finns på biblioteket. Nu funderar jag bara på om jag ska åka in och låna dem direkt. Jag tror att det är bäst för annars är ju risken att de blir utlånade. Men om jag vill läsa dem är en annan fråga. Thor påstår att det BARA är sju kapitel som vi ska läsa. Men för det första så är jag inte intresserad av statistik, för det andra vill jag inte ha tenta på det och för det tredje tycker jag att vi har tillräckligt med plugg. Men jaja, det är bara att bita ihop.

Nu ska jag köra igång med träningen igen!

Jag skrev detta: 2009-09-23 Klockan: 21:02:22
NU jävlar! Även om Sandra har pratat om det i veckan så har jag inte riktigt kopplat, men friskis har ju gratis träning denna veckan. Och nu ska jag träna (enligt min bokning) både torsdag, fredag och lördag. Men jag är inte ett big fan av att träna sent på kvällen så det blir det vanliga uppskattade medelpasset. Kan vara bra att köra något som jag känner igen som mjukstart. Men jag känner redan nu hur jobbigt det kommer bli. Men på måndag ska jag köpa ett månadskort så jag kan träna fem gånger i veckan igen. Har slappat och ätit vad jag vill ända sedan vi fick sommarlov och det är fyra månader sen! Nu känner jag verkligen hur orken har försvunnit och därmed musklerna. Och på köpet har jag fått en liten bulle på magen av underhudsfett. Men nu ska det bort och det blir att kämpa på och öka självförtroendet. Nu är jag jättesugen på att sträcka upp händerna mot kristallkronan från Let´s dance :) Träning ht 2009 here I come!


This is me now...

Jag skrev detta: 2009-09-23 Klockan: 20:04:29



Såhär blev det :)


Little big planet

Jag skrev detta: 2009-09-23 Klockan: 19:35:55

Tänkte bara göra lite reklam för ett trevligt tv-spel som heter Little big planet. Max köpte det i våras för att vi skulle kunna spela tv-spel tillsammans. Jag har inte varit en jättestor tv-spelsfantast om man bortser från Collin McRay Rally på PS1 och det har resulterat till att jag praktiskt taget inte kan spela några tv-spel. Men detta kan jag spela, i alla fall några banor. Det är länge sen jag satt med det nu men jag har tänkt att sätta igång snart igen och komma framåt. Nej, jag hade gärna lärt mig att spela typ COD4 men samtidigt har jag inte orken att sitta och lära mig alla sätt att styra, samtidigt som det så snabbt blir så svårt så jag bara dör hela tiden. Men jag ska väl ge det en chans framöver också. Måste ju prova på det.



Men Little big planet är ett perfekt spel om man är tjej, eller kille för den delen, och vill spela ensam eller med en kompis. Först börjar man med att modifiera sitt lilla animerade gosedjur så att man är nöjd. Sen börjar man spela och det är ett vanligt plattformsspel där man ska ta sig framåt genom att hoppa, klura ut saker och flytta omkring lådor så att man når upp. Sen går det ut på att man ska samla olika symboler och klara banorna helt enkelt. Men det bästa är att man inte behöver hitta alla symboler för att fortsätta spela utan man kan gå vidare till andra världar på kartan ändå. Något som är lite trevligt är att det är självaste Adam Allsing som förklarar hur spelet går till för en på ett mycket pedagogiskt sätt.

När man har spelat några banor som man inte helt och hållet har klarat så går det jättebra att gå tillbaka och göra om det man har missat. När man har klarat vissa banor och fått olika symboler så kan man också ändra om sitt gosedjur lite, till exempel sätta dit en lejonsvans om man vill det. Det bästa är ju självklart att om man dör så måste man inte göra om allting igen utan man kommer till en "checkpoint". Ett jättemysigt spel som man kan sitta och må bra vid samtidigt som man kan gå in för det och kämpa för att komma vidare.

"Fem av fem toasters"

 


eRa

Jag skrev detta: 2009-09-23 Klockan: 19:19:12
Idag har jag tänkt att jag ska ge en gammal cd som jag lånade av Pontus i helgen en chans. Mycket annorlunda musik som jag inte lyssnar på annars, men nog så bra. Eras skiva som jag lyssnar på heter The Mass. Den gjordes 2003 och lyssnades på flitigt av Pontus i sin cd-freestyle under den tiden. När jag, Max och Simon var hemma hos Pontus och sällskapsdrack i lördags så gick vi igenom Pontus gamla skivor och så lånade jag den. Har inte hunnit lyssna igenom den riktigt än men jag tänkte ändå lägga upp en av låtarna som jag har fastnat för. Check it out!



Själv var den första cdn min Westlife-skiva som snurrade i min freestyle som gick att skaka i makalösa tre sekunder innan den började hacka. Jag köpte min första och enda free-style i femman eller sexan innan vi skulle åka på klassresa till Visingsö. Detta kommer jag ihåg eftersom jag och Cecilia lyssnade med var sin öronplopp och pappa var chaufför :)

Självstudiedag...

Jag skrev detta: 2009-09-23 Klockan: 13:54:55
Idag och imorgon är jag ledig. Jag har tänkt att jag ska försöka komma ikapp med plugget och ta tag i allting nu innan stressen för tentorna börjar. Jag fick min litteraturhistorie-bok på posten igår så jag var där och hämtade den. Ser fruktansvärt tråkig ut och har inte ens bilder i färg. Men jag har nu på förmiddagen läst nästan 100 sidor och den är jättebra, lättförståelig och lättläst. Sen kan det bero på att jag redan har läst väldigt mycket i gymnasiet om grekland, rom etc och litteraturen under den tiden. Så jag har mest tyckt att det har varit kul att plugga idag. Jag bara älskar kulturhistoria :)

Men nu har jag tänkt att jag ska renskriva lite anteckningar från föreläsningarna i psykologi för att få lite ordning och repetition. Sedan ska jag se om jag hinner läsa något i psykologiboken, annars får jag göra det imorgon. Behöver läsa lite skönlitteratur också men jag känner att jag ska försöka att inte stressa upp mig nu och ta det lite som det kommer.

Efter fem års tid...

Jag skrev detta: 2009-09-22 Klockan: 21:16:39
Sedan jag var femton år och min bästa kompis tog hål i naveln så har jag också velat göra det. Men hon fick väldigt mycket problem med den, hade säkert infektioner i ett år och jag var orolig att samma sak skulle hända mig. Men nu när Julia tog hål i ögonbrynet så kände jag ändå att nu är det bannemej dags. Så jag ringde Tattoo art i förmiddags och åkte in och piercade mig. Tjejen där var säkert inte mer än 18 år, men jätteduktig och trevlig.

Hon började med att märka ut var hon skulle sätta staven och sen fick jag lägga mig ner på en brits. Hon undrade om jag ville att hon skulle säga till när det stack till och jag tänkte att det är nog bäst. När hon sa till så kände jag en stark koncentrerad smärta. Men det gick inte över. Det var som att jag kände nålen gå igenom de olika hudlagren och sedan kände jag hur det drog till i huden och då gick den igenom. Det jag trodde skulle vara en tiondels sekund var istället kanske två. Vilket kändes olidligt. Men ändå inte så farligt när jag tänker efter. Sedan fick jag ställa mig upp och kolla mig i spegeln. Jag måste medge att det såg lite konstigt ut men jag kommer nog bli van. Tog inte mer än 10 minuter allt som allt. 600 pix kostade det, men det är det värt.

När jag sen skulle gå till skolan så hade jag lite papper tejpat över för att skydda den och jag var hur spänd som helst när jag gick resten av dan. Jag är rädd att om jag sträcker på mig för mycket så kommer jag få ont. Vilket antagligen inte är sant. Max och Jonna tycker att det ser bra ut och jag också. Jag känner att om jag inte trivs i den så får jag väl helt enkelt ta ut den, det är ju inte svårare än så.

Nu har jag i alla fall gjort rent den med koksaltlösning som jag köpte på apoteket. Det var ganska mycket blod runt om piercingen som hade torkat så jag var väldigt försiktig och tog bort det. Men nu ser den ren och fin ut. Nu ska jag bara fortsätta med det i kanske fyra veckor så ska det vara läkt sen. :) Det känns lite dumt att göra en navelpiercing nu när jag ändå är 20. Eftersom det är mer en sak man gör när man är tonåring, men nu känns det som att jag ändå är vuxen nog att fatta det beslutet och folk får väl tycka vad dom vill kan jag känna. Får väl lägga upp en bild någon dag.

Svenska Hollywoodfruar...

Jag skrev detta: 2009-09-22 Klockan: 08:47:34


Ja, igår var det dags för andra avsnittet av svenska hollywoodfruar och jag satt bänkad framför tvn. Max och Pontus likaså men de blev shockade, jag som såg programmet förra veckan blev inte speciellt förvånad över hur de tre damerna tänker och beter sig. Och den personen som alla pratar om är självklart Anna Anka, som förövrigt anser att programmet endast ska handla om henne för att de andra är ointressanta. Sedan anser hon också att hon har världens vackraste kropp, och att det är hennes plikt att tillfredsställa sin man närhelst han vill det så att han inte lämnar henne. Ja, om inte detta är kvällsnöje så vad är det då? Jag bara älskar att sitta och kolla på när folk gör bort sig och eftersom de tre kvinnorna har lite konstiga prioriteringar (minst sagt) så är det mycket underhållande.

Jag förstår vad andra tycker om programmet och jag håller med egentligen. Det är verkligen skit, och waist of time. Men samtidigt så kan man ju inte låta bli att kolla. Har du inte sett det? Kolla nästa måndag klockan 21.00 på trean. Som förövrigt har bytt 3:a för kanske två veckor sedan. Jag tänkte att jag skulle ge den en chans, för första dagen är man alltid sjukt irriterad över det. Men jag måste säga att jag har accepterat den nya 3:an men jag förstår inte riktigt varför de bytte, ska alla viasat-kanaler byta? För annars blir det inte riktigt enhetligt. (Också en sån sak som är fruktansvärt onödigt att tänka över men ja.)

Beroende av facebook?

Jag skrev detta: 2009-09-21 Klockan: 19:11:02

Hörde på aftonbladets nyheter idag att det var en inbrottstjuv i USA som skulle stal två diamantringar. Ägaren till ringarna hittade inte några spår av inbrottstjuven. Inte förrän hon gick in på sin dator. Och inbrottstjuven hade glömt att logga ut från facebook?! Ursäkta, men hur jävla dum i huvudet får man vara om man går in och kollar facebook mitt i ett inbrott? Haha. Men diskussionen runt detta på rix fm, om att många ungdomar är inne på fb flera gånger om dagen för att kolla vad som händer, gjorde att jag började fundera. Jag har ju som säkert många har märkt fastnat vid två spel vid namn farmville och yoville på facebook och spelar det åtminstone en gång om dagen. Men facebook kolla jag gärna tre, fyra gånger om jag har tid. Är det att vara beroende? Hur långt har jag gått? Är det fler som håller på som jag eller är jag värst? Kommentera!


Nu är det dags att ta tag i studierna...

Jag skrev detta: 2009-09-21 Klockan: 19:04:30
Nu kommer det en månad med riktigt mycket plugg till tentorna i psykologi och svenska. Och jag måste verkligen ta mig i kragen och plugga i tid den här gången! Jag kommer ha typ två föreläsningar i veckan i svenska och en i psykologi. Vilket gör att jag kommer vara ledig nästan hela tiden. Därför måste jag redan nu planera in vad jag ska plugga när för att jag ska hinna med allting. Sannorlikheten att jag kommer få tentaångest är superstor ändå, men om jag förebygger det så mycket som möjligt så behöver jag inte vara så depp den dagen jag har tentan.

Idag hade vi första föreläsningen i andra delkursen om forntiden. Intressant och jag känner att jag kommer ihåg otroligt mycket från gymnasiet och det är en stor fördel. Men anteckningarna med den nya föreläsaren blev väldigt röriga och jag gjorde så att jag skrev om dem på datorn direkt när jag kom hem så jag får struktur på det medan jag fortfarande kom ihåg. Och så tror jag att jag ska försöka göra nu för annars är risken att repetitionen blir så långt efter första genomgången att jag inte kommer ihåg något.

Jag vet att mamma någon gång sa att hon alltid gjorde det när hon pluggade. Åkte hem och renskrev anteckningarna. Mycket bra sätt att lära sig på så att man slipper plugga så mycket sen, men samtidigt kräver det att man lägger ner det tiden och har stor självdisciplin. (Shit vad konstigt disciplin stavas?)

Idag fick jag mail av min handledare och nu ser jag väldigt mycket fram emot praktiken. Jag kommer ha en komvuxklass som läser svenska A på en termin vilket gör att jag kommer att hinna med otroligt mycket. Eleverna ska under den tiden läsa en bok, ha gruppsamtal om den och göra en skriftlig inlämning, arbeta med kamratrespons på en novell som de har börjat skriva och lämna in en slutgiltig version, göra ett tal, och lite till. Så jag kommer få jobba med många olika saker under praktiken och det är mycket bra planerat av min handledare. Nu är jag mest sugen på att ha ett möte med henne så att vi kan börja planera lite mer så att jag kan förbereda mycket också. Ser fram emot praktiken.

Så var jag tillbaka igen...

Jag skrev detta: 2009-09-21 Klockan: 12:09:19
Efter en skön helg hemma så är jag tillbaka i Jkp igen. Har föreläsning nu på eftermiddagen och jag ska bara fixa en omelett till lunch åt mig och Max så beger jag mig in till stan. Hinner inte blogga nu om helgens bestyr men jag fixar det senare :)

Blodgivning...

Jag skrev detta: 2009-09-17 Klockan: 17:20:18
Idag har jag äntligen varit och gett blod igen. Gjorde det senaste gången i april förra året. Men nu kände jag mig frisk och kry så jag tänkte att jag skulle passa på. Jag tänkte bara trycka på att det är superenkelt att lämna blod och jätteviktigt! Just nu är det inte blodbrist någonstans i landet men i de större städerna så behövs det alltid mer. Att vara blodgivare innebär att man åker till sjukhuset en halvtimma, tre eller fyra gånger om året (beroende på om man är kvinna eller man) och dessutom får man fika och en gåva för 50 kronor. Så are you in it for the money så passar det bra för dig.

Min anledning till varför jag ger blod är för att jag vill känna mig som en god människa och hjälpa andra. För mig är det en självklarhet att om jag blir sjuk och behöver en blodtransplantation så finns det blod på sjukhuset som jag kan få. Så jag tänker att om jag ger blod, så får jag också blod när jag behöver det. Sen är det också så att blodet fryses inte ner eftersom det är en så komplicerad process så att det håller sig bara i sex veckor i ett kylrum. Vilket är väldigt lite och jag blev förvånad över det själv när jag fick reda på det idag. Därför är det ju extra viktigt att folk kontinuerligt kommer in och ger blod så att det hela tiden finns.

Annars så kan man väl se det som en man jag träffade på centralen idag som var där för 38:de gången. Han ser det mer som ett oljebyte för att förnya sig i kroppen och rensa ut lite. Kan ligga något i det. Samtidigt kan man se det som Caroline sa: det är en gratis hälsokontroll. Och det stämmer verkligen för om man inte är absolut frisk så får man inte ge blod, dessutom får man reda på sitt blodvärde vilket är viktigt att hålla koll på. Idag låg jag på 135 och det är jag väldigt nöjd över för allt över 120 är bra och jag har legat mellan 120 och 130 nu de senaste gångerna. Nu ska jag bara knapra i mig järntabletterna också så ska jag snart vara fit for fight igen för nästa tappning i januari.

Blev du intresserad så gå in på www.geblod.nu. Vill du anmäla dig som blodgivare så gå direkt in på: https://www.geblod.nu/general.aspx?PageId=3



Sköna klipp från idol...

Jag skrev detta: 2009-09-16 Klockan: 16:45:36



Superhärlig tjej med otrolig röst. Men mest gillar jag Bagges utlåtande om skägget :)



Sånt jäkla garv alltså!



Bara för att hon läser samma psykologikurs som jag, kanske är behövligt för hennes del?


Supergoda muffins...

Jag skrev detta: 2009-09-16 Klockan: 15:39:50
Appropå muffins så tänkte jag att jag skulle lägga upp receptet på dom goda muffinsarna som jag gjorde förrförra helgen :)

Muffinssmet grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 msk malen kanel

Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker


1.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Kurslitteratur genererar personlig konkurs...

Jag skrev detta: 2009-09-16 Klockan: 15:34:22
Snart är det dags för en ny kurs igen, avslutningen för denna kursen är på fredag. Och med en ny kurs så kommer ny kurslitteratur. Enligt litteraturlistan så behöver jag köpa tre böcker men jag tänker vara snål denna kursen och bara köpa en. Den heter litteraturens historia i världen och jag beställde den nyss på lycknis. Dock så är den på 600 sidor. Som tur är behöver vi bara läsa 200 cirka. Jag var medveten om att vi ska ha en tenta på den boken den 23 oktober. Vad jag däremot inte visste var att vi kommer ha två test på Ping-pong innan tentan där man måste ha minst 90% rätt på båda för att ens få anmäla sig till den riktiga tentan. Vadå överambitiöst? Usch, det gör mig ganska opepp. Även om man får göra om testen tills dess att man klarar dem så är det ändå inget roligt. Men samtidigt kan det finnas en fördel. Den är att man kanske pluggar i tid till tentan och kan testa sina kunskaper lite innan. Men hur fasen gör man om man inte fixar testen innan tentan är då? Gud, jag blir ändå lite nervös.

Dessutom ska vi vara väl förberedda och ha läst in oss på den tidsepoken som vi ska tala om till varje lektion. På grund av det känns det ännu bättre att ha beställt boken så att man inte behöver ränna på biblioteket hela tiden. Sen ska vi ha samma bok fast om sverige i nästa delkurs, den också på 600 sidor. Det som är surt är bara att det är en ny upplaga, så till skillnad från den om världen som är från 2004 och kostar (bara) 280 kr så kostar den om sverige 400 kr och det svider lite. Men samtidigt så kommer jag antagligen ha nytta av dom böckerna i hela min yrkesverksamhet sen så det är väl inte bortkastade pengar på det viset. Men ändå. Jag tänker vänta med att beställa den om sverige tills det är dags i alla fall.

Vi hade ett litteraturseminarium om två böcker som jag nu har läst i kursen och känner att jag inte kommer vilja öppna igen för de är inte så speciellt roliga. Men seminariet gick i alla fall bra och det var en intressant diskussion, sen tycker jag väl inte att det var så mycket som var jätterelevant i koppling till böckerna men jag tycker ändå att det var givande. Läraren verkade vara nöjd i alla fall. På fredag ska vi kolla på våra tv-serier som vi har spelat in och prata om filmen romeo och julia. Som jag förövrigt ska se här med Emma och Caroline på lunchen imorgon. Ska bli trevligt.

Jag är sugen på att baka blåbärsmuffins också. Just för att jag har fått så fina formar och en muffinsplåt av Max. Jag håller på att tina upp blåbär så jag ska väl göra det idag eller imorgon, har inte bestämt mig än. Det beror på om jag ska åka in till Adisa på förfest idag eller inte. Jag vill verkligen inte gå till kåren i alla fall. Men nästa onsdag är det hårdrockssittning och den är jag väldigt sugen på att gå på. Får se om jag får med någon till den. Hade varit riktigt kul. Jag har ju sagt  att jag ska försöka gå på fler sittningar detta året.

Fastnar på fb hela tiden...

Jag skrev detta: 2009-09-15 Klockan: 21:39:02
Så fort jag kommer hem så kollar jag vad som har hänt på facebook. Problemet är ju bara att jag fastnar där i typ en halvtimme varje gång jag går in. Inte bra. Kom hem för en timma sen ungefär efter att ha gått på psykologiföreläsningen och en föreläsning om studieteknik som var riktigt bra och föreläsaren var helskön. Men jag ska skriva mer om det någon annan dag när jag hinner. Nu ska jag äta kvällsmat, läsa det sista till seminariet imorgon och skriva ut mina anteckningar. Sen är det dags för sängen.

Snabb Lunch...

Jag skrev detta: 2009-09-15 Klockan: 11:36:42
Jag hade egentligen ingenting hemma att fixa lunch utav men så hittar man lite här och lite där och så slängde jag ihop något. Det blev supergott så här får ni ett "recept":

1 röd paprika (hackad)
1/2 gurka (hackad)
3 tomater (hackade)
1/3 röd lök (hackad)
1 burk blandade bönor
pasta för 3 personer (ca)

1 burk creme fraiche
3 msk chilisås
salt
peppar

Rör ihop allt till en smaskig pastasallad :)

Tidig morgon, till vilken nytta?

Jag skrev detta: 2009-09-15 Klockan: 08:40:50

Idag tänkte jag att jag skulle vara duktig så jag gick upp kvart över sju, duschade, åt frukost, kollade mailen. Men hur kommer det sig att klockan redan är halv nio och jag inte ens har hunnit sätta mig med böckerna än? Tiden bara rinner iväg. Jag måste försöka skumma den andra boken och svara på lite frågor till dem så jag inte sitter där som ett fån imorgon och inte säger någonting. Inte för att jag inte tror att jag kommer bli godkänd men det känns ju alltid bra att vara förberedd. Men jag önskar att jag hade hunnit läsa hela kapitlet i psykologi tills föreläsningen också men det kommer jag verkligen inte hinna. Idag är det föreläsning från ett till åtta för mig. Frågan är hur det kommer att gå.

Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från min kära mobil. Måste ju tömma den emellanåt nu när jag inte har någon vanlig kamera. (måste erkänna att jag ångrar lite att jag sålde den).



Förra helgen när Max kom hem hade jag lagat god middag :)




Sen fixade jag god frukost på morgonen :)



Bild på Sam från denna helgen. Jag tror att hans filosofi i livet är
"allting går bara man vill".


Såhär såg det ut vid köksbordet hemma när jag skulle plugga.
Mysigt att ha sällskap av Pysen, så länge hon inte ligger på boken
som jag håller på att läsa i.


Blossa -09

Jag skrev detta: 2009-09-14 Klockan: 17:46:55



Nu har jag förhandsbokat två flaskor Blossa glögg 2009. Det är ju något som brukar ta slut i affärerna snabbt och det är en väldigt trevlig "gåbort"-present. Men dock inte i julklapp med tanke på att man redan har druckit färdigt glöggen då. Flaskan kostar bara 89 kr så jag slog till med två. Vet inte om jag ska spara en till mig själv, jag tror att jag nöjer mig med den vanliga flaskan. Jag får se hur jag gör :)


Utan ljuddämpare genom Småland...

Jag skrev detta: 2009-09-14 Klockan: 17:29:45

Vid tre idag åkte jag upp till Jönköping igen. Innan dess packade jag bilen och märkte att mitt avgasrör såg mycket snett ut. Jag tryckte på det lite och hela ljuddämparen lossnade. Skiten hade rostat sönder. Jag fick lite panik och ringde pappa men vi får helt enkelt laga den nästa helg. Tills dess så får jag hoppas att inte allt för många stör sig på mitt höga ljud och att inte polisen stoppar mig :S Jag har varit smärre deprimerad en kort tid över att jag inte har någon stereo i min bil och jag tänker verkligen inte köpa en. Min förhoppning har väl varit att pappa ska köpa någon bil där han inte behöver stereon och så kan jag ta den. Men än så länge har inte detta inträffat. Men eftersom jag har upptäckt en applikation på min mobil som heter FM-radio så har jag använt det så länge. Jag har i många år funderat över vem som egentligen skulle behöva radio i mobilen, men eftersom jag nu inte har något minneskort och slutade ladda ner för 1,5 år sedan så förstår jag användningsområdet. Speciellt nu när jag ingen stereo har. Så nu har jag varit lycklig några veckor över att jag faktiskt har en mobil med radio i. :)

Jag har precis suttit och betalat en massa räkningar som kommer hela tiden till mig. Jag förstår inte hur mycket pengar det går åt på en månad. Och jag har dessutom haft panik över hur fort mina pengar från i sommar har försvunnit. Så idag tog jag beslutet att jag ska ansöka om 10 veckors lån från csn. Det är en liten tröst för mig att jag i alla fall har avstått från 10 veckor av detta halvåret. Men när man har pengar så flyger de iväg. Har kommit så många oväntade utgifter dessa två månader att det inte skulle finnas några möjligheter att jag skulle klara mig på de pengar som är kvar. Samtidigt känner jag att jag måste försöka leva lite nu när jag pluggar 150 % och kanske unna mig något ibland. Till exempel så vill jag verkligen gå på två filmer som har premiär denna veckan och som jag har suktat efter en längre tid.

          


Inlämning färdig...

Jag skrev detta: 2009-09-14 Klockan: 11:56:00
Inlämningen som vi ska ha gjort till idag har jag skjutit på hela helgen. Jag läste hela boken i fredags, men efter att ha suttit 3,5 timme med boken så känns det jobbigt att göra en inlämning på 3-4 A4 direkt efteråt. Så jag sköt på det och nu på morgonen kom jag på att det faktiskt är måndag och jag ska lämna in idag. Men jag började med den klockan nio och klockan elva var jag färdig (efter att ha kämpat med att få ihop 3 A4 och sedan kommit på att jag ska ha radavstånd vilket resulterade i att det var inte så jobbigt som jag trodde). Jag har läst ganska mycket i helgen tycker jag, men jag har hunnit med andra saker också. En halv kursbok har jag hunnit med, och så har jag börjat med psykologin som jag ska läsa till imorgon men det går långsamt. Men jag har egentligen 1,5 kursbok kvar att läsa till onsdag morgon så jag ska väl sätta igång snart. Men när jag väl bestämmer mig så går det väldigt bra. Och mycket av det jag läser nu är väldigt intressant också, förutom när författare till kursböcker babblar på om oväsentliga saker för att de ska kunna fylla ut en bok att publicera.

Jag har varit hemma hela helgen och planerar att åka upp till Jönköping i eftermiddag igen. I lördags var killarna här och grejade med bilen och sen åkte vi till Simon och kollade på film och åt godis. Skönt för min del som just nu är ovanligt opepp på att festa. Kan bero mycket på att jag fortfarande har lite ont i magen. Sen åkte vi in till Gislaved och glodde på folk. Jag och Max åkte hem till Tranemo på kvällen och igår var det dags för rally. Jag trodde att jag skulle följa med klockan halv åtta när Max och pappa skulle åka iväg men det visade sig att jag inte behövde vara där innan tio så jag hann plugga på morgonen en stund. Rallyt gick bra och både Max och Jonatan fick åka kartläsare vilket dom tyckte var väldigt roligt. Längtar till den gången jag kanske får åka med igen.

Efter rallyt åkte vi hem och bytte om, sen åkte vi till Max mormor och morfar. Vi satt där och tjötade i två och en halv timme innan klockan var åtta och vi åkte hem. Jag fick ytterligare fyra par jeans som hon inte gillade längre och dom passade perfekt. Är så himla glad, jag har börjat tröttna lite på mina gamla par. Men ett par replay som jag fick var väldigt låga och jag var (väldigt) snäll och gav dom till min syster. Väldigt snäll! Vi fick ett vinställ av dom som verkligen kommer att användas nu när vi är åren fyllda. Dom hade förövrigt två till så dom hade inte så stor nytta av det vi fick.

I morse åkte Max upp till Göteborg igen för att jobba och jag tog sovmorgon till kvart i åtta. Jag tänkte att jag skulle gå på föreläsningen i skolan om enklare studier idag men jag anmälde mig inte i fredags för jag var inte säker, men nu i morse när jag skulle anmäla mig så var det fullbokat. Men jag ska i alla fall gå på den imorgon om ökad läshastighet. Får se om jag kan få något knep där. Men nu har jag slösat bort alldeles för mycket tid framför datorn så nu ska jag äta något och ta tag i plugget!

Ett berg av disk...

Jag skrev detta: 2009-09-11 Klockan: 09:36:20
Gick upp vid åtta, åt frukost. Sen har jag inte kommit så mycket längre. Tänkte att jag skulle vara hemma vid det här laget men så ska jag diska och göra lite ärenden också. Och affärerna öppnar ju inte innan 10 så det blir till att vänta. Men nu ska jag faktiskt sätta igång med disken ordentligt! Ska bli så skönt att komma hem till alla djuren igen :) Saknar mina katter såå!

Gör din egen bok...

Jag skrev detta: 2009-09-10 Klockan: 19:57:31
Igår när jag gled runt på internet så hittade jag en hemsida. Där kan man beställa sin egen bok som trycks antingen med spiralrygg eller riktig limmad rygg. Jag tycker att det låter himla kul och jag funderar på att göra det. Men jag måste bestämma mig för vad boken ska vara till för. Jag hade väl egentligen kunnat göra en bok av min egen blogg. Men jag vet inte riktigt. Kostar vad det smakar, mellan 299 och 1199 kronor. En bra present till bröllop, födelsedagar eller något annat festligt :) Hemsidan heter www.solentro.se. Check it out!


Lång dag i skolan...

Jag skrev detta: 2009-09-10 Klockan: 18:17:22
Visserligen ska väl inte heldagar vara så jobbiga. Men med tanke på att vi bara har typ två halvdagar i veckan nu för tiden så känns två heldagar på rad väldigt jobbigt. Förmiddagen bestod av en föreläsning om hur det är att jobba som nyhetsreporter, hyfsat intressant men när man verkligen inte ser syftet med föreläsningen så är det svårt att ta den till sig. Så vi alla mer eller mindre led oss igenom förmiddagen. Sen hade vi lunch och förberedelse inför eftermiddagen då vi spelade in våra små program i studion. Först var det skittråkigt men efter två timmar kom man in i det och det var riktigt trevligt. Fick en skrattattack under inspelningen men jag lyckades att inte göra ett ljud ifrån mig som tur var. Ska faktiskt bli kul att se resultatet nästa fredag.

Men nu är jag ledig riktigt länge. Fredag, lördag, söndag, måndag. Sen har jag föreläsning på eftermiddagen på tisdag, förmiddagen på onsdag och fredag. En riktigt skön 1,5 vecka med andra ord. Men jag har ju fullt upp med att plugga ändå så. Men det är lättare att plugga när jag inte är i skolan stup i kvarten också.

Nu ska jag försöka städa upp här i min lägenhet. Ser fruktansvärt ut och nu när jag knappt har ont i magen längre, förutom korta stunder, så ska jag ta mig i kragen. Jag har inte bestämt mig än om jag ska åka hem ikväll eller imorgon bitti. Men jag tror att det blir imorgon. Så får jag en lugn kväll här hemma så jag kan packa och fixa iordning. Så drar jag bara på mig mjukiskläder, äter frukost, packar in i bilen och åker hem och pluggar imorgon.

Helt plötsligt så känner jag mig ganska peppad på att sätta igång med böckerna. Men jag brukar ju ofta göra det och efter fem timmar så skiter jag i det. Men jag ska verkligen försöka hålla igång hela dagen imorgon. Skulle vara så skönt om jag kunde skriva klart inlämningen imorgon så jag slipper tänka på den i alla fall. Ska nog inte vara så svårt. Jag ska sola en halvtimma imorgon också. Har inte gjort det på säkert fyra månader nu och jag känner mig så vit, så det är dags. Får bara hoppas att ingen har solat innan mig för då lär jag få värmeslag.

Det känns bättre nu..

Jag skrev detta: 2009-09-09 Klockan: 17:01:07
När jag vaknade idag hade jag ingen magvärk alls. Magen kändes inte ens hård och uppsvälld. Men efter lunch så började det igen. Men det jag känner idag är så mycket mildare än vad jag kände igår så det går nästan inte att jämföra. Hoppas att medicinen fungerar som den ska och att det inte kommer tillbaka. Idag hade vi föreläsning och på eftermiddagen skrev vi manus till vårt tv-program som ska spelas in imorgon. Jag gjorde valet att vara kameraman med tanke på att jag kanske mår dåligt imorgon och då är det lätt att ersätta mig om jag inte kan komma.

Nu ska jag ner till affären och handla lite, hämta ut ringarna på posten och bege mig till Jonna. Vi ska ju till Åland som fyller år idag, kan verkligen se mig henne i full gång nu i köket med allt fixande. Ska bli kul att se vad hon bjuder på :)

Magkatarr?

Jag skrev detta: 2009-09-08 Klockan: 18:55:05
Led mig igenom föreläsningen nu i eftermiddag men eftersom det varken blir bättre eller sämre i magen vad jag än gör så tänkte jag att jag likaväl kunde gå. Föreläsningen var sjukt tråkig, på mellanstadienivå och med massa jag redan kunde. Så egentligen kändes det onödigt att vara där. Efter föreläsningen så gick jag till apoteket för att kolla om jag kunde köpa något mot magen. Har trots allt hållt på i fem dagar och det blir bara värre. Köpte några tabletter mot sura uppstötningar, trots att jag inte har det, för att hon i kassan sa det. Så nu har jag tagit en sån och så har jag druckit vätskeersättning också för jag känner mig i obalans. Ska få Pepsiduo eller vad det heter av Frida imorgon, ska också gå till studenhälsan och se om dom kan hjälpa mig. Mamma sa att jag kanske behöver köpa medicin för magsår också. Jag vet inte men det är aldrig kul att ha ont i magen.

Nu har vi fått ut ett komplett schema för andra delkursen så jag vet vilka böcker jag ska ha läst till vilken gång och det är jätteskönt att veta. Så kan man läsa dom böckerna helgen innan. Det som är jobbigt är att det kommer komma en tenta på det vi läser och jag är rädd att jag kommer glömma saker. Till exempel från de böcker som jag läste i sommras men jag gjorde ju en sammanfattning av boken så jag har den att utgå ifrån.

Just nu spelar det ingen roll om jag äter eller vad jag äter för det känns ingen skillnad i magen. Men jag tänkte lyxa till det lite och göra pannkakor till kvällsmat. Klockan är ju redan sju så det är väl dags. Shit vad tiden går fort nu, vill trycka på slow motion-knappen så att jag kan hinna med att tänka. Men det är full fart mot helgen som Gert Fylking brukar säga och det är väl skönt. Vara hemma hos mamma och pappa, försöka plugga.

Kväll med singstar..

Jag skrev detta: 2009-09-08 Klockan: 11:02:14
Igår var jag hos Britta som planerat. Trots att jag hade väldigt ont i magen, huvudet och var jättetrött så blev det en riktigt trevlig kväll. Dessutom var jag allt för upptagen med att sjunga singstar så jag tänkte inte hela tiden på hur synd det var om mig själv. Det var riktigt roligt att spela singstar, var så längesen jag gjorde det nu. Caroline hade med sig sina spel och många var väldigt skeptiska till det från början men sen sjöng alla hela tiden, tills dess att våra halsar inte mådde jättebra. Singstar har funnits hur länge som helst och jag har velat ha det väldigt länge. Men samtidigt så vet jag inte om jag kommer använda det så mycket och om det är värt pengarna. Men nu har jag ändå bestämt mig för att jag kanske ska lägga 500 kr på att köpa ett spel och två mikrofoner. Så får jag se sen. Spelen man köper sen kostar mellan 350 och 400, det är rimligt. Med tanke på vad vanliga ps3-spel kostar så är det rena kapet. Så kan man ju alltid kolla på begagnathyllan på EB games. Där finns det alltid något.

När jag kom hem klockan tolv inatt så mådde jag verkligen dåligt. Så jag borstade tänderna och tog en ipren. Ställde klockan på 10 för att jag verkligen skulle kunna sova ut och inte må dåligt idag och det lyckades jag med. Eller jag vaknade halv tio men jag mår mycket bättre idag och jag är piggare också. Känns som att det behövs eftersom det är psykologiföreläsning idag på eftermiddagen. Suck! Det är väl egentligen inget fel på dem, men jag får så dåligt samvete när jag vet att jag inte har öppnat den engelska boken än. Eller jo, öppnat har jag gjort, satt små klisterlappar där kapitlen börjar och slutar, räknat sidor och suckat. Men jag ska försöka ta tag i det snart. Men just nu är svenskan mycket viktigare. Inlämningen i svenskan på den ena boken trodde jag låg längre fram. Men det visar ju sig att den ska vara inne på måndag så jag vet vad jag har att göra i helgen. Men det hade varit bra om jag kunde plugga lite då. Känns dumt när Max är hemma men han får väl helt enkelt hitta på något annat.

Disken växer som ett berg här hos mig och jag har fortfarande inte klätt på mig eller bestämt vad jag ska äta till lunch. Jag vet inte var det ordentliga Lovisa har tagit vägen den senaste tiden. Men jag hoppas att hon hittar tillbaka snart för jag orkar inte leva i sån här oordning.

Jag vill bara sova!

Jag skrev detta: 2009-09-07 Klockan: 11:41:17
(Nu skriver jag detta inlägget för andra gången eftersom jag är så dum och öppnade en ny sida så att inlägget försvann!) Jag är supertrött idag. Gick upp strax efter sju och åt frukost. Läste ett kapitel i en av de böcker som jag ska ha läst till nästa onsdag. Sen blev jag jättetrött igen och sov en halvtimme. Tog mig i kragen och tänkte att om jag lägger mig i badet och sen går upp och fixar iordning mig så kommer jag bli piggare. Det brukar i alla fall hjälpa. Men inte då. Vill bara gå och lägga mig, och definitivt inte åka till föreläsningen om en stund. Men det kommer i alla fall vara en bra föreläsning idag. Vi ska bland annat se en beck-film och det ska bli skönt. Risken är väl bara att jag blir ännu tröttare av att sitta i en mörk föreläsningssal. Efter skolan så ska jag och några studiekompisar hem till Britta på en vinkväll. Vi ska laga mat och smutta på vin och bara ha det trevligt. Ska bli roligt att lyxa till det så på en måndag.

Att hålla humöret uppe kommer inte vara helt lätt denna veckan med tanke på hur helgen var, jo, min kära vän pms är på besök. Och inte nog med att jag går runt och är tjurig för allting så har jag fruktansvärda smärtor i magen. Konstigt nog så känns det inte alltid som vanlig mensverk och jag tror att det pågår något annat fuffens i min kropp. Men det är nog ingen idé att kolla upp det än. Får vänta och se vad som händer. Men igår kunde jag knappt lägga mig i sängen för det gjorde så ont, strålade bak till ryggen och jag ville inte röra på mig med tanken om att det kanske skulle bli värre då. Konstigt, konstigt.

Igår beställde jag och Max våra förlovningsringar. Beslutade oss för att vi skulle "spara" 5 000 kr på att beställa vanliga silverringar från internet istället. Vi kan ju alltid beställa nya om ett år om det är så nu när de bara kostar 500 kr styck. Så nu i veckan kommer det komma ett paket med dem på posten, med gravyr och allt. :) Såhär ser dom ut:

 


Och så var helgen slut...

Jag skrev detta: 2009-09-06 Klockan: 21:59:12

Sitter här och försöker ge mina sista krafter åt att skriva ett litet inlägg. Med tanke på att jag bloggade ganska frekvent i början av veckan så har jag lite dåligt samvete för helgens uppehåll, men jag har haft fullt upp. I fredags hade jag och Max en mysig kväll med middag och allt, blev riktigt lyckat. Sen tog vi sovmorgon, åt frukost och åkte till A6 för att göra ärenden. Sen kom Oliver och Simon, senare droppade också Jocke in. Jag bakade muffins och kärleksmums som Max nu har tagit med sig till Göteborg så dom kan få lite socker i sig när de sliter :) Muffinsarna blev riktigt lyckade, har aldrig gjort dem innan och jag fick en muffinsformsplåt och nya söta muffinsformar så det blev fint. Inga hårda halvt misslyckade muffins utrunna ur formen mer. :) 

                                     

                        Bilderna har jag inte tagit själv eftersom jag glömde bort 
                        att fota mina mästerverk. Recepten finns på recept.nu :)


När vi hade fikat och så började killarna att dricka (inte ovanligt en lördag vid tre) men jag avstod. Någon var tvungen att köra in till stan så vi kunde se på bio sen och jag anmälde mig frivilligt. Med tanke på att vi inte hade ätit något vettigt på hela dagen, förutom frukosten, så kände jag att jag inte skulle må dåligt hela söndagen. Vi åkte in till stan och såg på Inglorious Basterds som var riktigt bra, även om jag aldrig har sett en film av denne kända regissör vid namn QUENTIN TARANTINO. Konstigt nog sprang jag på Åland och hennes familj på bion, vilket var oväntat med mycket trevligt :)

                                 

Idag har Max varit bakis och jag har varit supertrött. Först såg killarna och jag på (för andra gången denna helgen) Confessions of a shopaholic. En riktigt rolig men ganska överdriven film. Men jag kommer antagligen att kolla på den en gång till innan jag måste lämna tillbaka den på fredag :) När vi hade ätit frukost och killarna hade åkt så slappade vi bara hela dagen. Jag kollade på tv och läste lite Stieg Larsson. Har hunnit 220 sidor nu så det börjar bli spännande :) 

                                                        

Nu har jag gråtit floder eftersom Max precis åkte till Göteborg. Trots att jag vet att vi ses snart så är det ändå jättejobbigt när han lämnar mig. Nu väntar tandborsten och sängen.


Är det helg igen?

Jag skrev detta: 2009-09-04 Klockan: 15:15:32
I morse visste jag visserligen att det var fredag och jag skulle gå till föreläsningen. Men när jag kom ner till min postlåda innan jag gick till skolan så kollade jag in genom den lilla rutan och där låg det post. Jag tänkte för mig själv att konstigt att det ligger post i brevlådan när det var söndag igår? men jag måste väl helt enkelt ha glömt att hämta den i förrgår då. Jag har väääldigt svårt att hålla reda på veckodagarna nu och det började egentligen när jag började på högskolan i fjol. Eftersom man har dagar lediga mitt i veckan och har föreläsningar så ojämt från vecka till vecka så känns det ibland som att det har varit helg redan. Men jag tackar och bockar och får ytterligare en helg att ha en massa kul på nu då :)

Ikväll kommer Max hem och då ska vi ha det lite mysigt bara han och jag. Så nu ska jag ner till stan och handla mat, köpa blommor, hyra film och sen ska jag fixa och dona tills han kommer. (Kanske hinner jag läsa lite Stieg Larsson emellan?) Först ska jag göra flygande jakob för jag vet att det är en av hans favoriter, dock tycker inte jag om det speciellt mycket. Sen ska jag fixa någon efterrätt. Ost och kex till filmen och självklart lite vin till maten. Ska bli skönt att vara ensamma lite, även om vi var det mycket av förra helgen. Sen kommer antagligen Simon och Jocke upp imorgon så kan vi ha lite kul. Bio kanske? Men vad? Mina premiärer är ju inte förrän om två veckor.

Lite pix på min lägenhet..

Jag skrev detta: 2009-09-03 Klockan: 20:42:31



Har fixat lite växter i köksfönstret, blir trevligare så :)
Från vänster: Citronmeliss, Rosmarin, Timjan, Basilika.

         

Har småpysslat med små tavelramar jag har köpt på GeKå´s.
Skrivit ner grejer som elever har skrivit till mig på praktiken.



Har fixat till mitt bord ute på balkongen. Riktigt nöjd faktiskt :)

         

Har tagit risken (med tanke på att mina väggar är av betong och hopplösa)
och satt upp tavlorna som har stått i lägenheten i ett år nu. Blev riktigt bra :)




Det var den dagen det...

Jag skrev detta: 2009-09-03 Klockan: 17:35:06
Jaha, nu hade visst eftermiddagen gått redan. Det som jag fruktade skedde helt enkelt. Inget pluggande men mycket bloggfixande. Har suttit fyra timmar nu och donat och jag är riktigt nöjd :) Men så har jag också slösat fyra timmar av min värdefulla tid som jag hade kunnat göra annat med. Men jaja, nu är jag mer nöjd med utseendet på bloggen och jag har lärt mig ett och annat :)

Vill vara som alla andra? Eller inte?

Jag skrev detta: 2009-09-03 Klockan: 14:02:42
En sak som jag har funderat över sen jag skaffade min blogg för över två år sedan och som jag har funderat på redan när jag hade min första blogg är följande saker:

- Å gud vilken snygg layout, önskar jag hade en sån.
- Oj, vilka bra bilder, hon ser nästan ut som en fotomodell på dom korten, jag vill också ha sånna bilder.
- Shit vad det verkar som att hon har ett intressant liv, massor av kompisar och hittar på saker hela tiden.
- Vad många som är inne på hennes blogg hela tiden och läser, hon måste vara väldigt populär.

Men sen tänker jag såhär:

- Jag har inte tiden att hålla på och skriva blogginlägg fem gånger om dagen.
- Jag har inte orken att alltid se bra ut på kort, tar för mycket energi och vem bryr sig.
- Jag har inte någon lust att skriva meningslösa saker som: idag köpte jag en ny mascara.
- Jag har inte gjort speciellt mycket reklam för min blogg och med tanke på att var och varannan person skriver nu för tiden så har väl ingen tid att kolla in alla andra?

Och sådär håller jag på från dag till dag. Alltså mitt mål är väl egentligen och kanske i alla fall få fem trogna läsare till min blogg eftersom då kanske det skulle kännas mer meningsfullt att skriva. Men samtidigt så är det egentligen bara för min egen skull så att jag ska ha någon slags dagbok, eller dokumentation över mitt liv som jag kan se tillbaka på. Jag har också en strävan att jag vill ha en mycket snyggare blogg som verkligen är mer personlig och jag. Trots att jag har gått webbdesign och grejat i photoshop så orkar jag verkligen inte sitta flera timmar för att göra en board som efter en vecka är tråkig.

Samtidigt vill jag att det ska synas att jag bryr mig och anstränger mig för att det ska se bra ut, men när man inte gör något fullt ut så kan man likaväl strunta i det tror jag. Det kommer ändå falla platt i slutändan? Foton vill jag ta mer, men nu när jag inte vill lägga pengar på att köpa en digitalkamera så får jag nöja mig med mobilen som inte tar speciellt snygga foton. Sen orkar inte jag vara så självupptagen att jag tar kort på allt jag gör. Men hur jag än vrider och vänder på det så kommer jag aldrig fram till vad jag vill egentligen. Inte ofta jag är med om det. Någon som känner samma?

Pluggdag som än så länge är framgångsrik...

Jag skrev detta: 2009-09-03 Klockan: 13:32:12
Idag är jag ledig hela dagen och har inget annat inplanerat än att jag ska plugga, som förövrigt har gått ganska bra nu på förmiddagen. Gick upp åtta och åt frukost, kollade på nyheterna. Satte mig med plugget 8.40, tog en kvarts rast 10.00 och sen satt jag till 12.30. Har ätit lunch nu och tanken är att jag ska fortsätta med mitt pluggande nu. Har i alla fall plöjt igenom 25 sidor idag i den svenska psykologiboken som är relativt lättsmält men det tar lång tid eftersom jag under tiden skriver anteckningar för att sammanfatta allting på datorn. Tänker att de kan vara mycket användbara senare när jag läser den engelska för att kunna kolla upp olika ord och teorier.

Mycket känner jag väldigt väl igen, men det ligger så långt bort i minnet att jag kommer behöva många repetitioner för att jag ska ha det tillgängligt hela tiden. Sen är det sjukt mycket att hålla reda på när det gäller psykologin också. Har köpt översättningspennan nu som tydligen heter Quicktionary Light II som verkar vara superbra. Jag kan inte påstå att jag längtar till att sätta tänderna i den tjocka engelska psykologiboken men samtidigt ska det bli väldigt intressant att använda pennan :) Boken verkar vara väldigt bra upplagd och intressant med massor av bilder som förklarar så det ska nog inte vara några problem. Ska ju BARA plöja igenom 100 sidor i den gigantiska boken innan tentan den 17 oktober. :S

Är lite kluven i frågan om hur mycket tid jag ska lägga på psykologin just nu med tanke på att jag har tre böcker i svenskan som jag ska läsa med, plus all skönlitteratur. Men jag kanske ska ta en paus från psykologin för idag och börja med någon av svenskaböckerna istället. Så fort jag går ifrån plugget en längre tid så är det jättesvårt att komma tillbaka igen. Så då kanske det är bättre att byta ämne en stund.

Suktar fortfarande efter att få börja med Twilight-serien (speciellt när hon har kommit ut med en ny bok nu som dock inte hör till serien) men jag är inne i Stieg Larssons andra bok nu som jag ska läsa ut och även hans tredje så har jag klarat av dem. Sen har jag de två resterande böckerna i Bläckhjärta-serien kvar, plus att jag vill läsa sista Harry Potter-boken. När jag var i bokhandeln igår såg jag alla Katarina von Bredows böcker som jag också är jättesugen på att läsa och kanske köpa, det är visserligen ungdomsböcker men mycket användbara och dom tar upp konstiga och bra ämnen för tonåringar.

Jaja, men det känns bra att jag har bestämt mig för att sluta kolla så mycket på tvn. Ska försöka hålla mig till nyheterna på morgonen (30 min) lite på lunchen (30 min) och ett program på kvällen (1 timme). Får se hur det går men det är betydligt bättre än 5-6 timmar om dagen som det vanligtvis brukar vara, eller om jag är ledig en heldag så kan tvn stå på i bakgrunden i 12 timmar. Det är ju bara sjukt! ^^ Är så himla skönt att bara sitta i tystnaden och läsa och då kanske jag kan plöja igenom mina böcker snabbare än vad jag gör i vanliga fall.

En liten avstickare bara: Alltså ibland undrar jag hur mycket fördomar som människan bär på och hur lite man har innanför hjärnbalken. Jag hänvisar till en sms-konversation jag hade med P för bara några minuter sedan:

P: Är gardell homo?
L: Ja? Han är ju gift med Mark Levengood. Visste du inte det? Hur kommer det sig att du frågar?
P: Fy fan vad äckligt! Såg honom på tv nu... Sån Jävla fjant
L: Du är störd.
P: Hihi

För övrigt så är Gardell en av mina favoritförfattare och jag har tre böcker av honom liggandes här hemma som jag längtar efter att få läsa, förutom de tre i serien om Juha som jag redan har läst några gånger. :)

JONAS GARDELL ÄR EN SJUKT DUKTIG SKRIBENT!

Förberedelse av redovisning...

Jag skrev detta: 2009-09-01 Klockan: 10:47:54
Nu har jag varit i skolan i två timmar och hållt på med vårt grupparbete tills imorgon. Det var väldigt skönt att vi blev klara relativt snabbt eftersom jag hann hem nu innan jag ska tillbaka på psykologin i eftermiddag. Så nu kan jag slappa i en timme och 40 minuter innan jag behöver åka igen. Eller ja, jag ska laga mat och fixa iordning lite här hemma. Tänkte att jag kanske hinner handla lite mat också men det får jag göra efter föreläsningen istället så slipper jag bli så himla stressad.

Idag är min förkylning mycket bättre. Är täppt i näsan och har rethosta annars mår jag bra. Är väldigt trött också men jag har ändå tänkt att jag ska orka med filmkvällen ikväll. Måste få träffa lite folk också. Sen hade jag tänkt att jag skulle hinna hämta ut mina skor som jag har bytt klackar på och så ska jag kolla upp översättningspennan på akademibokhandeln också. Men jag får se hur mycket jag orkar.

Imorgon är det redovisning från halv nio till halv fem men jag hoppas verkligen inte att det håller på så länge. Jag tror inte att man kan dra ut på det längre än till två men vem vet. I så fall är det perfekt för då hinner jag åka hem och fixa lite innan jag ska till Åland och grilla, sen ska jag hjälpa henne flytta lite lådor till den nya lägenheten :) På torsdag så blir det bara pluggande i lugn och ro och jag ska verkligen inte göra något annat, enligt mina beräkningar men det kommer säkert upp något som gör att jag inte kommer hinna med så mycket som jag vill. Sen är det fredag och föreläsning på morgonen, kanske tacobuffé på kåren? Så har hela veckan gått och det är helg igen men älsklingen och jag är förhoppningsvis helt frisk så det blir något glas vin? :)

RSS 2.0