Sååå skön ICA-reklam!

Jag skrev detta: 2009-12-29 Klockan: 12:35:27

P.S. I love you

Jag skrev detta: 2009-12-28 Klockan: 12:46:36
Hela dagen igår städade jag i lägenheten. Eller städade gjorde jag väl inte men jag omorganiserade. Eftersom Max nu ska bo här hela våren så försökte jag få lite mer plats åt våra saker. Men jag vet inte om jag lyckades så bra. Jag fick mer ordning men kanske inte mer utrymme, trots att jag har en stor hög med grejer som ska upp på vinden sen.

Jag tittade på tv, lagade mat och tog ett bad igår eftersom jag hade en kväll för mig själv. Jag gick och lade mig tidigt för att jag skulle orka läsa lite ur Finns inte på kartan som blir bättre ju mer jag läser, men fortfarande inte fängslande. Men när jag hade läst till klockan tio så var jag inte alls trött. Så jag bestämde mig för att se på film.  Jag såg P.S. I love you men eftersom vårt PS3 är i Göteborg så tog jag upp min DVD hemifrån.

Självklart glömde jag DVD-kontrollen. Så jag såg hela filmen med dansk text. Men det gjorde inte speciellt mycket. Men GUUUUUD vad bra den var. Jag överdriver inte om jag säger att jag grät var tionde minut hela filmen igenom. Så efter två timmars gråtande över karaktärernas öden så grät jag också en massa efter filmen. Har du inte sett filmen så är den ett måste :)


Ankorna i fight...

Jag skrev detta: 2009-12-28 Klockan: 12:31:01
Haha. Jag kan inte få nog av Anna och Paul Ankas bråk och lögner.. Anna har i Svenska Hollywoodfruar pratat om att man måste tillfredsställa mannen morgon, middag, kväll annars kanske han lämnar frun. Såhär sa Paul om hennes uttalanden i en intervju av Expressen:

Inga avsugningar

Vad syftar du på?

– Det där med avsugning varje morgon. Det existerar inte. Det måste ha varit någon som såg ut som jag. Jag har aldrig fått en avsugning av henne någon morgon. Det är årets lögn.

Nöjesbladet sökte igår Anna Anka utan framgång.


Några sömntips för att bli piggare..

Jag skrev detta: 2009-12-28 Klockan: 12:10:58

Gå till sängs vid ungefär samma tid så ofta som möjligt.

Försök att gå upp i vanlig tid även om du sovit dåligt på natten, annars rubbar du din dygnsrytm och sover dåligt nästa natt också.

Varva ner ett par timmar innan du går till sängs.

Bara äta något lätt på kvällen. En stor och fettrik måltid strax före sängdags kan hålla dig vaken halva natten. Undvik självklart kaffe, cocacola och starkt te, som innehåller uppiggande koffein.

Motionera regelbundet. Men undvik hård fysisk aktivitet ett par timmar innan du ska sova, annars hinner inte stresshormonerna sjunka undan i tid.

Ta långpromenader på förmiddagen. Det kan hjälpa dig att somna på kvällen genom att hålla din biologiska klocka rätt ställd.

Se till att du har en skön säng.

Tag inte med dig arbete eller annat som varvar upp dig i sängen.

Undvik att titta på teve i sängen.

Ha svalt i sovrummet. Högst 18 grader i rummet på natten och väl ventilerat.

Ha mörkt i sovrummet. Ljus tränger in också genom stängda ögonlock.

Se till att det är så tyst som möjligt i rummet, använd annars öronproppar. 


Äntligen har jag en kamera igen!

Jag skrev detta: 2009-12-27 Klockan: 11:53:28





Sony DSC-W180 Svart
Smidig och funktionell 10-megapixelkamera med bildstabilisator och ansikts- och leendeigenkänning.
 

Användarvänlig 10-megapixelkamera med smarta funktioner som underlättar fotograferingen. Med ansiktsavkänningen optimerar kameran inställningarna och ger dig skarpa porträttbilder med mjuka hudtoner och med funktionen SmileShutter tar kameran en bild så fort motivet ler. Kamerans höga ljuskänslighet ger dig dessutom brusfria bilder även vid svåra ljusförhållanden. DSC-W180 är enkel att använda och har även en inbyggd retuscheringsfunktion som gör det möjligt att beskära dina bilder och ta bort röda ögon direkt i kameran.

  • 10,1 effektiva megapixlar
  • Ansiktsavkänning
  • Bildstabilisator
  • Hög ljuskänslighet, upp till ISO 3200
  • SmileShutter - leendeigenkänning
  • Inbyggd retuscheringsfunktion
  •  


    Så var det "julavslutning"...

    Jag skrev detta: 2009-12-18 Klockan: 09:04:25
    Jag ringde till vårdcentralen i morse och försökte få en tidig tid för att kolla mina värden. Men jag fick tid halv elva, vilket är då vår föreläsning börjar. Eftersom jag har missat några föreläsningar så tänkte jag att jag måste gå idag. Så jag tackade nej till tiden och sa att jag får försöka kontakta vårdcentralen i Tranemo på måndag. Om de har öppet. Men idag är det sista föreläsningen innan jul så jag tänkte att jag skulle bjuda på de pepparkakor som blev över från min VFU. Och bjuda på lite julstämning eftersom jag aldrig kommer orka äta upp dem själv.

    I eftermiddag så tänkte jag att jag skulle börja med julgodiset eller städningen. Jag känner att jag behöver börja bocka av saker från min att-göra-lista innan imorgon då jag åker hem. Är det så att det blir för stressigt så kommer jag vara kvar i Huskvarna till söndag morgon. Men jag hoppas på att kunna åka hem imorgon. Det är så tråkigt att sitta i lägenheten helt ensam. Speciellt när man har jobbiga och konstiga drömmar som den jag hade i natt. Helt kortfattat så hade jag bokat biljetter till en teaterföreställning för mig, Max och hans lillasyster. Men jag och Max börjar bråka och bestämmer att mötas upp vid teatern. När jag väl ska åka så är jag nästan försenad och hittar ingen bil för att kunna ta mig dit med. Jag kommer aldeles för sent och kommer inte in i teatern, Max och Freja sitter där inne helt själva och jätteledsna. Sen vaknade jag. (?)

    Så nu får man inte kramas på vanligt sätt...

    Jag skrev detta: 2009-12-17 Klockan: 20:02:49

    Detta är en video som jag hittade på Youtube. Det är ett gäng kristna ungdomar som rappar om att man inte ska ge kramar framifrån för att då kan man bli upphetsad. Utan man ska istället kramas från sidan. Men är det så att någon kramar någon framifrån så kommer en av ungdomarna att slå ner den personen. Så misshandel - okej, kramar - inte okej. Eh?! Jag tycker att textningen som personen har gjort är lite rolig också :)


    Det går an med Gudrun Schyman...

    Jag skrev detta: 2009-12-17 Klockan: 19:29:46
    Jag har verkligen försökt att läsa "Familjen H***" idag men jag har läst 150 sidor och jag har verkligen inte lust till mer. Men jag har i alla fall lyssnat på halva "Det går an" med Gudrun Schyman så jag har "läst ut" den boken i alla fall. Det var ganska behagligt att lyssna på en inläst bok, men det är lätt att tankarna försvinner precis som de gör när man läser. Men nu vet jag i alla fall hur boken slutade. Jag har också kollat upp lite fakta om författaren som jag har skrivit ut. Jag vet inte vad vi kommer gå igenom imorgon eller inte gå igenom. Men jag har i alla fall förberett mig lite nu.

    Lite information för de som verkligen är intresserade av mig: Jag måste bara säga att jag har lärt mig att skriva på datorn snabbare de senaste veckorna. Jag använder fortfarande bara pekfingrarna till bokstäverna. Men jag använder ringfingret till shift, lillfingret till enter och tummen till mellanslag. Så nu går det undan när jag skriver. Senaste gången jag avancerade på tangentbordet var nog i sjuan då pappa ville att jag skulle lära mig skriva med två fingrar. Haha!


    Att må bra...

    Jag skrev detta: 2009-12-17 Klockan: 16:36:18
    De senaste veckorna har jag haft ont i huvudet, kännt mig illamående och varit supertrött. Framförallt gäller detta eftermiddagar och kvällar vilket går ut över mycket. Idag ringde jag till vårdcentralen för att jag tänkte att jag kanske kan få en tid för att kolla mina blodvärden. Svaret blev att jag ska ringa imorgon vid halv åtta för att se om jag kan få en akuttid. Jag kan alltid hoppas på att jag får en så att jag hinner till skolan innan föreläsningen börjar, men antagligen lär det vara fullt av människor som ringer på morgonen som det brukar.

    Jag vet delvis varför jag mår så dåligt. För det första så tränar jag ingenting just nu vilket gör att jag inte kan somna på kvällen. För det andra så äter jag inte speciellt nyttigt eftersom jag försöker att äta upp resterna ur kylen och frysen innan jag åker hem under julen. Men träningen och maten har länge blivit sämre och sämre. Det var flera månader sen jag tränade och åt (inte riktigt, för jag tycker att jag äter bra hela tiden men) PERFEKT. Så varför skulle jag må så dåligt nu om det inte berodde på mina blodvärden eller något? Jag tänker att det är bättre att jag testar och ser om det visar något än att inte göra någonting.

    Men efter allt julstök och nyår så är det dags för skidresan i Sälen och det blir mitt avstamp. Min träning och goda kost går i perioder på grund av att jag stessar upp mig för saker i skolan och sidosätter hälsan ett tag emellanåt. Men nu ska jag ta nya tag igen och vad passar inte bättre än en vecka med skidåkning flera timmar per dag. Ja, det kommer bli härligt!

    En symfoni på Iphone...

    Jag skrev detta: 2009-12-17 Klockan: 08:34:48
    Om du lyckas med detta så är jag sjukt imponerad. Jag tycker att det är svårt att spela "Broder Jakob" på mobilen...


    Teknikpanelens lista...

    Jag skrev detta: 2009-12-17 Klockan: 08:29:39

    På TV4 finns det en teknikpanel som då och då presenterar olika tekniska prylar som är bra eller dåliga. Idag listade de årtiondets teknikprylar:

    10: Platt-tv

    Stor tekniknyhet men har inte ändrat livet så mycket.

     Platt-tv, jo visst har jag det även i min lilla lägenhet. Men detta beror enbart på Max eftersom jag aldrig skulle kunna tänka mig att köpa en tv till det priset. Men jag måste säga att jag inte skulle kunna tänka mig att använda min gamla burk för att se på tv längre. Första veckorna var det nästan skrämmande hur bra bild det var på tvn. Jag tyckte mest att det såg overkligt ut. Men när jag ser på en vanlig tv idag så förstår jag inte hur man kan nöja sig med den halvtaskiga bild som erbjuds. Tänk vad snabbt man skapar sig ett beroende som det egentligen inte finns några grunder för.

    9: Mp3-spelare
    Samma som ovan. Vi hade walkman och bärbar cd innan men mp3-spelaren spred den bärbara musiken ännu mer.

     Jag köpte min första Mp3-spelare när jag gick i nian och den var mycket uppskattad i klassen då jag hade 512-minne. Denna Mp3 använde jag varje dag och när jag spelade fotboll med min väska och råkade sparka sönder displayen så fortsatte jag att flitigt använda den. Till min förtvivlan tappade jag den i skolans stengolv i tvåan på gymnasiet och bestämde mig för att köpa en Walkman-mobil istället. Men eftersom batteriet slits ut så snabbt på mobilen när man använder den till musik så tycker jag inte att det är någon höjdare. När jag inte har laddat ner musik på två år så kan jag inte påstå att jag har speciellt mycket musik som jag kan lägga in på min Mp3, om jag nu hade haft någon. Just nu nöjer jag  mig med radion på mobilen.  

    8: Mini-pc
    Innebar att alla alltid kunde ha med sig en lätt bärbar dator då dessa innan kostade massor.

     Jag har inte riktigt förstått varför jag skulle behöva ha en mini-pc eftersom jag alltid måste ha en arbetsplats om jag ska vara inne på datorn. Att balansera datorn på knäna i bussen och försöka skriva in något tycker jag inte är någon bra idé. Nej, bra med bärbar dator men man ska kunna skriva i ett word-dokument där skärmen är så pass stor att man kan se hela sidan på en gång.

    7: Facebook/sociala medier
    Kommunikation 2.0, numera för de flesta sitt liv både irl och på webben för att kunna upprätthålla sitt kontaktnät.

     Jag var länge en motståndare när det gällde facebook. Men under hösten har jag blivit ett stort fan. Jag menar facebook har ju allt! Chatt, kommentarer på logginlägg, mail, spel, grupper, diskussioner etc. Jag blev snabbt fast i Farmville, men jag har lyckats att ta mig loss ifrån detta hemska fängslande spel. Men jag tycker att facebook är underbart eftersom man alltid kan ha koll på vad som händer i andras liv, för den som är nyfiken.

    6: Digitalkameran
    Fotograferandet ändrades drastiskt när man helt plötsligt kunde ta hur många biler man ville utan att det kostade massor.

     Åh, jag sålde min digitalkamera i början av hösten och jag har faktiskt saknat den massor. Men nu under mellandagarna så SKA jag köpa en ny. Jag är supersugen på ST550 som har två displayer och sådär. Men priset är fortfarande 3500 kr vilket jag tycker är aldeles för mycket. Jag får se, men vem klarar sig utan en kamera? Det är så kul att kunna ta foton och lägga upp på bloggen eller visa andra. Jag vill ha!

    5: Mobilkameran
    Ändrade fotograferandet ännu mer när alla alltid började ha med sig en kamera/videokamera.

     Jo visst. Min förra mobil hade bra kamera. Men tänkte jag på att jag hade en kamera i mobilen när jag väl skulle ta kort? Nej. Och så bra är de faktiskt inte, och även om kameran är bra, så ser man inte tillräckligt bra på skärmen så det är inte bra ändå. Nej, digitalkameror är att föredra.

    4: Bloggar
    Nu kan vem som helst bli en maktfaktor och inte bara de stora medierna. Kommer troligtvis under 10-talet ändra den internationella mediavärlden eller så kommer problem att visa sig och bloggarna blir ett fåtal.

     Ja, jag kanske inte behöver säga så mycket. Men bloggar är ju superroligt!

    3: Iphone-android
    Iphone ändrade hur en telefon användes med program och lätt surfande.

     Jo, visst, Iphone är jättebra. Men jag skulle inte orka bära med mig en såndär jättegrej. Och dessutom är den så dyr att jag skulle vara rädd för att tappa eller förstöra den hela tiden. Men det är smidigt att ha med sig internet hela tiden. Men jag tycker mest om spelen i mobilen. Men en sak som är jättesmart tycker jag är att man i en sms-konversation ser alla tidigare sms till personen man smsar till. Superbra, så att man slipper leta efter skickade och mottagna hela tiden för att se vad det var man pratade om.

    2: You tube
    On demand, digitaltv, hd - tv-tablån är på väg bort och snart kommer vi alla välja vad vi vill se och när vi vill se det. sen har enormt mycket annat hänt på tv-sidan med hd och släckningen av det analoga nätet.

     Ja, man kan inte göra annat än att älska. Men shit vad mycket skit det ligger uppe på nätet nu som egentligen inte borde finnas där. Men i skolan är det underbart att använda. Man slipper stressa för att se ett program, man kan se en film över nätet och slippa springa ner till butiken och låna den. Riktigt bra!

    1: 3G
    Surfande i mobilen blev en verklighet i och med att bandbredden utökades rejält, senare har vi också kunnat koppla detta till datorer och det mobila kontoret fick en ny innebörd. Framtiden är mobil och trådlös och 3G var startskottet.

     Jo, det trådlösa nätet är jättebra. Men kunde de inte ha gjort den där dosan mindre?! Så störande. Hoppas det kommer nya lösningar snart för den där stora dosan som hänger jämte datorn är ingen höjdare alltså. Men trådlöst nät är något jag kommer att skaffa mig när jag känner att jag har ett behov att ta med datorn hemifrån.


    Bonde söker fru x 3

    Jag skrev detta: 2009-12-16 Klockan: 20:17:48

    Idag är det avsnittet av bonde söker fru då bönderna ska välja vem de vill ta med på semester. Imorgon åker de på semester och på fredag så får man se hur bönderna lever idag. Mysigt, lite pinsamt och kul i tv-soffan tre dagar i rad. Glöm inte att titta. 20.00 på TV4!


    Att skapa ordning i oordningen...

    Jag skrev detta: 2009-12-16 Klockan: 19:33:42
    En gång i halvåret ungefär så hämtar jag ner alla lådor med olika toalettartiklar från vinden och försöker organisera sakerna i olika lådor. Detta är helt hopplöst men jag känner att jag måste försöka få lite ordning fast när jag är färdig är det ingen ordning ändå. Tvålar, shampo, smink, parfym och lotion. Allt möjligt huller om buller. Och när jag åker till Ullared köper jag på mig saker som jag behöver för att ha ett litet lager hemma, men sen kommer det nya produkter och jag glömmer bort vad jag har hemma. Så jag har femton olika tvålar när jag bara behöver en. Hopplöst!

    Men nu har jag sorterat ett tag men jag har tagit en paus. När jag vet att jag inte kommer att bli nöjd eftersom det är ganska omöjligt att få det i den ordningen jag vill ha det i så är det segt. Målet för organiseringen idag var i alla fall att hitta mina julörhängen och det har jag gjort. Jag har tre par som jag kommer att använda flitigt nu de dagarna som kommer innan och efter jul.

    Idag hittade jag en stickad grå "klänning" som jag tänker ha på julafton. Har ett par röda leggings och gråa benvärmare som jag tänkte ha till. Nu är det bara ett svart linne till nyår som fattas så är jag lugn över julhelgen.

    Besviken...

    Jag skrev detta: 2009-12-16 Klockan: 17:01:14
    När jag äntligen tänker testa att lyssna på en ljudbok så finns självklart inte den boken att låna inläst utan bara som e-bok. Åh, vad jag blir trött! Jag har kämpat mig igenom andra böcker som självklart fanns som ljudbok nu när jag har kollat men de böckerna som jag har kvar att läsa finns självklart inte. Så det blir till att sitta och läsa med huvudvärk och trötta ögon i alla fall. Måste läsa idag och imorgon eftersom den ska vara utläst på fredag. Jag är besviken. Jag hade hoppats på att klassikerna hade funnits som ljudbok i alla fall :(

    Mina vänner: jag måste göra er besvikna...

    Jag skrev detta: 2009-12-15 Klockan: 21:42:21
    I år har jag bestämt mig för att jag har haft aldeles för mycket att göra så jag har inte skickat några julkort. Mycket beror det också på att jag ALDRIG får något tillbaka. Kanske är det för att det inte är någon av mina vänner som skickar julkort vid 20 års ålder. Men det är ju mysigt ju! Men, i år måste jag alltså göra er besvikna. Er brevlåda kommer vara lika tom som min i år. :(

    SKICKA FLER JULKORT NÄSTA ÅR!

    Lista med julmatstips, lite nyttigare...

    Jag skrev detta: 2009-12-15 Klockan: 21:27:00
    Få en hälsosammare jul
    Inför julhelgen kan många av oss känna ångest och förknippar julens alla godsaker med ökad vikt och trängre kläder. Här följer några tips på vad du kan göra för att få din jul lite hälsosammare.
    Välj verkligen ut det du tycker är gott - och behöver du verkligen äta av allt?

    Saker du kan äta med samvete:
    Inlagd sill framför senapssill/vitlökssill
    Lax, fet men bra fisk
    Ål, i små mängder
    Skinka, skär bort fettbiten
    Kalkon
    Lutfisk, men ta det lugnt med såsen
    Andra proteinkällor: rostbiff, räkor, ägghalvor
    Kalvsylta framför pressylta
    Kokt potatis
    Grovt bröd
    Rödkål
    Sillsallad framför rödbetssallad
    Grönsaker - glöm inte dessa

    Godsaker:
    Frukt
    Mörk choklad i liten mängd
    Enstaka pepparkakor och lussebullar
    Skumgodis
    Dadlar och fikon, mkt kalorier men bättre än godis.
    Nötter i begränsad mängd

    Sätter sig på magen:
    Alla typer av korv, om du inte väljer ett fettsnålare alt
    Revbensspjäll
    Köttbullar, gör du själv använd 100% nötfärs, fetthalt 10%
    Janssons Frestelse, om du vill byt ut grädden mot mellangrädde och standardmjölk
    Pastejer
    Risgrynsgröt, kan du också välja att göra på mjölk
    Ris à la Malta
    Knäck och kola och övrigt snask

    Dryck:
    Intag i måttliga mängder!


    Underlätta matsmältning och fettförbränning genom att ta promenader, minst 45-60 min per dag under de röda dagarna.

    Illamående och huvudvärk...

    Jag skrev detta: 2009-12-15 Klockan: 20:43:34
    Idag mår jag verkligen inte bra. Förmiddagen kändes okej men hela eftermiddagen har jag mått illa och tyckt synd om mig själv. Jag som alltid är åksjuk mår sjukt dåligt på bussen och flera dagar så har jag velat gå flera kilometer istället för att åka ytterligare några minuter i bussen. Men jag har lyckats stå ut även om det känns som jag snart ska spy när jag sitter där. Imorgon har vi förmiddagsföreläsning men jag känner att jag ska ta det lugnt. Jag ska till gymnasiet och lämna min respons till eleverna på eftermiddagen så. Tänkte att jag skulle ladda ner en ljudbok så jag skulle slippa att läsa men som vanligt så är det formulär och lösenord hit och dit. Jävla formaliteter!

    Kaffetips...

    Jag skrev detta: 2009-12-14 Klockan: 18:37:09
    Ett litet tips för dem som vill göra kaffet lite roligare och juligare i dessa tider. Efter att du har lagt i kaffefiltret och kaffet i bryggaren så lägg antingen i lite malen kardemumma eller kanel i kaffet. Det tar smak lätt och gör att kaffet doftar lite mera juligt :) Kardemumma tycker jag fungerar bättre än kanel men båda är mysiga till julfikat!

    Plugget går trögt men jag diskar och städar i alla fall :)

    Jag skrev detta: 2009-12-14 Klockan: 14:41:13
    Jag håller fortfarande på att skriva mina kommentarer till eleverna vilket går väldigt segt. Har hållt på sen klockan halv åtta till och från. Jag har fortfarande elva elever kvar, men tre av dem har jag inte fått in uppgiften av så det blir enkelt att kommentera dem. Det är superkul att läsa elevernas minnen och hur de har lyckats få ihop en dikt utifrån det de har skrivit. Vissa är häpnadsväckande bra. Önskar att jag hade kunnat publicera några här men eftersom det är deras personliga dikter så kan jag självklart inte göra det. Håller fortfarande på att tvätta och nu är det alla lakan och påslakans tur. Skönt att få allting iordning innan jag åker hem i jul.

    I början av hösten så var jag mycket flitig med träningen men den la jag på hyllan ett tag eftersom jag fick magkatarr och blev stressad. Men nu suktar jag verkligen efter de där träningspassen då jag kan bränna lite fett. Efter nyår blir det nya tag igen tillsammans med Max på Friskis och svettis. Ska bli skönt att komma igång igen och få bort den lilla kulmagen som börjar titta fram och få de där musklerna tillbaka som brukar sitta på mina överarmar.

    Det är inte så att jag har svårt att motivera mig själv när det gäller träning längre eftersom jag tycker att det är så pass kul. Men det hade varit skönt att ha Max som går upp för den långa backen tillsammans med mig efter träningen då man bara vill lägga sig ner och dö istället för att orka upp. Ser så fram emot vårens träning, ser dock inte fram emot allt folk som lovar sig själva att de ska bli mer aktiva och börjar gymma i januari. Men förhoppningsvis försvinner en del folk redan i februari, mars så det blir lite lugnare på gymmet.

    Kommentarer....

    Jag skrev detta: 2009-12-14 Klockan: 11:06:31
    Idag är jag ledig hela dagen. Jag gick upp sju i morse och började tvätta. Det är skönt att få lite rena kläder innan jag åker hem till föräldrarna under jul. Men jag har tänkt att jag ska upp till Huskvarna lite under mellandagarna så att jag slipper släpa hem alla grejer och sedan släpa tillbaka dem. Jag håller på att skriva kommentarer till mina elever från VFUn idag och jag MÅSTE bli klar idag. Men jag har tolv elever kvar och jag måste säga att jag börjar tröttna på att skriva samma sak om och om igen. Men jag har en bok av August Strindberg att läsa ut tills imorgon också och det är 200 sidor kvar. Suck!

    Den där planeringen som skulle gå så bra har blivit precis tvärt om. Tvn har tagit över min hjärna och tvingar mig att sitta kvar. Och så är jag trött hela tiden så jag orkar inte hålla ögonen öppna när jag läser. Men min plan är att jag ska skriva klart kommentarerna idag och läsa så mycket som möjligt i boken. Jonna kommer hit och fikar i eftermiddag så det blir mysigt. Vi har fått reda på vår hemtenta nu som ska vara på fem sidor vilket jag tycker är lite mastigt men det ska väl egentligen inte vara några problem att knåpa ihop. Den ska inte vara inlämnad förrän den 22/1 så jag har god tid på mig. Jag önskar att romanerna hade varit lite roligare denna kursen än vad de är. Men nu måste jag försöka sätta igång igen. Det värsta är när man hittar andra saker att göra och kommer ifrån skolarbetet för då är det omöjligt att slita sig.

    Efter tio med Blondinbella...

    Jag skrev detta: 2009-12-14 Klockan: 10:57:55
    Jag har under senaste tiden blivit intresserad av att se på "efter tio" och idag pratar Isabella om sitt bloggande och hennes pojkvän Nils. Något som jag funderar över är att Isabella menar att hon skiljer på sin karaktär på bloggen och sin egen personlighet. Frågan är om man verkligen kan skilja på de två sakerna. Visserligen har man som hon säger lite olika karaktärer som man har hemma, i skolan, hos mormor och sådär. Men frågan är om man orkar och kan hålla isär två personligheter så mycket? Jag känner att jag är mig själv på bloggen men jag har ju typ 10 läsare om dagen så det har inte så stor betydelse. Men kanske fungerar det att ha två liv som Blondinbella har? Jag tänkte på hur skådespelare är, att de är en stark personlighet i deras skådespel och sedan är de den privata personen hemma.

    Mitt bloggande går verkligen i vågor och många gånger önskar jag att jag hade kunnat blogga mer och oftare. Men något som fattas för att jag ska kunna blogga oftare är en digitalkamera. Jag önskar att jag hade kunnat ta mer kort och skriva bloggnilägg utefter det. En bild gör alltid inlägget mer intressant. Men kanske kommer tomten med en kamera som jag önskar mig. Så kanske bloggen får fart igen. Hade varit trevligt att ta en massa kort i backen på sälenresan som jag, Max, Pontus och hans flickvän ska göra vecka ett. Åh, vad jag längtar!

    Killar som blir dumpade via radion...

    Jag skrev detta: 2009-12-13 Klockan: 17:00:04


    Jaha, så kan det gå när man ska dumpa någon :)




    Stackars kille :(

    Att baka julklappar är en konst...

    Jag skrev detta: 2009-12-13 Klockan: 15:20:06
    Just nu håller jag på att baka en del av de julklappar som ska ges bort på julafton. Jag har redan avverkat de kalla, klibbiga julklapparna och idag håller jag på med de hårda, torra som kan stå i en och en halv vecka i en burk. Nästa helg är det dags för det mest komplicerade och det är de kladdiga kalla små sakerna. Mina julklappar i år kommer alltså bestå av ätbara saker som kan slinka ner vid fikatider och kvällar.

    Det jag gjorde tidigare i veckan blev jag väldigt nöjd med, men jag måste säga att jag blev lite besviken på min egen förmåga idag då mycket inte blev som jag hade tänkt. Men det viktigaste är hur de smakar, inte hur de ser ut. Jag kan tycka att det är ganska charmigt när man ser att något verkligen är hemmagjort. Men allt som allt så är jag nöjd med mina inköp, planeringar och genomföranden såhär långt. Det kommer bli en god jul för de som är lyckligt lottade och får min och Max julkorg. :)

    Idag har jag och Max varit förlovade i sex månader, därför är jag lite extra glad idag då jag tänker på min skidåkande pojkvän i Sälen.

    Plugget gick inte som planerat idag...

    Jag skrev detta: 2009-12-10 Klockan: 17:57:34
    Jag tänkte att jag skulle hinna plugga en massa idag. Men eftersom jag börjar bli sjuk så är jag inte jättesugen på att läsa när jag redan är trött och har ont i huvudet. Lite har dagen berott på att Jocke och Max kom upp igår och vi var på bio. Luftslottet som sprängdes var verkligen superbra och eftersom jag inte har läst boken så var jag rädd flera gånger och en gång blev jag så rädd att jag fick en trippelskakning genom kroppen. Jocke bara skrattade åt mig.

    Så jag somnade vid ett vilket resulterade i att jag inte orkade gå upp innan vid sju. Läste lite men annars gjorde jag inte så mycket på morgonen. Jag åkte och handlade allt som jag behöver för att göra alla julklappar och fixade en del av dem idag. Vi käkade lunch på Gamla Wok vilket var helt okej och man fick friterad banan med glass för bara sju kronor. Supergott. Men lite illamående var alla tre efteråt.

    Nu har jag lagat fiskgratäng för första gången så jag ska provsmaka snart. Det var planerat att jag och Jonna skulle gå på julkonsert ikväll men jag orkar helt enkelt inte. Så det blir en kväll framför tvn och så ska jag läsa klart en bok tills imorgon. En lugn kväll är vad jag behöver.

    Ju äldre jag blir desto mindre känner jag att jag behöver göra saker för att hänga med andra. Jag känner att jag gör som jag vill mer och det är såå skönt. Nu när det är julstress och skolstress i luften så gäller det att ta det lite lugnt. Men som sagt. Nu är det dags för soffan!

    Någon som är intresserad av vad jag skriver i min blogg tydligen?

    Jag skrev detta: 2009-12-10 Klockan: 17:44:17
    "Min uppfattning av just det partiet är att de är mycket främlingsfientliga".

    Vad får du det ifrån? Jag är centralt verksam inom SD. Sammanboende med en kvinna från Laos. Hon har två barn med "invandrarbakgrund" (usch vilket uttryck media använder). Dottern är gift med en man från Finland. Sonen bor hos sin far i Manila, Filippinerna.

    Jag var tidigare gift 30 år med en kvinna från Indonesien. En dotter född i Indien. Hon är gift men en man från Gambia och har tre barn med "invandrarbakgrund". (Återigen medias stämpel).

    För mig finns det inga invandrare! Det finns bara människor med olika drömmar, förväntningar, förmågor och behov.

    Märk noga: SD bryr sig inte om varifrån du kommer. Utlandsfödda som kommer till Sverige med viljan att anpassa sig till lagar och normer i vårt land är välkomna. Däremot ogillar SD de utlandsfödda som kräver att svenska folket skall anpassa sig till deras krav (sharialagar, hedersmord, könsstympningar, tvångsäktenskap och av manschauvinismen påtvingat bärande av särskilda kläder.

    SD:s åsikter har nyligen på ett bra sätt framförts av Nalin Pekgul, ordförande i socialdemokraternas kvinnoförbund.

    Så var det med den "främlingsfientligheten".

    Eftersom personen i fråga kände att han skulle skriva ett stort inlägg om min "felaktiga" uppfattning så tänkte jag att jag kunde lägga upp det också. Jag säger ingenting än så är ingenting sagt.

    RSS 2.0