Ny blogg?

Jag skrev detta: 2010-02-04 Klockan: 17:43:21
Jag är verkligen sugen på att byta site för min blogg och jag funderar över vilken jag i så fall ska välja för jag vill inte ångra mig sen. Kanske borde jag ha kvar denna och testa en annan för att sedan gå tillbaka till den här om jag inte blir nöjd. Känner att jag vill förnya mig lite och eftersom jag har hela helgen då jag är ledig så har jag möjlighet att greja med bloggen då i så fall. Jag ska kolla runt lite och så får jag se hur jag gör.

Semlor

Jag skrev detta: 2010-02-04 Klockan: 17:41:16
Idag fikade jag och Jonna på ett café som tydligen gör Jönköpings godaste semlor så det var vi tvugna att testa. Och de var jättegoda men jag tycker ofta att semlor smakar lika dant så vem kan bestämma vilken som är bäst? Och vem sitter egentligen i den juryn? Men i alla fall så har ni en bild på min semla här


Nu är det snart dags för första deltävlingen

Jag skrev detta: 2010-02-04 Klockan: 09:18:30
Deltävling nummer ett går av stapeln på lördag i Melodifestivalen 2010. Jag tycker att det ska bli ganska kul att titta på även om det aldrig går som man vill. Men det känns mysigt att ha något fast på lördagskvällarna som man kan titta på och slippa reklamen (tack SVT). Programledarna ger mig inte speciellt stora förhoppningar på underhållning. Dolf, Kristine och Måns - nej, jag kan inte säga att det verkar vara en rolig eller bra kombination. Kan inte bara Look få bli ledare igen? Men allting är bättre än Petra Mede. (Suck)

Anders Ekborg "The saviour"

Frispråkarn "Singel"

Jenny Silver "A place to stay"

Jessica Andersson "I did it for love"

Linda Pritchard "You're making me hot-hot-hot"

Ola "Unstoppable"

Pain of salvation "Road salt"

Salem al Fakir "Keep on walking"

Jag hoppas på Salem och Ola men jag har inte lyssnat på låtarna. Vi får väl se vad som händer på lördag i Örnsköldsvik.

Är du osäker på tävlingsreglerna så har du dem här: http://svt.se/2.121594/1.1865627/tavlingsregler_melodifestivalen_2010?lid=puff_1872362&lpos=lasMer

Super size me

Jag skrev detta: 2010-02-04 Klockan: 08:35:45
Igår såg jag filmen/dokumentären "Super size me" för andra gången. Jag kunde knappt titta eftersom man mår så sjukt illa av att se vad han gör med sin kropp. Alltså det är en kille i USA som har jättebra hälsa och han ska under en månad äta BARA på McDonalds. Frukost, lunch och middag i mängder av fett och socker. Efter den tredje dagen så spyr han efter att han har ätit men sen slutar han äcklas av maten och börjar få ont i huvudet och må sjukt dåligt när han inte får trycka i sig en hamburgare. Doktorerna häpnas av hans förhöjda levervärden och försämrade hälsa. Om du inte har sett den så tycker jag att du ska kolla in den. Jag hoppas att det gav några i USA en liten "wake-up-call". Snabbmat är snuskigt!

Imponerad

Jag skrev detta: 2010-02-03 Klockan: 14:40:12
Jag måste säga att jag är imponerad över mina studieprestationer idag. Jag har både läst tre kapitel i en bok som vi ska läsa och skrivit paper till seminariumet. Men det är inte förrän om två veckor vilket är skönt. Så jag ligger långt fram i mina studieplaner och jag tänkte att jag skulle börja med en liknande uppgift som ska vara klar innan påsk men där hejdade jag mig själv. Jag får nog lugna mig lite med det. Imorgon ska jag träna på redovisningen som jag och Linda har på fredag. Nu har jag tänkt att jag ska baka bröd och läsa lite i Drougge-boken. Det blir träning lite senare, trots att mina magmuskler protesterar.

Segt men jag börjar se resultat

Jag skrev detta: 2010-02-02 Klockan: 18:59:40
Jag är inne på vecka tre av min träning och det går segt. Att sitta kvar i soffan på kvällen är ett lätt val men jag drar mig själv ner till friskis och går nöjt hem efteråt. Första veckan gjorde jag fem pass, andra gjorde jag fyra. Men denna veckan ska jag göra fem som jag har bestämt mig för att göra åtminstone de första tre månaderna. Sen kanske jag kan minska ner till tre när jag har kommit i form men då är det lätt att det blir två istället så det är bra att träna ofta för mig så att jag inte tappar gnistan.

Jag använder mina nya träningskläder flitigt och jag trivs jättebra i dem. Det är så skönt att man snabbt känner att man förändras i kroppen när man börjar träna. Låren och rumpan börjar få muskler och mina biseps börjar se ut som de brukar igen. På semestern i sommar kommer jag att vara vältränad om jag bara håller uppe takten. Imorgon och på torsdag ska jag vara ledig så då hinner jag med att träna på förmiddagen för annars är det så sjukt mycket folk. Gympapassen är roliga men inte när man inte kan ta ut sina rörelser för att man är rädd att slå till någon bredvid.

Imorgon ska vi göra matlådor vilket vi har varit väldigt slöa med de här första veckorna. Då är det GI som gäller för nu måste jag sätta igång med maten också om det ska hända något med magen. Men jag ska prova att baka ett bröd som jag fick receptet på för jättelängesen. Börjar bli riktigt bra på att baka bröd nu så snart är det dags att ta an min nya utmaning, surdegsbröd. Max familj vill gärna köpa det av mig också så det hade betytt lite mer pengar i spargrisen. Men det tar så fruktansvärt lång tid. Efter fyra dagar har brödet jäst klart så man får hoppas att det är gott då. Kanske är något för nästa veckas självstudiedagar?

RSS 2.0