Nu ska jag klaga lite till...

Jag skrev detta: 2009-08-31 Klockan: 19:05:35
Jag vet att det enda jag gör är att gnälla men jag måste. Så nu: Varför har dom så jäkla varmt på bussarna? Jag fattar inte, det är i princip sommar fortfarande och dom har på elementen. Så istället för att sitta och njuta av en liten busstur så ska man svettas mängder när man bara har en tunn tröja på sig. Jag förstår helt enkelt inte. Sen måste jag säga att jag är sjukt trött, har varit i skolan på eftermiddagen idag och jag förstår inte hur jag ska orka hela dagen imorgon om jag fortfarande mår dåligt. Jag har sett att mina svenska och psykologiföreläsningar kommer att krocka framöver. Jag har typ en föreläsning i veckan i varje ämne och ändå måste de läggas på tisdagseftermiddagarna allihop? Men men det ska väl lösa sig, jag får väl skriva av anteckningar och sådär.

Nu har jag i alla fall suttit med vår webbanalysuppgift som jag tycker suger, kursen är rolig men vissa uppgifter fattar jag inte varför vi gör. Men det är väl så det ska vara. Imorgon är det i alla fall grupparbete på förmiddagen och psykologi på eftermiddagen, kvällen kanske det blir filmkväll hos Ronja men det är bara om jag orkar. Vi skulle träffas klockan sju isf och det är vad klockan är nu och jag är helt slut.

Jag är faktiskt lite stolt över mig själv för jag har bestämt att jag inte ska sätta på tvn på hela eftermiddagen och kvällen och än så länge har jag hållt det. Annars står min tv på timme efter timme men jag tänkte att jag kanske blir mer effektiv om jag inte har den som distraherar mig hela tiden. Som alla andra veckor så har jag en lång lista på saker som jag bör göra även denna vecka. Får se hur mycket som blir gjort. Jag borde börja med psykologin men det är så segt, men samtidigt så ska jag snart lämna tillbaka böckerna så ja. Men den ena boken har jag ju köpt nu så jag längtar tills den kommer på posten. Sen väntar jag fortfarande på en annan kursbok som jag har beställt men den kommer nog imorgon eller i övermorgon. Behöver börja läsa i kurslitteraturen i svenskan.

Som vanligt så känns det som jag har sjukt mycket att göra och väldigt lite tid till att göra det. Men så fort jag blir frisk så kommer jag orka mycket mer och då ska det nog gå bra. Då kan jag också fortsätta med morgonpromenaderna som har legat på hyllan en vecka nu. Jaja, nu tänkte jag i alla fall lägga mig i badkaret och bli riktigt varm, krypa ner i sängen och läsa Stieg Larsson hela kvällen :)

Ja, jag tycker synd om mig själv...

Jag skrev detta: 2009-08-29 Klockan: 21:51:31
Förra veckan så tänkte jag såhär: Jaja, jag får väl bli förkyld och ta det lugnt ett tag. Det gör väl ingenting? Hoppas jag får svininfluensan på samma gång så sliper jag vara rädd för att få den sen.. Men jag måste säga att jag har ändrat mig. Jag kan verkligen inte påstå att jag är jättesjuk. Men jag har väldigt svårt att andas, dels pga. att min hals är torr och gör ont, dels för att min näsa är helt igentäppt. Jag har ingen feber men det känns som om den ligger på lur, har ungefär en halv grad över det normala. Och jag är slut i kroppen.

Jag är trött hela tiden och orkar verkligen inte plugga. Det enda jag vill göra är att sova och bli frisk eller helt enkelt bli frisk utan att sova. Men jag antar att detta kommer hålla i sig ett tag. Är jobbigt också för att man blir ju inte direkt bemött med kärlek av dom man möter. Så fort någon säger att man är sjuk så ser folk på den personen med avsky. Jag fattar också att man inte vill bli smittad, men ändå.

Jag har läst lite på internet om vad jag borde göra.
- Äta massa vitlök,
- c-vitamin,
- honungste,
- varma filtar,
- ta det lugnt,
- titta på film,
- ångbad för ansiktet,
- fotbad,
- svettas,
- sova med mössa, halsduk och vantar, etc..

Man får väl tro vad man vill om det där men jag tror att oavsett om dom där huskurerna hjälper så är det tanken som är den viktiga. Jag tror att man många gånger kan bota sig själv med att tro att man ska bli frisk. Men jag äter Espiritox, dricker Kan-Jang och tar Ipren när jag är tung i huvudet eller ska sova.

Men jag ska dricka lite juice imorgon och så kanske Max kan köpa inlagda vitlöksklyftor när han kommer förbi, om han kommer. Hoppas att jag inte har smittat honom men det har jag säkert, jag menar pussa någon som är förkyld är ju inte det smartaste. Och han som ska upp till Göteborg och jobba nu igen. Men han får faktiskt skylla sig själv lite om det nu är så :) Men nu ska jag försöka sova, ska tvätta lite mer imorgon och försöka läsa den där Beck-boken så jag slipper den.

Att köpa skor är min last...

Jag skrev detta: 2009-08-29 Klockan: 16:47:02

Idag var jag och Max inne i stan för att kolla på förlovningsringar som vi skulle ha gjort för länge sen men det har liksom inte blivit av. Och vi fastnade för en riktigt snygg ring i vitt guld. Båda var väldigt nöjda med den och eftersom de förra ringarna vi hade blev så repiga för att dom var i silver så tänkte vi att de skulle vara i vitt guld istället. Men när tjejen i affären berättade vad dom kostade så tänkte vi om. De båda ringarna kostar över 5 500 kr och det tänker jag verkligen inte lägga på en ring, definitivt inte när jag är student. Och när vi hade pratat lite så beslutade vi att det nog får bli silver ändå och så får vi helt enkelt byta ut dom när dom ser för slitna ut. Med tanke på att Max så lätt tappar bort saker så är det nog det bästa. Jag vill inte ha en ring på handen som kostar över 3000 som jag hela tiden ska vara orolig för att tappa bort. Nej, det blir nog en billigare i silver istället. Vi tänker oss kanske 1000 kr per ring är helt okej. Priset avgör ju inte hur mycket vi älskar varandra.

När vi hade kollat på ringar så gick vi in till Akademibokhandeln för på kursstarten av psykologin så berättade en tjej att hon hade en översättningspenna. Eftersom jag ska läsa så mycket på engelska så tänkte jag att det kan vara en bra idé. När vi kollade så hade dom inte den billigaste hemma som dock kostade 1500 kr, men jag tror att i längden är det värt pengarna. Det går så himla snabbt och jag fattar ärligt talat inte hur det kan fungera. Men dom hade bara en demo hemma och eftersom Max är så smart så frågade han vad killen i affären ville ha för den. Killen skulle kolla upp det så vi ska ringa dit på måndag och kanske kan vi få den för en 1000-lapp. Det hade varit superbra. Pennan har 300 000 engelska ord så det kommer räcka gott och väl :)

Max skulle kolla in ett par nya converse på Nilssons men så kom han på att han skulle köpa dem hemma i Gislaved istället. Men då får jag ju syn på lite skor. Och jag är på jakt efter ett par vita tygskor eftersom mina gamla som jag har haft i två år har gått sönder nu under insparken. Och sen ville jag egentligen köpa de små svarta läderconversen men så hittade jag ett par svarta vagabond istället. Både de vita tygskorna och de svarta stod på 70 % hyllan och jag kände bara att jag var tvungen att passa på eftersom jag ändå ska köpa något liknande ganska snart. Så dessa blev det :)

Ett par svarta vagabond som är rosa innuti :) Kan byta till rosa skosnören också om jag har lust. Tänkte att de skulle passa utmärkt till min nya svarta skinnjacka till hösten :) Dock lite för stora men med ett ilägg så ska dom nog fungera perfekt och sen när det är lite kallare är det ju bra att kunna ha ett par tjocka sockar i också. Och priset då? Underbara 69,50 !!!!!



Ett par vita tygskor, ungefär likadana som jag har haft innan, le qook sportif eller vad dom nu heter. Kommer funka som skolskor till ett par jeans eller skor till overallen på sittningar och så :) Också rea på dom här och jag fick dem för? Superbra 119,50!!!!


Vänner...

Jag skrev detta: 2009-08-29 Klockan: 16:25:21



Nu står vännerboxen äntligen på mitt tv-bord. Ska snart börja titta på första säsongen men det får inte förstöra mitt pluggande och därför ska jag vänta lite till innan jag gör det :) Men jag bara älskar vänner och jag vill rikta ett stort tack till Jonna som öppnade mina ögon för denna fantastiska serie. Att jag har orginalet känns bra för jag kommer definitivt se avsnitten flera gånger och varför då inte ha bäst ljud och bild som är möjligt :)


Okej, nu försöker jag igen..

Jag skrev detta: 2009-08-27 Klockan: 16:13:19
Nu är insparken (äntligen) slut. Det har varit så himla kul men samtidigt så har jag aldrig varit så trött och nu vill jag bara slappa hela helgen :) Eller ja, jag måste ju läsa en himla massa, både kurs- och skönlitteratur i svenskan och massa kapitel i psykologin också. Men det ska bli skönt att fokusera på pluggandet igen efter sommaren. Jag vill gärna läsa så att jag ligger några dagar före schemat för så som det har varit nu i början då jag inte har haft tid att plugga är jättejobbigt och jag får dåligt samvete när jag tänker på att jag har missat lite i skolan. Men ja, nu ska jag försöka komma ikapp.

Har ju inte träffat Max så mycket men jag kanske ska träffa honom i helgen, det beror på hur mycket jag lyckas läsa och hur trött jag är. Idag ska jag köra hem Julia som har sin sista dag på praktiken här i Jönköping idag. På vägen hem ska jag hämta upp vår fina lådbil som jag ska kämpa med för att försöka få hem. Sen ska jag äta kvällsmat hemma med familjen innan jag åker till Tranemo och säljer min kamera till Therese. På vägen hem ska jag stanna till vid hemmakväll för att köpa den kompletta vänner-boxen som jag har suktat så efter för att fira att jag fick sålt min kamera. :) Så det blir lite vänner i helgen också mellan allt pluggande. Risken är bara att jag fastnar vid en sesong och det vill jag inte för det var dilemmat i höst för mitt plugg. Men det ska nog gå bra, nu har jag ju ändå sett alla avsnitt en gång redan.

Så för att komma tillbaka till min rubrik, så försöker jag igen att ta tag i mitt bloggande. Har varit så stressigt nu i början av hösten. Nu ska jag lugna ner mig lite och få lite mer tid för mig själv. Kan tänkas att jag får en släng av svininfluensan också som ska vara såååå skräckinjagande men jag hänvisar till min studiekompis Emma som har kollat upp och säger att fler dör i vanliga influensan varje år. Är inte alls orolig men det är inte roligt att vara sjuk. Men nu sitter det i halsen och näsan och jag tänkte åka och ge blod men då får man inte ha några symtom av förkylning så jag får väl skjuta på det ännu mer. Men jag vill ju pirca naveln och då måste jag ge blod innan jag gör det annars kommer det dröja så länge innan jag får ge. Men jag får väl tålmodigt vänta. Blev ännu mer sugen när jag kom hem igår och Julia hade pircat ögonbrynet. Om hon gör det så ska väl jag också ta mod till mig :) Det är ju bara att ta ut den om det inte blir bra.

Blogga från mobilen

Jag skrev detta: 2009-08-11 Klockan: 19:11:48
Jaha då ska jag försöka Blogga från mobilen då. Orkar inte skriva speciellt mycket eftersom det är sjukt jobbigt. Idag har jag inte gjort mycket. Bakat muffins som inte blev bra för att formarna var jättedåliga. Sen åkte jag till biblioteket och lånade två psykologiböcker som jag måste lämna tillbaka imorgon. Så jag har börjat läsa den ena. Jag har plockat hallon, gjort pizza, burit upp saker på vinden och kollat på tv. Nu ska jag lägga mig på spikmattan ett tag.

Ångest..

Jag skrev detta: 2009-08-10 Klockan: 18:08:59
Ångest fick jag nu. Detta beroende på att det ringde på min dörr för ungefär ett år sedan och där stod en ganska söt kille som ville sälja en årsbok till mig med alla årets händelser i. (Ni har säkert sett en sån nån gång) Ja och den var jättebra och sådär och det tänkte väl jag också först. Med tanke på att pappa har över 20 sånna i bokhyllan så tänkte jag att så dumt kan det väl inte vara? Och vi satt och pratade en stund och sen så räckte han över ett papper på vad jag skulle betala. Men det sved ju verkligen i plånboken och jag ångrade mig och har tänkt på det jättemycket.

Nu fick jag precis ett sms om att det är dags igen eftersom jag har skrivit på att jag vill ha fem böcker, en varje år. Så nu ligger det en bok på ICA som kostar 900 kronor. Och med tanke på att jag knappt har kollat i den förra jag fick så är det ju helt sjukt! Så jag har fruktasvärd ångest för att inte ha hört av mig tidigare till bolaget som säljer det men jag skrev nyss ett mail och sa att jag har ekonomiska problem, för att låta lite mer dramatisk. Så får jag se om det går att lösa på något sätt, jag får ju säkert betala en massa pengar men så länge det inte är lika mycket som det annars kommer att kosta så får jag väl ta det då.

Nu är jag bara nervös över vad det kommer kosta, om jag ska hämta ut det paketet jag har fått eller hur jag ska göra. Men jag antar att jag får svar av kundtjänst imorgon.. Gah! Fan vad jag ångrar mig för att jag skrev på det där pappret. Hur kommer det sig att man får sina såna idiotiska inköp ibland? Men nu är det ju som det är så jag får väl se vad som händer.

För att byta ämne helt så måste jag säga att jag har varit väldigt ordentlig idag och rensat hela lägenheter på saker som borde stå i källaren eller på vinden. Sen har jag ändrat om i alla skåp och hyllor och fått i ordning på allting. Så nu ikväll ska jag bära ut alla sakerna och sen så blir det en städning imorgon. Förutom det har jag inte gjort någonting annat, kollat lite på tv och ätit men jag röjde konstant i typ sex timmar så jag glömde bort att äta och allting.

Idag började jag med min morgonpromenad och det var jätteskönt. Men eftersom jag har köpt en ny mobil och skulle kolla väckarklockan på den så stängdes den av hela tiden, vilket resulterade i att jag inte gick upp innan åtta då jag vaknade. På min promenadrunda hittade jag jättemycket hallon, så som jag har letat i sommar. Så imorgon går jag samma väg och tar med mig en burk så jag kan plocka dom och frysa in :)

Nu är Max semester slut och insparken börjar snart så nästa gång vi ses är helgen om tre veckor. Men det ska väl gå bra, vi får väl ringa och sms mycket, nu när vi har bytt till telenor och har gratis både samtal, sms och mms till varandra i ett halvår. Skönt det i alla fall.. och så fick jag en ny mobil som jag bara behöver betala 50 kr i månaden för i två år. Kanske blir detta sättet billigare än vad jag har haft i sex år? halebop alltså. Egentligen ville jag väl inte byta, men eftersom Max är typ den enda jag ringer så måste jag ju ha samma operatör som han har. Så nu har jag en fin rosa samsung ;) Måste bara försöka förstå hur den fungerar ordentligt. Skitjobbigt när man inte fattar ju.

Har satt igång min skrivare och jag provade den igår. Köpte billiga fotopapper i Ullared och dom fungerade jättebra så då vet jag var jag ska köpa dom. 80 % billigare än på tex netonnet, exakt samma papper. Sen har jag satt upp två tavlor idag, äntligen har jag tagit modet till mig och göra spikhål i mina väggar. Men det blev riktigt bra, efter lite huvudräknande och en liten justering med presentsnöre för att den ena skulle hänga rakt.

Nu är jag väldigt sugen på att köpa en digitalkamera som jag kan använda under insparken. Min kamera som jag har nu ska jag sälja till Therese på jobbet i slutet av augusti, när hon har fått pengar. Och jag vet inte om jag ska lägga ut pengar för en ny innan jag har fått pengarna för den gamla. Men jag får väl åka dit och kolla och bestämma mig sen. Hade varit roligt att kunna ta en massa kort, men samtidigt lär ju alla andra ha kameror med sig.

Sådärja :)

Jag skrev detta: 2009-08-04 Klockan: 23:15:50
Nu har jag äntligen tagit tummen ur röven och planerar att börja blogga igen.. Kan inte lova att det blir speciellt mycket men jag ska göra mitt yttersta för att skriva någonting varje dag.. De senaste tre dagarna har jag ägnat full konsentration åt facebook och hur det fungerar.. Har ju varit väldigt fast i bilddagboken men eftersom nu så många använder facebook så måste jag väl medge att jag också har gått över till "the dark side". Nu när jag äntligen har förstått hur man har koll på allting så måste jag medge att jag tycker det är väldigt bra.. Bara det faktum att två personer inte behöver lägga upp samma bild utan att den länkas mellan de båda användarna tycker jag är mycket fiffigt :)

Har också skapat en användare åt Max idag så nu är han också en ärad medlem och jag måste säga att det inte tog lång tid att övertala honom och han har redan förstått hur allting fungerar, så det är gött :) Har också ändrat min status på fb så att det står förlovad.. Nu har min granne redan snabb som hon är frågat när vi ska gifta oss.. Ehm.. jag svarade 13 oktober 2019. Då kanske jag kan tänka mig det.. Ne men allvarligt så har vi sagt att det får bli när det blir, och verkligen inte nu. Måste ju gå ur skolan och Max måste skaffa någon utbildning också innan det kan bli något.. Jaja..

Jag måste bara säga att jag längtar otroligt mycket till skolan, insparken och mina underbara vänner.. :) Ska bli så skönt att flytta upp till Jkp igen :) Men nu ska jag väl städa en massa korridorer och sådär.. Man kan ju inte bara lata sig på jobbet, även om jag jobbar natt...

Pussokram!

RSS 2.0