Litteraturseminarium i juletid

Jag skrev detta: 2008-12-19 Klockan: 10:25:31
Fredag 2008-12-19
Lovisa Davidsson


På ett sätt så tycker jag att det är skönt att jag inte är helt beroende av internet. För allvarligt, jag är typ inne på msn en gång i månaden, bdb några gånger i veckan och jag skriver i min blogg och kollar bloggkoll ungefär lika ofta. Men samtidigt så känns det som om jag skulle kunna blogga otroligt mycket mer. Alltså det händer ju faktiskt saker i mitt liv, och även om Blondinbella etc. är kända och går på en massa fester så skulle jag kunna blogga om meningslösa saker lika mycket som de gör. För jag kollar in på deras bloggar ibland, och det verkar som om deras liv är så fartfyllda och de har så himla roligt. Men är det verkligen så?

Först så tyckte jag att Bella var en fullkomlig idiot, sedan tyckte jag att hon verkade som en ganska vettig människa. Men nu har jag kollat på hennes blogg lite och sett hennes videodagbok och allvarligt?! Herre Gud vilken människa. Jo, jag vet att det är hennes image och att det är det hon tjänar pengar på men vilken självupptagen människa. - jag gillar att träna framför spegeln för att då kan man se hur snygg man är, - tänk om det har varit en svettig gubbe på redskapet innan mig? - det är så hiiiiiimla kul att gå på filmpremiärer och man blir aldrig van vid att folk tar kort på en... bla bla bla..
Det sjuka är att man fortsätter läsa om henne för man är intresserad på ett sätt. Sjukt!

En sak jag dock började tänka på igen när jag såg hennes videodagbok är att jag veeeerkligen vill börja träna igen! Känna mig hälsosam och ta ett pass på gymmet med musik i öronen, hoppa runt på friskis och svettis och börja gå ut och gå igen. Men det är så tråkigt att det kostar så mycket. Men det hade varit en väldigt bra julklapp till mig :) Något som också är en bra julklapp är att ge pengar till välgörenhet: www.julklapparmotfattigdom.se www.plantorget.org etc. Man skänker en summa pengar och får ett kort tillbaka som man kan ge till den julklappen är till som det står information om vad man har skänkt pengar till i.

Om jag börjar träna efter jul vilket jag hoppas att jag får ihop pengar till, men självklart går litteraturen till skolan i första hand. Men kanske går min jullön till ett gymkort? Men i alla fall, om jag tränar ett halvår så är mitt mål att jag när jag fyller 20 åker till en fotostudio som har "modell för en dag". Det hade varit så sjukt roligt att få lite fina bilder på sig efter att man blivit stylad. :) Men ja, priset är ju 3 000 kronor vilket är väääldigt mycket pengar för en och en halv timma. Men det är en bra 20-årspresent till mig och då är jag ute i god tid :) 



Fotostudio...


Idag har jag skrivit inlämningen till seminariet så jag ska snart åka till skolan och sen efter seminariet ska jag kopiera lite artiklar till hemtentan så jag får det överstökat också. Jag ska göra julgodis till Ingalill och lämna min nyckel till henne även om jag inte har förvarnat henne om att jag vill att hon ska vattna mina blommor och ta in min post när jag är borta. Men det tror jag hon tycker är okej, och då som ett tack i förskott eller man kan väl snarare se det som en muta, så ska jag ge henne en burk med lite godis i. Men nu ska jag duscha och laga lite mat så småningom. Kankse se något avsnitt av vänner igen. Usch jag är verkligen beroende. Men det är ju så bra :)

Tentaresultat i juletid

Jag skrev detta: 2008-12-18 Klockan: 20:23:15
Torsdag 2008-12-18
Lovisa Davidsson


Inatt vaknade jag kvart över två när Max ringde. Fick gå ner och öppna dörren åt tre fulla pojkar som hade lyckats slå ner varandra utanför min lägenhet, idioter? Men ja, det var Max, Simon och Jocke. Fulla var dom och det blev lite snack om nyårsafton mitt i natten medan Simon snarkade. När det var dags att sova lite till vid typ kvart över tre så var jag otroligt pigg. Men jag måste ha sovit någonting eftersom jag inte är trött idag. Men det kändes inte som om jag fick det eftersom jag vaknade hela tiden och låg och lyssnade på när Simon snarkade, och så fort han blev tyst så började Max och så höll det på. Jag avundas Alle som sover bredvid Jocke, eller han snarkade inte inatt i alla fall.

Halv sju var det dags för mig att gå upp och gå till skolan för de sista föreläsningarna för terminen, Sociokulturellt perspektiv. Sedan fick vi tillslut reda på resultatet på tentan! Och de hade sänkt gränsen för godkänt ännu mer. Först var det 17/25, sedan 12, och nu 10. Så man behövde alltså bara ha 40 % rätt på en tenta på högskolan och på princip varje fråga hade man 25 % chans att svara rätt. Jaja, jag fick i alla fall 14,5 poäng så jag klarade mig, men min instinkt om att jag skulle kugga från början var rätt eftersom gränsen först var 17. Jag, Jonna och Elinor lyxade till oss lite och köpte mat från Pastabageriet idag och hade en liten avslutning. Efter föreläsningarna blev det kramar och julhälsningar och en lättnad med tanke på att jag slipper de otroligt jobbiga människorna (få måste jag tillägga men ändå) som jag har gått ihop med ett halvår nu och snart slipper för gott. Jag vill inte vara elak, jag säger bara sanningen. Och sedan gick jag in mot centrum.

Jag köpte en julklapp åt en av mina kusiner, sedan gick jag faktiskt till Bokia och köpte mig själv en julklapp. :) Jonas Gardells böcker om Juha som jag velat köpa i tre år, och den tredje boken av en kvinna som skriver om könsstympning som jag läste de två första böckerna om för två år sedan. Så det blev en liten julklapp till mig själv. Jag åkte hem och slog mig ner framför datorn för att kolla på hemtentan som vi ska ha över jul som jag känner mig väldigt lugn över och jag ska försöka få den överstökad så snabbt som möjligt. Så jag har redan kollat på artiklar till den och kollat i böckerna. Sedan har jag valt vad jag ska skriva om också och utformat tentan. Så nu är det bara att läsa, läsa, läsa och skriva en massa på lite plats.

Jag har också sett några avsnitt av sesong sex i vänner eftersom jag var tvungen att få reda på vad som hände för Rachel och Ross när de hade gift sig. Haha. Jag har ätit mammas och pappas älggryta nu äntligen som jag har längtat efter i två månader. Å mums vad god den är! Njutning till max. Men nu ska jag titta på sista avsnittet av bonde söker fru, leilas jul och hell's kitchen.

Jag har ju som sagt litteraturseminarium imorgon klockan ett och jag har faktiskt inte skrivit inlämningen än. Men jag tänkte gå upp vid sju imorgon och skriva den. Det lär inte ta så lång tid, kanske en halvtimma eftersom jag redan har läst det jag ska läsa, valt frågor och gjort understrykningar. Jag känner mig i allmänhet väldigt lugn och nöjd idag. Skönt det för en gångs skull.

Imorgon ska jag packa och sen bär det av hem för en lång vistelse på lördags morgon. Får bara hoppas att jag klarar av att ta mig hela vägen hem, eftersom bilen läcker olja. Så jag ska stanna två gånger på vägen och fylla på oljan som pappa var och lämnade idag till mig. Och först skulle han ta med sig en brandsläckare med, men sen ångra han sig och sa att om bilen börjar brinna så är det bättre att jag låter den brinna. Gud vad säker jag känner mig när jag riskerar att bli uppeldad och alla mina julklappar likaså när jag ska bege mig hem. Haha. Men jag får väl hoppas jag överlever, men man vet aldrig om pappa överdriver eller talar absolut sanning. :S


Bonde söker fru i juletid

Jag skrev detta: 2008-12-17 Klockan: 19:03:18
Onsdag 2008-12-17
Lovisa Davidsson

Jag har inte gjort speciellt mycket de här dagarna. Jag och Max har sovit till elva på förmiddagarna och shoppat lite. Igår köpte Max min nyårs-outfit till mig som jag ska få i julklapp. :) Det återstår dock att se vad vi ska göra denna dag. Men ska jag vara allvarlig så bryr jag mig inte bara något bestäms snart. Just nu sitter jag bara och tänker på hur lite nytta jag har gjort och vad jag kunde ha gjort. Har läst allting till litteraturseminariet förutom fem sidor, och jag ska bara skriva två sidor som är inlämningen. Men eftersom det inte ska vara gjort förrän fredag klockan ett så känner jag mig inte alls stressad. Vad som gör mig stressad är däremot att jag vet inte om jag har klarat tentan och jag känner på mig att domen kommer imorgon. Usch! Jag tror seriöst inte att jag kommer att klara det, inte ens när jag tänker på att de har sänkt gränsen till 12 av 25 för godkänt. 

Jag satt och kollade lite på bilddagboken på otroligt skickliga fotografers bilder och ville fota lite.. Men jaja.. Jag vet ju ärligt talat inte hur man ska göra för att få bra bilder.. men här är en av de få jag tog idag.. Men nu ska jag väl se bonde söker fru snart och slappa ytterligare.. Känns meningslöst men vad ska jag göra?


































Om ögat är själens spegel?











Pepparkaksbak i juletid

Jag skrev detta: 2008-12-14 Klockan: 17:11:26
Söndag 2008-12-14
Lovisa Davidsson


Hela helgen har redan gått och jag har varit på besök i Ryda, julklappshandlat med Julia.. Och nu är det dags för en efterlängtad tjejkväll med Linda, Sandra och Jonna. Ska snart åka iväg och hämta upp dem och så beger vi oss till Bankeryd. Ja mer har jag väl egentligen inte att säga denna decemberkväll, och jag som skulle skriva i bloggen varje dag i december.. Jaja...

Idolfinal i juletid

Jag skrev detta: 2008-12-12 Klockan: 17:48:40

2008-12-12
Lovisa Davidsson


Idag var det luciadag i alla förskolor och skolor och självklart var jag och Max uppe klockan sju för att se Freja sjunga på dagis klockan åtta. Sedan var det fika med lilla släkten på dagis och jag gav Max mormor armbandet jag hade gjort till henne, och som jag trodde så började hon gråta. Haha. Så fort vi hade fikat så bar det av till gamla Gärdesskolan för att se på esteterna som lussade. Träffade även den väl kända Krister Karlsson och så klart den gamla vännen Gustav. Efter det så satte jag mig på bussen hem till Huskvarna men inte ensam, fem elever från estettvåan satte sig bredvid mig. Vi snackade lite men ärligt talat så har man inte så mycket att säga till varandra så jag somnade istället. Måste tillägga att bredvid mig i sätet fanns burken med älggryta som har varit glömd i Max frys i typ en och en halv månad nu. Men imorgon blir det uppäten. Mums.

Vaknade av att mobilen ringde och det var Max. Och vad ville han kan man undra. Jo, han ringde för att säga att han hade glömt sin mobil hemma och undrade om jag hade ringt. Han är för gullig. :) Förresten är det ju lucia imorgon och det betyder att det är den 13:de. 26 månader denna gång. Känns som att vi har varit ihop en evighet och det blir bara bättre! När jag kom hem såg jag till min glädje att både julklappen till Alle och Max hade kommit så nu är det också fixat. Men just nu sitter jag och tänker på att jag har ont i huvudet. Har jag slagit i det i garderoben? Jag kan faktiskt inte minnas. Jaja.

Jag sitter och väntar på att Julia och Laban ska komma med tåget så vi kan mysa, äta pizza och kolla på idolfinalen antagligen. Min förhoppning var ju att Robin skulle klara sig hela vägen men nu måste jag säga att Kevin skulle passa bättre till en färdig pop-skiva än vad Alice skulle. Dock måste jag tillägga att jag nog inte har sett ett helt idolprogram dessa fredagar eftersom jag tycker det är sjukt långtråkigt. Men idag är det ju ändå final så det får jag ju kolla på.


Potatismos i juletid

Jag skrev detta: 2008-12-09 Klockan: 20:28:16
Tisdag 2008-12-09
Lovisa Davidsson


Idag var det segt att gå upp men you've got to do what you've got to do. Föreläsning först om betygssystem, tills vi blev otroligt shockade och rädda eftersom en tjej i raden framför mig och Elinor helt plötsligt skrek till och svimmade. Och efter att två andra hade försökt leda ut henne och ta henne till sjuksköterskan så skrek hon till utanför igen och hade svimmat. Så vår föreläsare sprang ut tillsammans med några andra och sedan satt vi bara där. Men eftersom tiden för föreläsningen var slut så gick vi på rast. Drack glögg från lärarförbundet och åt pepparkaka. Sedan var det dags för mer fakta från Egidius boken som är boooring. Men när föreläsningen var slut började jag få huvudvärk och beslutade mig för att jag skulle gå hem och vila upp mig så att jag orkar morgondagen så jag var inte med på diskussionen på eftermiddagen.

Jag gjorde köttfärssås som blev helt okej till middag och sedan gick jag igenom barn- och ungdomslitteraturen en gång till men jag har inte börjat skriva än. Jag hade ju fortfarande Jonas Gardells Ett ufo gör entré som är superbra men eftersom jag hade ont om tid så kollade jag i min svenska B mapp från gymnasiet och till min lycka så hade noggranna Lovisa gjort en sammanfattning av halva boken på 2,5 A4 så jag behövde alltså bara läsa den och sedan halva boken. :) Men jag hade gärna läst den och de andra två om Juha hur många gånger som helst. Han är verkligen en av mina favoritförfattare, och jag har inte läst så mycke böcker i mitt liv som jag skulle önska att jag hade gjort. Eftersom jag har tillägnat mitt liv till tvn.

Halv sju kom jag på att jag var tvungen att äta kvällsmat så jag gjorde, GJORDE, potatismos och stekte några köttbullar. Första gången jag gjorde potatismos i hela mitt liv och jag måste medge att jag är duktig. Mums. Så nu är jag mätt och trött. Men jag ska se på äntligen hemma och kanske läsa något i en Gardell-bok som jag köpte för ett tag sen men aldrig har kollat i. Imorgon är det dags för bild hela dagen men sen är det dags att skriva inlämningsuppgiften eftersom jag har redovisningen på torsdag. Men jag tror faktiskt att jag jobbar bäst under press, även om jag jobbar bra när jag ligger långt före tidsschemat också. Well, well.


Feber i juletid

Jag skrev detta: 2008-12-08 Klockan: 19:07:27
Måndag 2008-12-08
Lovisa Davidsson

Hostandes och snörvlandes sitter jag här och skriver ett inlägg efter att ha haft uppehåll i helgen eftersom jag har varit fruktansvärt sjuk. Feber både i lördags och igår. Natten till i lördags vaknade jag två gånger på natten av andnöd eftersom jag var så tät i halsen så jag visste inte vad jag skulle göra. Natten därefter var ännu värre. Jag gick och la mig vid tio. Vaknade vid tolv, två, fem, sju. Usch! Det är verkligen jättesvårt att somna om också när man vaknar av sig självt. Men igår kväll gick jag och la mig med förhoppningar om att jag skulle vara feberfri idag så jag kunde vara med på redovisningen. Halv tio när jag stängde av tvn för att sova så hade jag på mig följande när jag låg i min soffa och skulle sova: trosor, långkalsonger, mjukisbyxor, t-shirt, tjock tröja, en lill tjock tröja, strumpor, tjocka sockar, dunsockar, ett duntäcke, ett vanligt täcke, en filt och fyra kuddar. Och jag frös ändå. Jag skulle tvätta ansiktet tidigare på kvällen och hade så varmt vatten så att jag brände mig på händerna men när jag doppade ansiktet i det så känndes det iskallt. Men jag hade ju 39,5 i kroppstemperatur också. Men till min förvåning så mår jag alltså mycket bättre idag och jag var med på vår del av redovisningen. Ska förresten tacka apoteket för sitt stöd till att göra mig frisk med hjälp av: Esberitox, Bisolvon, Ipren, Kan-jang, Nasal, termometer och allt annat som jag har använt den senaste tiden :)

Ser, eller rättare sagt lyssnar, just nu på julkalendern. Nej, jag kan inte påstå att den är speciellt bra men jag ser bara på den för att Anders och Måns är med. Om inte dem och deras humor var med så skulle jag tycka den var väldigt dålig. Skulle dricka te innan men jag vill ju ha mjölk i mitt. Ja och trots att bäst före datumet var tolfte december så var den jätteäcklig med en massa klumpar och skit i. Usch. Så det var bara att göra en ny kopp te och dricka den utan mjölk. Men jag har nästan aldrig varit med om att mölken går ut tidigare än vad det står på paketen? "Visst är det lustigt" för att citera Jonna. :)

När jag på väg in till skolan idag så blev jag besatt av att komma ihåg alla busstationer till skolan så här kommer dom, eller jag tror att dom är som följer:
Sandagymnasiet (där jag går på), Södra Apollovägen, Österängens centrum, Österängsskolan, Elmia, Rosenlundsbadet, Rosenlundstorg, Rosengården, Tegelbruksgatan, Kilallén, Liljehomsgatan, Cigarren, Östra torget, Stadsbiblioteket, Östra centrum, Rådhusparken, Juneporten, Sofiakyrkan, Lasarettsparken (där jag går av).
Jag kanske blir bra på Jönköpings geografi efter ett tag iaf :)

Just nu funderar jag och company på vad man kan göra på nyår. Så jag beslutade mig för att skicka ut ett sms till gamla klassen för att se om det är någon som nappar. Tråkigt nog har bar Olle svarat än. Så.. Men jag antar att som vanligt anser mina gamla vänner att de har bättre saker för sig och bangar. Men det betyder bara att de inte vill träffas igen, trots att de många gånger har sagt det. Jaja, jag är väl lite besviken men det har jag alltid varit. Hoppades bara att någon hade ändrat på sig, kanske till det positiva?


Halsont i juletid

Jag skrev detta: 2008-12-06 Klockan: 12:25:48
Lördag 2008-12-06
Lovisa Davidsson


Igår var det tomtevaka som gällde. Jag, Jonna, Åland och Elinor förfestade hos Jonna och sedan begav vi oss mot kulurhuset. Sittningen var väl som alla andra sittningar jag har varit på. Dvs. massa skrik och prat vilket gör att man inte hör vad toastmastern säger, för lite och för sen mat, sångare som sjunger i fel tonart. Skillnaden var väl att två tjejer hånglade, två killar stod nakna och kramades, och att en komiker var där och skämtade om att han var utländsk. Jo visst han är väl bra, men jag tycker det blir lite överdrivet ibland. Ingen höjdarkväll och jag och Jonna gick hem vid halv tolv eftersom vi var nyktra.

I natt vaknade jag klockan fem och hade sjukt ont i halsen. Jag kunde knappt andas eller hosta och jag tyckte väldigt synd om mig själv. Jag drack lite vatten och lyckades faktiskt somna om. Gick upp halv nio och tänkte att jag skulle kolla på julkalendern men det var tillfälligt avbrott genom hela så den missade ju jag. Nu har jag beställt lite julklappar och är faktiskt snart klar med det. Har inte ätit frukost än men nu ska jag äta lunch hade jag tänkt. Julia skulle ju komma upp idag men eftersom både hon och jag har så mycket läxor just nu så är det lika bra att vi skjuter upp det en helg. Så kanske kommer Max ikväll. Men egentligen borde jag plugga hur mycket som helst. Men vi kan ju inte träffas nästa helg så det hade ju varit trevligt.

Men jag har sjukt mycket att göra nu:
- Städa
- Diska
- Handla
- Läsa skönlitteratur
- Skriva inlämningen om skönlitteratur
- Läsa kurslitteratur
- Skriva inlämningen om kurslitteratur
- Ta kort till bilduppgiften
- Träna på gruppredovisningen
- Öva på omtentan för det lär jag få
- Göra hemtentan på jullovet
- Jobba på jullovet
- Julpynta
- Skiva julkort
- Fixa klart julklapparna
Jag hade kunnat fortsätta hur länge som helst. Och ja, jag tycker synd om mig själv.


Klippning i juletid

Jag skrev detta: 2008-12-04 Klockan: 20:46:01
Torsdag 2008-12-04
Lovisa Davidsson


När jag och Alle hade ätit frukost så begav vi oss hem mot Tranemo. Jag släppte av henne i Hestra fem i elva och skulle vara hos Kikki kvart över så jag fick lite panik över att jag hade varit en sådan tidsoptimist. Men jag fick trycka på gasen lite extra trots att det var snö på vägen så jag gled runt ganska okontrollerat. Haha. Kom i alla fall i tid till Kikki och efter två timmar kunde jag gå därifrån och känna mig fräshare än vad jag hade gjort när jag gick dit. Denna gången gjorde jag inte så mycket med håret, mer än att färga en tydligare slinga i håret och klippa upp det lite. Men nästa gång tror jag att jag ska göra något mer vågat.

När jag hade klippt mig tog jag en sväng förbi Max och åt makaroner och köttbullar med honom och Erik. Sedan lyckades jag övertala Max om att han skulle följa med upp till Jönköping med mig eftersom vi inte kommer kunna träffas på typ två veckor nu. :( Så vi får ta vara på tillfällena som finns. Men nu ska jag fortsätta mysa med Max.

               
Före                                                      Efter


Tjejmys i juletid

Jag skrev detta: 2008-12-03 Klockan: 20:40:05
Onsdag 2008-12-03
Lovisa Davidsson


Idag var det föreläsningar hela dagen. Förmiddagen handlade om matte i skolan så det var verkligen tråkigt. Sedan hade vi två timmar lunch och detta firade jag, Jonna, Linda och Sandra aka "Åland" med att käka sallad på kafe paus och ta en kaffe som var underbart gott. Mycket tjejsnack hann vi med också. Sedan var det dags att gå tillbaka till högskolan och lyssna på ännu en föreläsning. Men den var väldigt intressant och handlade om svenska som är mer min melodi. Föreläsaren var väldigt rolig också. Sedan slutade vi en trekvart tidigare än planerat och jag träffade Alle på stan. Vi shoppade lite julklappar och åt en kokoskladdkaka på cafe kaffebönan. Det var mysigt och sedan åkte vi hem till mig och gjorde kycklingsallad. Just nu är det Bonde söker fru som gäller och sen blir det en film eller två. :)

Just nu kan jag inte sluta tänka på hur skönt det ska bli att klippa mig imorgon. Vill bli av med det slitna håret nu. Så får jag väl se hur det blir. :)


  
Jag tänder ett ljus i advent...



Regn i juletid

Jag skrev detta: 2008-12-02 Klockan: 19:54:31
Tisdag 2008-12-02
Lovisa Davidsson


Mörkt och regnigt när jag gick hemifrån och ännu mer regn och mörker när jag kom hem idag. Usch! Och med tanke på att det bara är några plusgrader så känns regnet som is när det tränger in vid kragen och muddarna i skinnjackan. Dagen har väl inte varit roligare än jag har kunnat göra den till. Föreläsningar mellan halv nio och halv fem. Först fick vi information från mediacenter och ur och det var bra, förutom att mickanvändandet var inget att skryta med. Sedan var det lärarteorier resten av dagen men det som var skönt var att de var med tre olika föreläsare. Och självklart fick vi psykologiläraren sist av allt vilket gjorde en helt död.

Men för att liva upp stämningen och för att vi var så trötta så fnittrade jag och Jonna mest hela tiden av olika konstiga skäl. Tex. över att vissa teoretiker var enligt whiteboarden typ elva år när de kom med sin lärandeteori. Jaja. I slutet fnissade jag mest åt psykologilärarens gulliga uttryck. "så kan vi lite hmhmhm slå oss på bröstet" eller "hur de än försökte var det bara hmhmhm elände". Men jag tackar de föreläsare som använder sig av PowerPoint och skriver text i dem, även om det är jobbigt att anteckna så är det bättre än att inte anteckna något alls eftersom man inte har något att utgå ifrån.

När jag kom hem så gjorde jag ett armband till Max mormor för att jag har fått så mycket kläder av henne så jag vill tacka henne på något sätt och då tänkte jag att jag kan ge henne något som jag har gjort själv. Det blev helt okej efter lite hjälp vid valet av Jonna. Jag satt vid tvn till klockan sex innan jag orkade göra någonting och då gick jag upp på vinden för att hämta planteringsjord. När jag var på väg ner så hörde jag någon ringa på någons dörr men jag kunde aldrig gissa att det var på min. Men där stod max med blommor i handen och såg söt ut :) Sedan lagade jag mat och planterade lite blommor till jul. Jag blev ganska nöjd. Men nu ska jag mysa lite med min kära pojkvän :) God jul, sockerkaka.


                    
                                                
                                                                  Julstjärnor                                 Blomman jag fick av Max

Tenta i juletid

Jag skrev detta: 2008-12-01 Klockan: 16:54:20
Måndag 2008-12-01
Lovisa Davidsson


Ja så var det december då, men snön har försvunnit, förhoppningsvis inte över hela december. Jag känner mig ovanligt positiv och tror på en vit jul. Men det är nästan så att man blir lite stressad över att det bara är 23 dagar kvar till julafton. Igår när vi firade min kusin Emmys 17-årsdag så sa jag till mamma och farmor : nu är det bara 24 dagar kvar till jul. Farmor såg helt nollställd ut, och sen sa hon, ja 24, usch jag trodde du sa fyra, nu blev jag stressad. haha. Lilla farmor, du har fortfarande tid på dig att laga dina hundraelva rätter till julafton, som jag inte kommer kunna äta eftersom jag jobbar :( Men pengarna är det viktigaste just nu, för jag känner att jul upplever man ändå. och speciellt på ålderdomshemmet. så mysigt :)

Idag var en av mina domedagar på högskolan nämligen tentadag. Jag har alltså övat som en galning, läst en bok på 500 sidor typ fem gånger om man räknar understrykningar, sammanfattningar och allt annat. Innan tentan kände jag mig ganska förberedd för att jag skulle i alla fall ha möjlighet att känna igen det som nämndes på tentan även om jag inte kunde rabbla upp allting. Men hur fel hade inte jag? Det var som ett jävla glosförhör som man bara hade behövt vara på föreläsningarna och övat på det. Hur förbannad blev jag inte? Det fanns en öppen fråga på hela tentan, och den handlade om en föreläsning om nätverksfamiljen. Varför inte om Piagets kognitiva teorier så man hade kunnat visa vad man kan? Och vi fick 3,5 timmar på oss att skriva tentan och man kunde få totalt 25 poäng. Nästan alla gick efter minimumtiden dvs. en timma. Fan vad jag är sur på den som har gjort tentan. Jag ser bara det som att den som gjorde den ville ha något lätt att rätta, inte se våra egentliga kunskaper. Ne, jag är jättebesviken faktiskt. Godkänt var 17 av 25 och jag tror inte ens jag får det. Jag fattar bara inte hur man kan göra en såndär tenta på högskolan. Men så är det nu. Får väl bara hoppas på att jag blir godkänd, annars så vet jag ju vad jag INTE ska plugga på till omtentan.

Usch, när jag och Cecilia stod och väntade på bussen idag så kom det två små pojkar och satte sig i busskuren och en av dem rökte. Asså, jag tyckte det såg ut som om han var typ tolv år eller något men han var säkert fjorton-femton. Men jag blir så förvånad. Vad fan tänker dom med? Ne, det känns bara så hemskt att tänka på att barn röker. Och sen bjöd pojken den andra och så tog han ett bloss och kastade iväg ciggen så att den släktes. Då skrek den andra att det var onödigt för det fanns lite kvar på den, att det var jävligt onödigt och att han var skyldig honom en ny. Men då gick killen och plockade upp ciggen och sa till honom att han kunde tända den igen. Och det gjorde han såklart. Så jag känner väl en viss lättnad över att han inte var en van rökare. Men ändå.

Nu ska jag snart åka ner och handla för veckan eftersom jag ska vara här i Huskvarna en tid nu. Måste hitta på något som jag och Alle kan äta på onsdag när hon kommer och hälsar på med. Saknar henne så, det ska bli väldigt kul att träffa henne igen :)



RSS 2.0